Wednesday, September 11, 2013

NO FACEBOOK NO TWITTER NO INSTAGRAM

Assalamualaikum..

I want to get my life back. Itu sahaja yang mampu aku katakan. Dah banyak masa dah terbuang dengan 3 perkara di atas. Dalam 24 jam, lebih dari 12 jam mengadap media sosial. Actually, perkara yang terbaik ialah kita dapat menghadapi dan berada di alam realiti dan bukannya fantasi. Bagi aku, ia semuanya sekadar fantasi. Mempunyai rakan lebih 3 ribu di facebook, x sampai 10 orang kita tegur dalam sehari. Ada follower 1000 orang di twitter n instagram, x semestinya semua orang LIKE kita dengan hati yang suka.

Bahayanya benda nie apabila ia telah melibatkan ahli keluarga. Satu dunia kenal siapa abah kita, siapa emak kita, siapa simpulan-simpulan kita, Senanglah satu dunia mengkeji bila tiada apa lagi rahsia. Kalau tersilap langkah di media sosial, segala keburukan akan mendatang, extra dosa lagi hampiri. 

Apabila ia melibatkan hati dan perasaan pulak, Bahana yang akan menimpa. Jelass.. Kurangnya kebaikan dari keburukan selama aku berada di media sosial. Jika kawan-kawan nak hubungi, silalah ke blog ini. Hubungilah di sini. Insyallah, Blog Mr. Secretary jauh sekali aku mendelete. Sebab di sini lah tempat aku berkongsi segala. Jika orang suka, akan membaca hingga akhir, jika tidak, klick button pangkah.. atleast, aku update sebulan sekali. xlah membazir masa sangat.. kan.

Wslm..

2 comments:

Hanih Borhan said...

Oh sangat setuju. Kena ada pengawalan masa utk main dengan benda2 ni, but most ppl tak dapat nak kawal...

izfanora said...

like entry ni 100%.. lma2 org sdr keburukn media sosial.. hubungan sbnrnya makin jauh, bkn mkin dekat pn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...