Sunday, February 17, 2013

Terpengaruh Laman Sosial Baru

Assalamualaikum.

Selamat pagi, selamat hari minggu. selamat selamanya kepada kawan-kawan semua. untuk entry kali nie, jom kita bercakap mengenai TERPENGARUH. haaaa, bila kita sembang mengenai tepengaruh nie, mesti ada yang membayangkan rakan sebaya yang terpengaruh dengan gejala x elok, terpengaruh dengan hasutan syaitan lah, dan banyak lagi.



Actually, terpengaruh yang nak dibicarakan hari nie bukanlah terpengaruh dengan semua benda tu. Tetapi, terpengaruh dengan Laman Sosial. biasalah, bila semua orang ada facebook, mesti kita nak buat facebook, bila semua orang ada twitter, kita gedik nak bertwitter jugak. Nie sekarang, bila semua orang dok Instagram gambaq-gambaq, aku sendiri pun tergedik nak berinstagram. Walaupun memang xtau apa kebaikannya yang good-good. sebab itu dinamakan terpengaruh. Orang layan, Hang pun layan.

Disebabkan aku selalu kena troll dengan housemate n officemate sebab menjadi Blackberry User yang setia, aku dah mula stress. ahahah. kononnya, tiada lagi orang guna fon yang ada keypad. apabila dicerca pada tahun 2013, aku mula angkat dada dengan bangga mengatakan BB pun ada yang touchscreen sepenuhnya. klu tak percaya please google BB10. kan.

Tapi, bila dibaca spec2 yang diberi, ego aku mengalah dan jatuh tersungkur di medan sosial. BB10 tiada Instagram. Sebab instagram hanya untuk fon Android kalau tak silap. Huh, buat penat ja selama nie aku tunggu. So, tanpa membuang masa, aku pun mengorak langkah ke kedai telefon dan officially bergelar sebagai SAMSUNG USER. Kbai.


Don't forget to follow my Instagram. TEKAN SINI

1 comment:

Hanim Mahali said...

Patutlah rajin bebenau ber'instagram'

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...