Sunday, February 10, 2013

Pencukur Elektronik berbulu

Assalamualaikum.

"Di laman sesawang pun ada sawang. yalah, kalau blog dah lama tak update, memang bersawang dan beranai-anai la jawabnya. and sejak dua menjak nie, bila blog tak di update, beribu-ribu spamming masuk. Huh"  

masuk-masuk blog, terus bermonolog. biasalah, penyakit malas update datang lagi. Disamping buzy dek kerja n pelajaran. Cewah, poyo je ayat kan. ok, berbalik pada tajuk entry hari nie, saja ja nak gosip-gosip dengan hampa semua pasal pencukur electronik. Memang mudah untuk guna benda alah tu and sangat membantu untuk kita (laki-laki) yang digelar manusia berbulu macam aku nie.

Minggu lepas, terbuka hati aku untuk p cari benda alah tu. Kononnya dah fedap nak pakai pencukur pakai buang tu. menambahkan sisa buangan pepejal kat dunia nie. lagi pun, agak renyah bila guna. So, disamping aku p shopping barang-barang dapur, berialah aku mencari pencukur electronik tu. Tapi, sangat hampeh and terinaya ketika tu. Sebab, bila aku ambil salah satu kotak n buka untuk dibelek-belek, ada bulu-bulu melekat di celah-celah mata pencukur dia. Mak aih! pesyen nie pun ada.

Then, aku buka kotak yang lain, Mungkin ada orang tukar ambil yang baru.and ada juga bulu melekat di mata pisau yang lain. Siap ada bulu yang beruban. Serius kotor. Aku tak rasa customer yang try benda tu. sebab, memang kena charge sebelum diguna. Huh, so, siapa lagi la yang guna kan. siapa la yang bijak sangat tu kan. (=_=")



Diharap pihak tertentu dapat menjaga kepuasan hati pelanggan dan jangan jual barang-barang secondhand.   hahaha. Dan kita sebagai pengguna perlu berhati-hati bila membeli. Korang bayangkan kalau aku tak buka kotak tu and terus beli. 2,3 kali jugak pikir sebelum guna.

4 comments:

alin said...

sure ke seconhanded stuff?ntah2 ade org try kt kdai tu kot..huhu..(-.-)

Rozuan Ismail said...

gelinya kalau orang dah guna.

Muhammadnuraizuddin said...

alin - rasanya barang2 macam tu tak boleh try..

rozuan - itulah. yerk weh.

Eazy Izzuddin said...

ala ...
tak boleh beli lagi ...
sbb takde bulu lg hehehe
xD

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...