Friday, February 24, 2012

Format Kertas Kerja Lawatan yang simple

Assalamualaikum. Jika anda sedang mencari CONTOH SURAT LAWATAN KERJA, [tekan sini]. ataupun kepada sesiapa yang sedang mencari CONTOH SURAT PENERIMAAN LAWATAN KERJA [tekan sini]


Untuk entry kali ini, Mr. Secretary nak tunjuk sikit bagaimana caranya nak buat kertas kerja lawatan yang simple. Kalau ada adik-adik sekolah mahupun kepada anda-anda yang mahu membuat lawatan untuk organisasi masing-masing, diharap ia sedikit sebanyak dapat membantu didalam persembahan kertas kerja anda semua. :)


(Muka Hadapan Kertas Kerja Lawatan)
JABATAN PENDIDIKAN PERAK
 30670, IPOH PERAK


Wednesday, February 22, 2012

Contoh Memo / Surat Jemputan Taklimat



Assalamualaikum.




Untuk entry kali nie, Mr. Secretary nak ajar macam mana nak buat memo Jemputan 


Taklimat. :)   harap sedikit sebanyak dapat membantu anda yang sedang pening2 nak cari 


format surat jemputan taklimat ni. ihihih..









 

Kepada                       :              Seperti di Lampiran                                       

Daripada                      :           Pengarah, Bahagian Korporat      
                                   
Ruj. Kami                     :           BLOG/ABCD/SS/25 Jld.III (      )

Tarikh                          :           20 Februari 2012 
 

Thursday, February 16, 2012

NurAizuddin kembali bervlog dan ditaja oleh GSM-UPM [video] . Awesome!!!!

Assalamualaikum.

Untuk entry kali nie, aku nak berceloteh pasal Passion, Determination n Grit.. Korang tau tak apa maksudnya?..ihihi. kalau nak tau, jom tengok video yang aku sediakan yang ditaja oleh GSM-UPM Serdang.. Untuk ke GSM-UPM,  click here .Pastikan anda menonton video ini dengan menekan button HD untuk kualiti video yang Awesome. Eh!




hope anda semua dapat input dari video ini. N jangan lupa untuk click button like FB kat bawah ni..ihihi :)

Wednesday, February 15, 2012

Contoh surat Claim / tuntutan perjalanan kerajaan

Assalamualaikum.

Untuk entry kali ini, Mr. Secretary nak tunjuk contoh surat Claim / Tuntutan perjalanan. Apabila kita berurusan diatas urusan rasmi syarikat atau organisasi, sesetengahnya membenarkan untuk claim perjalanan. Diharap ia sedikit sebanyak dapat membantu anda. Tetapi, jangan lupa untuk kepilkan sekali bukti / resit  dan kiraan perjalanan tersebut. :)



Muhammad Nur Aizuddin
Pegawai Kanan, 
Bahagian Pentadbiran
Majlis Perbandaran Taiping
 

Kepada :

Urusetia Motivasi Kental
(u.p. Puan Norlela)
Faks : 05-12311234


Melalui dan disahkan :

En Abdul Rahman bin Mohamad
Ketua Pegawai, 
Majlis Perbandaran Taiping


Monday, February 13, 2012

Video Highlight Outdoor Perkahwinan Hidayah dan Pasangannya. romentik wo.

Assalamualaikum.


Untuk entry hari nie, nak share la ngan korang2 semua hasil dari air tangan aku kan. Video highlight Outdoor wedding Hidayah dan pasangannya nie. Dengan kekangan masa, aku sempat rakam yang nie je. uhuhu. Apa pun, jom tengok ye.. Untuk kualiti Video, click button HD kat video nie ye..


Tekan button Like FB kat bawah nie untuk share..ihihi.

Contoh Minit Fail

Assalamualaikum.


Untuk entry kali nie, Mr. Secretary nak tunjuk contoh Minit Fail yang digunapakai oleh Mr. Secretary di pejabat. Minit Fail ini adalah bertujuan untuk memudahkan proses pencarian dokumen yang telah difailkan. Dengan hanya menyemak Minit File yang dilekatkan di belakang muka depan fail, kita dapat mengesan dokumen yang diperlukan dalam masa yang singkat.

Jadi, kepada anda yang masih belum mengenakan Minit Fail didalam sistem pemfailan anda, saya yakin 100% bahawa minit fail ini akan membantu anda untuk memudahkan dan mengurangkan masa didalam proses pencarian fail selain tagging / nombor / nama / warna di fail anda.

Saturday, February 11, 2012

Video Highlight Wedding di Hilmi dan Zuraida di Taiping by Nuraizuddin production. Cewah.

Assalamualaikum.

Kembang rasanya dok mengadap komputer 5 jam. hahah. yelah, dok menunggu video diupload. Memang mencabar. cabar kesabaran sebab internet agak lembab. Okeylah, untuk entry kali nie, aku just nak share video highlight perkahwinan Hilmi dan Zuraida yang berlangsung di Taiping Perak. Ok, jom tonton. Pastikan anda menekan button HD untuk kuality video yang lebih molek. ihihi..


Untuk tempahan, hubungi aku di Facebook ye.. :p

Wednesday, February 8, 2012

#26 - Wordless Wednesday [Model Video Klip Awan Nano Terbaru]

Assalamualaikum..


Maksud Wordless Wednesday : Pada setiap hari rabu, blogger-blogger yang mengikuti trend ini akan post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan..

P/S : Ce anda story skit cerita disebalik gambar ini mengikut pandangan anda. Selamat Beramal.Wslm.

Contoh memo hebahan Kerajaan

(Header Syarikat)


Kepada

:

Senarai Seperti Di Lampiran 

Daripada
:
Ketua Pengarah

Ruj. Kami
:
BLOG/NADC/KD/007

Tarikh
:

08 Februari 2012


IKLAN PERTANDINGAN BLOG MAHASISWA (tajuk surat hebahan)

Friday, February 3, 2012

Ketua yang bagus!!!

Assalamualaikum.


Ketua yang Bagus tak perlu mengharapkan diri dihormati, kadang2 menyebabkan orang sekeliling melihat dia tahap seperti meminta simpati.

Ketua yang Bagus tidak berlagak bagus.

Ketua yang Bagus tidak berdolak dalih untuk melepaskan diri dari sesuatu masalah.

Ketua yang bagus tidak akan membuatkan anak buahnya marah.

Ketua yang bagus akan mengakui kesalahannya.

Ketua yang bagus tidak akan mengelak dari sebarang perkara yang perlu dihadapinya.

Ketua yang bagus akan menyampaikan maklumat yang diketahuinya..

p/s : Selamat beramal.

Wednesday, February 1, 2012

#25 - Wordless Wednesday [social]

Assalamualaikum...


Maksud Wordless Wednesday : Pada setiap hari rabu, blogger-blogger yang mengikuti trend ini akan post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan..

P/S : Ce anda story skit cerita disebalik gambar ini mengikut pandangan anda. Selamat Beramal.Wslm.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...