Thursday, November 29, 2012

Work Space Mr. Secretary di Pejabat

Assalamualaikum.

Diharap kawan-kawan sehat walafiat hendaknya. Insyallah. Untuk entry kali nie, Secara exclusivenya dan untuk pertama kalinya Mr. Secretary nak share ngan kawan-kawan work space Mr. Secretary di pejabat. Haa, bukan apa, Baru-baru nie ceq ada dapat email dari seorang pembaca yang menaruh harapan / teringin  nak tengok mr. secretary punya work space di pejabat.  ececeh~

Untuk mengelak dari sebarang kecelakaan, LoL, ceq dengan segan silunya menayang dan menepek gambar workspace mr. secretary di pejabat secara rasmi di sini. *sambil tutup mata. Nie main tangkap muat ja tau,. macam mana gambar di bawah, mcm tulah keadaannnya hari2. malas nak over n propa sangat kat dalam blog nie. :P







Nampak tak frame kat dinding tu?. ihihihih. memang sengaja menempek frame besaq2 kat situ nak gitau kat suma orang yang mr. secretary masuk Utusan Malaysia. Bukan slalu kan~ :p . and tak lupa nak habaq kat hampa semua yang mr. secretary dah dapat sijil dari digi woww award sebab jadi top ten.  yeyyy :)



Kotak-kotak nie Mr. Secretary modified dari kota A4. gunting punya gunting, balut punya balut, then, jadilah macam nie,. Leh letak tempat2 cop, pen and sebagainya. xlah selerak n merunsingkan mata sangat kan. Jadilah lagu nie, guna barang2 recycle. cek belajar buat nie dari rancangan teletubies. Kbai



Kebiasaannya, orang-orang yang bekerja di pejabat akan menggantung keychin yang dia dapat kat dinding-dinding n meja-meja. Tanda appreciate kononnya. tapi, benda nie sebenarnya dah jadi adat resam orang bekerja di ofis. yetak. mana pergi, mesti nak belikan buah tangan untuk officemate. Itulah tandanya hubungan kekeluargaan di pejabat. Tapi, ceq tak dapat bayangkan kalau 10 tahun lagi, mesti penuh ceq tebuk lubang kat dinding gantung menda nie. :p



Mesti ada dikalangan kawan-kawan yang pikiaq yang ceq nie addict dengan warna merah. kan? (=_=") Actually, secara tak sengaja tu. Masa tu, memang ada kertas warna merah recycle je, so, guna jelah dok buat balut kotak-kotak tu. Xlah membazir buang mcm tu je kan. So, ada faedahnya jugak. pahala pun dapat sebab x membazir. kan

Sebenarnya, tempat mr. secretary nie taklah kemas mana. tapi, ceq akan makesure yang kawasan nie tak akan berselerak. *aku nie ada penyakit hilang punca. hahaha. So, kadang2, kalau ada tetiba dokument timbul atas meja, memang ceq akan pelik sambil runsing pikir mana datangnya benda alah tu. selalunya, ceq akan kemaskan semua benda atas meja selepas selesaikan satu kerja sebelum mula kerja baru. kalau tak, memang ceq pitam namblas minit. migren suma ada.

masih terngiang-ngiang di telinga ceq lagi. Ada seorang officemate ceq kluarkan satu statement. "Bila tengok meja orang sentiasa kemas nie, just ada 2 kemungkinan sahaja. samada orang tu x dak kerja, or memang orang tu jenis pengemas". *masa tu ceq jadi blur.

15 comments:

luqman zakaria said...

kool..kemas...byknye keychain..suke kumpul key chain...sy nye work space..penuh dengan fridge magnet..hehe..neway work space kemas baru syok buat kej..knn..

Rozuan Ismail said...

meriah sangat workspacenya. macam2 kaler ada

fazian.batrisyia said...

Baguslah...kemas meja & teratur. Belum tentu meja secretary pompuan kemas mcm meja mr secretary...Yg baik biar berterusan....

Muhammadnuraizuddin said...

luqman - wah, fridge magnet best gak tu.atas meja ja kemas, bawah.. ahhaha..

rozuan - ihihih. guna apa yg ada.

fazian - insyallah. :)

maisarah sarah said...

kalah meja den gini.meja den penuh ngan borang pekebun je.xde peluang nak letak keychain bagai...

* jeles tgk meja org tu :p *

cik hani said...

jarang tengok de secretary lelaki ni tau..hihi..kemas meja dye :) tgok keadaan cmnie mmg smngt nk bkerje :)

Ros Anisza said...

kemasnya meja.. cantik. suka bahagian gantung key chain tu.. cool giler..

Muhammadnuraizuddin said...

maisarah - ihiih.. jangan jeles ye akak. ihihih..

cik hani - memang jarang. sangat jarang. betoi, meja kemas, baru syok mai ofis. :

ros aniza - actually, dah tak tau nak gantung kat mana. ihiihih..

Fatrim Syah said...

Assalamualaikum Mr Secretary,

Diharap sudah sihat dari demam. Oh! Teringat Mr Secretary dalam novel yang demam.

Katanya kalau dia nak baik demam tu dia nak key chain macam tu, alang2 katanya dia nak ruang pejabat tu sekali dengan key chain tu. Acane?

p/s~ Asal meja lawa sangat. Bagilah sepah sikit. Opps! Lupa yang seorang secretary mesti cermat dan kemas.

Salam,
Fatrim Syah

Jejaka Limited Edition(Fatrim Syah) said...

Assalamualaikum Mr Secretary,

Singgah sini kejap. Eh! Mr Secretary demam tau. Katanya dia nak key chain yang lawa2 tu.

Oh! Katanya dia nak ruang bekerja tu juga sekali dengan key chain. Acaner? Maaf tetiba teringat babak dalam e-novel pula. hihi.

p/s ~ Asal lah meja kemas sangat, bagilah messy sikit.

Salam,
Fatrim Syah

Muhammadnuraizuddin said...

fatrim syah - ihihih. eh, meja ADAM memang berselerak yerk? ihihih. tp, mr. secretary yang real live nie demam minggu lepas je. sekrng dah ok. *boleh mcm tu. :p

izfanora said...

terbaik statement tu.. hahaha..

sgt colorfull meja tue.. rasa bersemangat je nak buat keje.. :)

Muhammadnuraizuddin said...

Izfanora - hehehe.. mana ada colorfull sangat. 3,4 colour ja. ihihi. thx na sudi singgah blog sya..

Norasiah Nasir said...

wah..cunnyerrrr.. nak copy skit idea tu leh...sangat2 kretip ler dia

Eazy Izzuddin said...

Cantik tersusun ..macam boleh tido sini hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...