Tuesday, October 30, 2012

Jejaka Berkereta Pink

Assalamualaikum..

Warna pink selalunya dikaitkan dengan perempuan yang cute felling-felling ala-ala princess ye tak. Jika ada sesebuah objek berwarna pink, mind set kita secara tiba-tiba dok kata pemilik objek tersebut mesti awek. haaaa, betoi ka macam tu. Adakah kaum laki-laki langsung tidak mengenakan warna pink dalam kehidupan seharian mereka?

Jika kita lihat pada masa kini, dengan kebangkitan mendadak lagu Oppa Gangnam Style, warna-warna block kini telah menjadi trend fashion dunia. Paling digilai, warna pink. tak kisahla pink tua ka, muda ka. Sebelum ini, jika laki-laki menggayakan pakaian bewarna pink, ia akan dianggap sebagai lelaki lembut dan paling tidak, digelar lelaki Jambu. Itu statement yang sesuai digunapakai dulu. Tapi sekarang, tak relevant lagi sttment tersebut. Sebab Ahli Gusti and tomoi pun dok pakai baju colour pink. lol~ *mampu

Sebenarnya, Lelaki yang mengenakan warna pink untuk pakaiannya mahupun harta bendanya amatlah berani. Berani dah gagah perkasa lagi macho. tau dak sebab apa? sebab, dia berani menjambukan dirinya. ahahha, bukan2, main2 ja... dia berani menggunakan warna yang ditakuti / elergic oleh kaum lelaki lain. Tak ramai laki-laki yang gagah untuk berbaju pink or memiliki aset berwarna pink. yetak?

Setakat nie, ada lagi tak laki-laki lain berani challenge Mr. Secretary?

Kancil (Mira Daihatsu) Pink. hahaha

P/s : Sebenarnya, Mr. Secretary bukannya fanatic mahupun peminat dengan colour pink. Tapi biasalah, manusia kan. Tersalah tunjuk colour masa nak cat ari tu. *tak lari dari kesilapan. (=_=") Tapi ada baiknya jugak kereta berkaler pink nie, menonjol kau!. dari jauh orang dah nampak. 

8 comments:

Rniz said...

Okay ape..pedulikan cakap cakap org.
Kete kita suka ati kitalah...

Lizzie Yasmin said...

warna lipstik gitu..

Muhammadnuraizuddin said...

rnis - ihihih. :)

lizzie - kalah lipstick mak jemah. ahahha..

Rozuan Ismail said...

silap cat? ok la tuh.at least ada kereta. PCB ni kereta pon belom mampu beli lagi

Muhammadnuraizuddin said...

PCB - nie pun abah yang kasi.. ahaha

evangelistaNiL said...

tak aciiiiiiii

Muhammadnuraizuddin said...

evengelistanil - awat tak aci. i9hihih

Fendy said...

baju pink,seluar pink..kasut pink..baru style...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...