Sunday, September 23, 2012

Maaf terlambat. Saya Pelajar Baru :(

Assalamualaikum..

Gambar zaman muda dulu
Lumrah menjadi pelajar baru, mencari kelas adalah masalah utama yang dihadapi kepada mereka. Termasuklah aku pada semalam harinya. Peristiwa mencari kelas di UITM Shah Alam amat menguji kesabaran dan fizikal. *Bepeluh cari kelas weh..


For the 1st time aku menjejak langkah di Fakulti Sains Sukan, aku bayangkan fakulti tu ala-ala macam di UPSI tempat aku bekerja nie jugak. Yelah, mana2 pun boleh parking asalkan ada kosong. *parking khas terkecuali. Tapi, di UITM special skit gayanya. Dia ada palang ala-ala di parking Mall-mall yang kedekut duit suruh pengunjung sendiri bayaq parking. Agak jakun dan kepelikan.. Al-maklumlah kan.. Dalam kepala otak aku dok pikir, Wah, Advance UITM nie. Xkan nak kena bayaq parking kat Machine Autopay jugak kot . Huh! 


Aku pun wat slumber la. Alah, x apa, bukan slalu nak kena bayar parking dalam universiti kan. Bila dalam dok tunggu turn, aku tengok ada kreta kat depan guna student card ja untuk excess benda tu. Main Scan ja dia. Wah.. then, bila tiba turn aku, aku pun try la jugak kan. Tapi.. malang tidak berbau. palang penghadang tu tak terangkat... ahahaha. Actually, orang kat depan aku tu guna card pekerja. Dia staff UITM. n parking dalam tu memang untuk staff sahaja. *malu siott. terpaksalah reverse kreta. :(

Rupa-rupanya, parking kereta untuk student nuunnnnnnnN~ jauhnya. memang jauh. siap nak kena naik tangga tingginya ala-ala tangga seratus kat Bukit Melawati Selangor tu. Kalau hari-hari nak kena berjalan sejauh macam tu, boleh kurus aku weh. Patut la student2 UITM kurus-kurus belaka. *HOmai .

Sesampai aku di Fakulti, masalah mencari kelas pulak timbul. Memang Maigren kepala otak dok mencari. Nak bertanya, malu la pulak rasanya. Kena la berusaha dulu yetak, klu tak jumpa jugak, baru la downkan ego. *Boleh gitew.. ahahah.. Berpeluh beb. Finally, jumpa jugak. Yeyyyyyy! Happy Ending.

Btw, memang aku lambat masuk kelas ari tu. Dah la lambat, parking pulak jauh. Then, Mencari kelas lagi satu masalah. Nasib baik Dr. tu good-good gitu. "Sory Dr. saya terlambat.". Dengan selumber je Dr. tu jawab. "Its ok dear. Adat Student baru. Nie pun ada lagi separuh Classmate U x sampai lagi". 
Huh! memang lumrah kehidupan...





15 comments:

Mohd Khairi Khadzir said...

wahhhh dh jd mahasiswa uitm TAHNIAH!! .. hehe memg kereta student xley msuk slps palang tu, staf je boleh haha. . uitm memg brbukit, bnyk tanga & paking jauh2.. aku xmerasa sgt sbb aku bwk moto so okay sikit la haha

Fariehan Ibrahim said...

nasib baik lect memahami kan! hihi
selamat belajar! :D

Muhammadnuraizuddin said...

khairi - itulah. klu aku nak naik moto, jauh pulak dari UPSI nie. hahah. terpaksa la weh. xpa, seminggu sekali ja. ihihh.. untung la hg dah konvo..

fariehan - itulah.. tq so much weh..

zainatul abu bakar said...

owh memang macam tu..kalau bawak kereta parking susah sikit. btw, u fac ape?

Mohd Khairi Khadzir said...

haha .. hang pun dh konvo jgk kn .. pasni hang naik pentas dewan konvo tu ..untunglaaaa HAHA

Ros Anisza said...

dah start belajar kat uitm rupanya abg din ni..

tiafazunia said...

fac kita sebelah sebelah lah din! aku masscomm! hihi! :)

aku parking jauh kot. pastu tiap2 hari nak kena naik tangga tuh.

good luck! :D

Mohd Faiz Mazlishah said...

wahhh hahaha...UiTM ni selalu jam so jgn tkejut..hahaha

Mak Wardah said...

Takkan lupa tangga tonggek uitm, shah alam.

Hetty Hernani said...

Lumrah... Dah biasa dh... Lg2 yg malu bertanya... Sesatlah.

Muhammadnuraizuddin said...

zainatul - kurus aku lepas nie. ahahah. Fac. Sain Sukan n Rekreasi

khairi - tp, aku tak konvo kat dewan gah UITM tu lagi. ihihih.. best kan konvo situ?..

ros aniza - haah. baru ja. baru sangat. baru 1st class. ihihi..

tia - lah, yaka. sebelah2 rupanya. ihihih. wah, patut hg makin kurus. ihihihi..

faiz - apa? jem. wah. mcm federal highway dah. ihihih

mak wardah - aik.. ada nama khas jugak tangga tu. ihih. tangga tonggek..

hetty - wah. u mcm lect kat situ je. ihihih.. mcm dah biasa je

zulaikha zin said...

perhh kalo aku masuk UITM confirm kurus kering macam ni...tak payah nak susah2 kan diri beli ubat diet...:P

zulaikha zin said...

perhh kalo aku masuk UITM confirm kurus kering macam ni...tak payah nak susah2 kan diri beli ubat diet...:P

Muhammadnuraizuddin said...

zulaika zin - itulah. rasanya kat UITM boleh buat pertandingan the biggest loser. ahahah

Anonymous said...

This is what I have been searching in quite a few web pages and I ultimately identified it right here. Wonderful post. I am so impressed. Could under no circumstances imagine of these a point is attainable with it…I imagine you have a excellent information in particular while dealings with these kinds of topics.
Welcome to my website [url=http://www.about-dogs.zoomshare.com/]www.about-dogs.zoomshare.com[/url].

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...