Monday, September 17, 2012

Lawak Syawal Abah - Hantu POCONG magrib

Assalamualaikum.

Hari nie adalah hari terakhir syawal untuk tahun 2012.. bermakna cukup-cukuplah kita membina dan membela lemak-lemak ketu dibadan. Sebelum syawal berat kurang 3 kilo, tapi Selepas syawal, berat naik 6 kilo pulak dah.*mcm bela ayam daging*  Kalau aku seorang model, kompom-kompom aku dah di kick kluar dari agensi dan hanya sesuai untuk mengiklankan iklan bergenrel Gangnam style! Oh My Oppa~


berbalik kepada tajuk pada entry kali nie, *nampak sangat intro lari tajuk*, aku nak kongsi ngan hampa semua perihal abah aku yang sangat kreatif. dan bagi aku, kekretifan abah aku nie mamang mengikut peredaran trend perfileman di Malaysia dan indonesia Khasnya. Abah oiii!!!~, melalak aku magrib-magrib tadi.. nie semua abah punya kerja...grrrrrr

Aku mengaku, kalau aku balik ke Taiping, memang aku tak akan lekat di rumah pada waktu-waktu malam cam gini. Kalau ada, memang aku dah buang tebiat habaq hg.. sesempat ja aku parking kreta kat rumah lepas aku merendek pusing-pusing Bandar Warisan kononya magrib tadi, hati aku meronta-ronta mengarahkan mata untuk memandang disebelah kanan rumah aku sambil tangan memulas-mulas pengayuh penutup cermin kereta. *maklumlah, takdak power window kau.*

Bukkkkk!!!` luruh jantung aku woih. penampakan lembaga seakan-akan manusia yang dibungkus.. Astagfirullahallazim.. *n berzikir dalam hati. Aku apa lagi, langkah seribu la menuju ke pintu rumah sambil dada lebih kencang dari larian. Sesampai ke pintu, abah aku menerpa dari dalam n gelak terbahak-bahak. Muka aku dari pucat, dah jadi merah memarahan. Aku dah agak dah, nie mesti kerja abah.. *hati mengamuk.

Abah : hahahahha.. tula, balik magrib-magrib lagi..
aku : abah nie~~~~~ *merengek. abah saja kan.. saja~
Abah : ahhahah *tak habis gelak-gelak lagi.
aku : abah yang buat hantu tu kan? abah nie.. Haish~
Abah : mana ada. setan tu...

Aku suspek abah bukan sebab apa tau. Dulu, masa abang sulung 6tahun  n kedua 5tahun aku balik dari mengaji Al-quran, abah aku sengaja panjat pokok rambai dalam semak sebelah lorong dorang balik mengaji semata-mata nak buat ala-ala hantu pokok sambil mengilai-ngilai. Gigih betul Abah nie. Disebabkan kegigihan itu lah, Agenda sebenar abah aku malam tu tercapai. Dia just nak tengok apa tindakan anak-anak dia bila terserempak hantu..adakah mereka mengikut tunjuk ajarnya untuk membaca Alquran.? hahaha.. nie dialog dorang...

Sulung : WArrgghhh!! hantu!!!
kedua : Abang! Lari!~~~
Sulung : Woi, baca Ayat Al-Quran. Hantu takut... *baca Al-Fatihah kuat-kuat.
kedua : Abang! aku tak tau baca..
Sulung : Hang baca ja apa yang hang tau!
kedua : Glup.. baekk.. *Alif.. Ba.. Ta.. 

Actually, Itu hari pertama abang kedua aku pergi mengaji. Patut la.Adoy.. itu macam pun boleh bro..Lol. Ok, berbalik dari cerita aku tadi. Lepas ja aku mandi, abah still gelak-gelakkan aku lagi.. Aku memang tak puas hati tahu.. Aku tengok dari pintu rumah, still ada lagi hantu bungkus tu di tempat tadi. Jenuh memujuk abah suruh dialihkan menatang tu. Sebenarnya, Hantu bungkus yang sangat *lawa tu dibuat daripada guni-guni n kertas-kertas yang melambak kat rumah, Kononnya recycle. Macam biasa, setiap yang abah buat, mesti ada agenda tersendiri. kan.

Memang sejak dari azali lagi aku memang kaki keluar malam. 2, 3 pagi pintu diketuk mengacau abah untuk dibuka. Sapa tak berang kan. Kacau waktu tidornya. That why lah dia letakkan hantu bungkus a.k.a hantu pocong di tepi rumah. sengaja takmo kasi aku keluar memalam. Sebab dia tahu yang anak bongsunya sangat elergic dengan benda-benda macam tu.. *elergic or penakut.. Fuh, kalau betul-betul, nauzubillah..

Disebabkan aku nie anak bongsu, dialihkan balik menatang tu ke tempat lain. Biasalah, bila anak bongsu merengek kan. memang cair mak bapak.. ihihihi.. Tapi sekarang dah jam 2 am n aku still ada kat CC, Pocong yang abah aku buat petang tadi dah buat aku takut nak balik. Adakah aku akan bermalam di sini.. Oh My...




13 comments:

[k]o{q}i[n] said...

aptb

Muhammadnuraizuddin said...

koqin - aptb tu apa?

maisarah sarah said...

aptb gak?hahaha

tu la suka sangat merayap.eloknya dibiorkan je kat situ.hehe

untungla anak bongsu manja.kita bongsu xleh manja2 pun :p

Eazy Izzuddin said...

aptb
apa pun tak boleh
hahahah
kot

penakut juga kau ye :P

Muhammadnuraizuddin said...

owh.. yaka.. APTB - apa pun tak boleh..

APTT = apa pun tak tau. ahahah

Anonymous said...

I really appreciate this post. I?

Anonymous said...

[url=http://acquistocialisgarantito.com/#dwww.nuraizuddin.com]cialis[/url], cialis 20mg, http://acquistocialisgarantito.com/#bwww.nuraizuddin.com acquisto cialis senza ricetta

Anonymous said...

[url=http://acquistocialisgarantito.com/#uwww.nuraizuddin.com]cialis[/url], acquisto cialis senza ricetta, http://acquistocialisgarantito.com/#ewww.nuraizuddin.com cialis

Anonymous said...

[url=http://acquistocialisgarantito.com/#twww.nuraizuddin.com]cialis[/url], acquisto cialis on line forum, http://acquistocialisgarantito.com/#xwww.nuraizuddin.com cialis vs viagra

Anonymous said...

[url=http://acquistocialisgarantito.com/#gwww.nuraizuddin.com]cialis 20 mg 8 table[/url], viagra vs cialis, http://acquistocialisgarantito.com/#awww.nuraizuddin.com comprare cialis original

Anonymous said...

ayfdxory [url=http://frvuittonsoldes.webnode.fr/#6217]louis vuitton pas cherj[/url] ueohcnrw sacs louis vuittonq oobanvqo http://frvuittonsoldes.webnode.fr/

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hahaa apa pun tak boleh~

Muhammadnuraizuddin said...

saiazuan - ahaha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...