Sunday, August 12, 2012

Orang Rohingya seperti ayam yang terkena Selsema burung.

AssalamualaikumMereka dianggap sebagai salah satu daripada komuniti yang paling dianiaya di dunia oleh PBB, namun tiada siapa yang tahu siapa orang rohingya sebenarnya. Mereka adalah orang-orang yang dilupakan. Dalam beberapa minggu kebelakangan ini, keganasan yang semakin meningkat telah disasarkan kepada lebih daripada 90,000 orang Rohingya. Kampung-kampung yang telah dibakar, orang-orang yang diculik, kem-kem tahanan yang diwujudkan, wanita yang dirogol dan kanak-kanak dibunuh dengan kejam. Penganiayaan terhadap Rohingya dapat digambarkan dengan tiada syarat lain tetapi pembersihan etnik dan pembunuhan mereka beramai-ramai.


Orang Rohingya nie diibaratkan sebagai Ayam yang terkena selsema burung oleh mereka yang tiada rasa keperikemanusiaan.. Orang Rohingya mahu dihapuskan seperti mereka pembawa virus bahaya di muka bumi. Astagfirullahalazim.. Mereka menjadi Pelarian di tanah sendiri. tiada Siapa yang menerima Rohingya. Mereka lari kelautan dan mati kebuluran.. kerana daratan tentunya pasti tidak selamat. Manusia~ Mereka juga manusia seperti kita! Mereka juga Islam seperti kita!

Ya Allah, Kau amankanlah dunia kami ini Ya Allah. Kau selamatkan umat islam di muka bumi ini Ya Allah.. Kau lindungilah kami hamba mu nie ya Allah. Kamu permudahkanlah urusan Kami ya Allah. Kau Selamatkan dan berikan hak orang Rohingya ya Allah.... Kau Makbulkanlah Doa Orang2 Rohingya Ya Allah. Sesungguhnya doa orang terinaya dimakbulkan Allah. Itu Pasti..

5 comments:

Jaja said...

tahniah din. ko mmh Terbaekkkkk

Muhammadnuraizuddin said...

jaja - thx akak.

Syafik Coklat said...

mereka ni orang islam , so kita doakan mereka ok? hehe

Muhammadnuraizuddin said...

syafiq - amin..

Charlie Yep said...

WHY!!! THEY JUST A NORMAL SIMPLE HUMAN JUST WANT TO LIVE PEACEFULLY AMONG THEM.

I REALLY WANT TO HELP.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...