Wednesday, July 4, 2012

Limpahan Chocolate dalam Stawberry di Cameron Highland

Assalamualaikum.

Apa habaq semua. Sehat gamaknya kot. pejam celik-pejam celik, kurang sebulan lagi kita akan berpuasa kan. Sekejap rasanya masa berlalu. So, alang-alang dah nak puasa nie, aku becadang nak makan makanan yang aku dok teringin nak makan. Yelah, Bulan puasa nanti, susah pulak nak cari kan. Pasar Ramadhan penuh dengan nasi ayam, bubuq lambok, Murtabak dengan ayaq2 dua hengget sebungkuih tu.

Bila diamati tajuk entry nie, mesti hampa semua tau kan apa yang aku dok mengidam.. Mak aih~ dah macam pompuan mengandong 3 bulan kan. Dok teringin yang bukan-bukan. Stawberry bertatahkan chocolate konon. Ayooo...Mana nak cari dekat dekat taiping or tanjong malim nie kan. So, terpaksalah mendaki bukit bukau, meredah hutan belantara untuk rasa sebijik buah stawberry yang dicelopkan dalam chocolate. Nasib baik Malaysia nie ada kawasan sejuk Cameron highland. Klu tak, jenuh ke negera beriklim sejuk la gamaknya kan. Kemain~

Pada suatu petang *bedtime story-bosan . ahahha. Actually, dalam Odway aku balik dari kelantan ari tu, aku berkesempatan singgah di Cameron Highland. yelah, dah satu jalan kan. Takkan nak lepaskan peluang . Bukan senang nak sampai sana tau. So, nak dijadikan cerita, aku pun singgah la di Avant Chocolate nie untuk menikmati Keswettan rasa Stawberry Chocolate yang Ohsom tu. 


Sebelum dok pekena Stawberry Chocolate yang menjadi agenda utama aku kat sana, saja dok cuci mata tengok benda-benda yang comel lotey kat kedai tu. Manarik woih. Leh bubuh dalam guddiey beg kasi masa kenduri kawen.. *bangkrap pengatin





Nie la tempatnya untuk fefilling berada di Oversea. yelah, Cuaca sejuk sambil pekena Stawberry dicelop dalam chocolate yang berasap-rasap kepanasan atas mangkuk dia tu, memang rasa ada kat Newzealand la kan. Nak p overseas tak mampu nak beli flight Ticket, so, Ini la alternatifnya. (=_=")


Nie la abang kacak yang bawak aku ke sini. *sebab aku tumpang kreta depa. ahhaha.


Sambil tunggu makanan yang dioder sampai, aku saja gatai-gatai kaki pi dekat taman bunga sebelah restoren nie. and rupa-rupanya pokok stawberry penuh dekat sekeliling restoren nie. Patut la buah dia fresh2. Krup.kurp.. bunyi rangup dia. :p



Merah menyala buah-buah Stawberry kat sini. Bukan macam yang dok ada kat Tesco tu kan.. 



Anggur pun ada okey... Kemain~



Gambar aku macam dekat taman bunga Finland tak?. aaha. Over!!



Puas dok snap2 gambaq kat taman bunga tu, aku pun nampak Waitress dia dah hantar makanan.. Apa lagi.. Terjah sama itu meja la kan. Mau makan. Kebuloq dah tahu... Aku pekena Sandwich bagi makanan utama and pekana ayaq teh perisa rossse. Ohsem okey.. 


Haip! 3 jari berinai tu just abaikan. hahahaha..



dalam masa 15 minit, Makanan Febret yang dinanti-nanti sampai.. Yeah.. Yummy!!!




Siap ada tomato kecik n apa tah yang warna warni tu. hah~ Mashmello..*tak tau eja.bedal..




Sempat jugak aku dok berpose kat dinding yang agak keoversean tu kan sebelum betolak balik. Saja amik semangat. ahahha...



Hampir 3 jam jugak la kami bertiga dok melepak sana. Sejuk sampai ke tulang tau*nampok bebeno nipunya. So, kalau korang ke Cameron Highland, P la rasa Stawberry Chocolate kat atas sana. Kompom bersepah kedai yang juai stawberry chocolate nie kan. rasanya sangat Ohsem. Kalah rojak buah belimbing besi okeyyy.  ihihih.. dah..dah, penat dah dok berceloteh nie. Jangan lupa untuk tunggu next entry aku ya. banyak benda nak share nie. Kbai, salam. :) tekan sini untuk baca entry Travel log aku yang terbaru...

12 comments:

Amy Farhana said...

singgah sini , salam kenal dari BP , shiokk nyeww jalan² yeww :)

Amy Farhana said...

singgah sini , salam kenal dari BP , shiokk nyeww jalan² yeww :)

Rayyan Haries said...

oit, kahwin taak kasi tau! :P hahaha


avant ni memang best, aku dulu stop sini gak!

luqman zakaria said...

pergi tmpt cactus best...macam cactus ade..yang besar gajah pon ade..err..xdelah besar gajah tp besarrrr lah..

Syuk Ry said...

apsal la ri ni blogwalking smue entry psal mknan jer ni..

Lizzie Yasmin said...

Entah kenapa aku tak pernah pun teringin nak makan strawberry celop cekelat. Rasa mcm tak ngam jer.

IdaRaida said...

:) dh lama tak ke sini..:)
nice pic

Muhammadnuraizuddin said...

amy farhana. - salam perkenalan. ihihih.. cuti2 malaysia memang syok..

haris - ahah. oi, bukan aku kawen lah. kawan aku. aku jadi pengapit ja. saja ja over berinai jugak. ihihih n avant nie memang syok..

luqman - yaka. aku tak pernah sampai lagi. xpa, next time aku g usha. ihih..

syuk ry - ahaha. dah nak posa bro. masing2 nak lepas gian makan.

lizie - yaka. xpa, ce hg try dulu. mana la tau jadi one of febret food hg kan. ihih..

ida - tq so much.. ihihih.. yeke, xpa, nnti gi yer...


*thx guys sebab sudi singgah n coment kat blog nie.. :)

♥ wawawawa ♥ said...

baru aritu p cameron ngn fmily..mmg best! ^^

Muhammadnuraizuddin said...

wawa - wah. yeke. mesti banyak borong stawberry kan .ihihihhi

lailatul fatiqah said...

semalam baru je g sne. nyum nyum sguh strawberi coklat.

Muhammadnuraizuddin said...

lailatul - wah... bestnya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...