Monday, May 14, 2012

Kini Mr. Secretary sebagai wartawan sambilan dan bakal mempunyai rancangan sendiri

Assalamualaikum..

Apa khabar semua kawan2. Mr. Secretary harap semuanya sehat belaka. Cewah~. Hampir sebulan aku tak update blog ini dengan aktiviti-aktiviti yang aku buat. Yelah, mana taknya, dok sibok promote diri yang tak seberapa ni untuk Digi Wwwow Awards kan. ihihih. Sekarang nie, just menunggu dengan sabar serta tenang untuk mengetahui finalist untuk ketagori2 yang dipertandingkan. Mana nak tau kan. Kot-kot ada rezeki untuk dijemput ke Digi Wwwow Awards tu. ihihi. Insyaallah. amin~

Macam hampa semua tau, dengan join award nie lah Mr. Secretary telah difitnah. Mak aih. Fitnah tu. Dosanya lebih dari membunuh orang tu beb.. *baik kau bunuh orang. tapi, takpa, sehari ja aku emo. sedih kononnya. Then, after 24 hous, dah ok.. Itu tak mematahkan semangat aku untuk terus berkempen dalam pilihanraya ini. Eh. Dengan berbekalkan sokongan dan semangat dari kawan2, Mr. Secretary terus mengorak langkah dan mendadak jumlah undian yang diterima. Alhamdulillah. TERIMA KASIH KAWAN2 SEMUA.. 

Tuah ayam nampak di kaki, Tuah orang siapa yang tahu..


Maaf.. muka sedang berserabut dan rambut tidak rapi.. dan masih tidak biasa..


Mungkin ada hikmah disebaliknya. Itulah yang sesuai diungkapkan kepada aku. Yest.. memang ada hikmah. Rezeki pun bertambah. Selepas kes ini selesai, aku telah ditawarkan untuk menjadi wartawan .. wartawan apa aku takleh gitau. ihihhi. *rahsia kononnya. But, bukan la fulltime, just parttime bila ada masa yang terluang. Nanti, sapa pulak nak ganti Position aku sebagai Mr. Secretary kan.ihihih. Sungguh terharu aku bila diberi peluang yang bukan senang boleh diperolehi sebegini.

Akan ada rancangan sendiri?. 



Yest, Insyallah. Begitu la gamaknya bila dibincangkan dengan sebuah produksi tempatan. Produksi apa?.. itu pun rahsia jugak.. masih didalam perbincangan. ihihih.. Alhamdulillah, Alhamdulillah,.. Alhamdulillah.. Itu yang mampu aku ucapkan.. Terima kasih Allah.. Makin hari, makin jauh langkah aku didalam alam maya nie. Makin banyak pendedahan. makin banyak peluang yang diberikan. Aku bersyukur kerana usaha aku sebelum ini telah dipandang mereka..

Jika kita melakukan sesuatu perkara dengan iklas, Insyallah.. balasannya juga sangat positif. Cuma, kesabaran yang perlu dibekalkan. Yetak..amboi! kemain bermadah.. kawan2. sebelum apa2, meh tonton VC pertama aku. ihihh..

10 comments:

Rozuan Ismail said...

wah, rancangan sendiri ke? huhu.rezeki

Muhammadnuraizuddin said...

insyallah. masih dalam peringkat perbincangan. uhuhuhu..

Silent Thinker said...

wow!tahniah...=)

Muhammadnuraizuddin said...

tq weh. ihih.. insyallah...

azri johan said...

wah, tahniah ye

Muhammadnuraizuddin said...

azri - tq so much weh. ;)

Eyka said...

syoknyer..tahniah and gudluck :)

L-mi Redzz said...

tahniah din...smga maju jaya k...xsabar nk tonton rancangan terbaru hang tu.. hehehe.. lepas ni leh r plak tercalon dlm anugerah pengacara tv terbaik ABPBH lak ye...mudah2an..tuah ko.. =)

Muhammadnuraizuddin said...

eyka = tq so much. ihih..

lmi - xdela sampai tahap mcm tu. weh, thx alot sebb support ok

Anonymous said...

Tahniah Din!!!

Iqram Lutfi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...