Wednesday, April 4, 2012

Jangan nak tunjuk lagak baik anda!

Assalamualaikum


Kadang-kadang, kita berusaha untuk menjadi yang terbaik. Tetapi, selalunya, ia akan menjadi sebaliknya. Mungkin ada dimana-mana silapnya. Sebagai manusia biasa, kita tidak lari dari melakukan kesilapan. Kecil mahupun Besar. Selagi pintu taubat dibuka, seseorang itu berhak untuk kembali ke pangkal jalan. Untuk berubah dan bertaubat. Kita tidak perlu untuk menunjuk-nunjukkan kebaikan yang ada pada diri kita. Kerana orang sekeliling yang akan dapat merasainya tanpa sengaja.

Baik nie ada banyak jenis. Baik nak ambil kesempatan pun ya.. baik mengharapkan sesuatu pun ya.. baik yang betul2 baik pun ya. kalau kita teliti , baik nie berbeza mengikut situasti. Pada zaman moden sekarang nie, memang susah nak cari orang yang betul2 baik. Melainkan orang yang dah lama kita anggap kawan baik. ahahaha. tp, Adakah dalam semua aspek dia nak baik ngan kita?. tp, dengan orang lain, dengan makluk allah yang lain, dia baikkah?. cukup baikkah?.. 

Setiap manusia ada kelemahannya. Tetapi, sekurang-kurangnya, kita cuba la untuk mempalam lubang2 kelemahan kita tu. Kalau kita tak usaha sendiri, sapa nak tolong kan?. xkan aku kot.? Homai~ Akhir kata, orang yang baik, xkata dia baik. Iktibar dari gambar diatas.. ahhaha.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...