Sunday, January 29, 2012

Please! Hormatilah masa orang lain. Beleter

Assalamualaikum.


Menulis entry dalam keadaan senyum.. tengok gambar la kan.ihih.


Saja ja nak buat entry sampah hari nie. *eh, bukan sebelum2 nie pun sampah ke? . Ok, Actually, aku sangat membenci kepada orang yang tak punctual / tak hormat masa orang n so on. Serius aku benci. Bukan sebab aku benci dia lambat or apa-apa, Tapi aku benci situasi nie sebab ia akan mengajar aku jadi macam mereka. Serius, Aku akan terikut. LOL.

Aku sebenarnya ramai kawan2 yang berpenyakit mcam nie. Tambahan pula, kawan yang agak rapat dengan kita. Aku terlalu plastik bila dorang sampai n buat2 ada problem sana, buat problem sini. tayar pecah la, apa lah. Serius aku BENCI! tp, memandangkan kawan kita, terpaksalah aku ketepikan perasaan marah walaupun pada mulanya aku just mengenakan bibirku dengan senyuman plastik. Tapi, yang hangin satu badan, yang buat2 tak dak masalah. Buat deeek je. Macam tak dapa apa2 yang berlaku. Kalau yang baru2 kenal dah buat perangai macam nie, ahaha. aku just say good bye. lama kelamaan, bencana nanti...

Tapi, angin aku nie cepat redha. cepat ja sejuk macam Sup sayur yang menggelegak didalam mangkuk di masukkan ketul ais. kan cepat je sejuk tu... aahah. Biasalah, manusia biasa hanya boleh merancang, tetapi, Tuhan yang menentukan. Kalau dah janji ngan orang tu kul 1 tengahari, tak payah la kluar rumah pukul 1 tengah hari. Kau x paham bahasa? di destinasi jam 1.. bukannya kluar rumah jam satu..

Dah la.. dah macam beleter panjang pulak aku. *macam makcik2. Amaran keras : jangan lembab dan lambat kalau nak do a business dengan aku. Aku Meluat tau tak? kurang setengah jam boleh sabar, tapi, kalau lebih, sangat melampau. Terlalu tidak menghormati masa orang lain. 

slm.

10 comments:

hawiz said...

ermm...sabar3...aku pon kurang suke org lambat klo dh berjanji...nyusahkan org jer....ckp xserupa bikin..

Cahaya Hidup said...

agree..!!! penantian tu sesuatu yg menyeksakan.... ain mmg x suka org lewat kalau berjanji,penattttt tau x........!!! huh!

[k]o{q}i[n] said...

ko reti ke marah?

K O R I E said...

klu lmbat xmenyusahkan org xpea.

~sendiri buat sendiri yg tanggung~

Muhammadnuraizuddin said...

hawiz - ahaha. aku ok je..

chaya hidup.. - herm.. manusia2 mcm nie menceriakan kehidupan di bumi.

koqin - ko tak pernah kena lagi. cuba sekali sekala.. takut nnti ko tulis entry pasal aku la pulak selama 3 bulan.LOL

korie - apakah

Muhammadnuraizuddin said...

korie - kalau tak menyusahkan orang bermaksud x diperlukan masa di situasi itu.

Rozuan Ismail said...

kalau tunggu beberapa minit ok lagi. ini kalau dah berjam2 ni, memang nak maki je rasa kan

.fariizza. said...

sabor yob.

Muhammadnuraizuddin said...

rozuan - tak baik maki2..uhuhu

fariza - sabor dah.

maisarah sarah said...

selalu dh kena.tp nasib baik sebab xterikut pn.sampai skrg still smpai awl kalo berjanji even tau org tu msti smpai lmbt.bff lak tu yg bt mcm tu.haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...