Monday, January 30, 2012

Persembahan Alyah KISAH HATI AJL26 akan lebih romantik dan dramatik jika...

Assalamualaikum..

Seperti blogger-blogger yang lain, pasti tidak akan mahu melepas peluang untuk menulis mengenai AJL26. Begitu juga aku. Tapi, aku taknak berceloteh mengenai finalist2 yang lain kecuali Alyah. Actually, Alyah adalah finalist febret aku untuk memenangi AJL nie. Alyah telah membawa lagu Kisah Hati dengan baik dan tidak dapat dinafikan lagi melodi dan lyricnya terlalu menyentuh perasaan. Tapi, nak buat macam mana, persaingan terlalu sengit pada AJL kali ke 26 ini. 


Walaubagaimanapun, Alyah masih boleh tersenyum dengan penuh rasa kesyukuran kerana memenangi persembahan terbaik di AJL26. Tahniah Alyah. Tetapi, bagi pandangan aku, masih boleh diperbaiki persembahan Alyah untuk memberi impak dan touching yang lebih. Bukan aku nak kata persembahan Alyah tidak bagus, tetapi ada satu , dua gerakan yang boleh ditambah lagi bagi mencantikkan lagi persembahan.

Pertama: Jika Nyanyian , Muzik  dan Stage yang Alyah berdiri diatasnya berhenti berpusing secara serentak, manakala si "MISAI KONTOT" mengetuk kembali bagi memainkan kembali "KOTAK MUZIK"  tersebut untuk meneruskan Nyanyian Alyah sebelum Alyah turun menuruni tangga putih yang English Classic yang cun tu,ia pasti lebih menarik dan dramatik.

Kedua:  Jika ending persembahan Alyah diakhiri dengan kedudukan Alyah dan Remy Ishak kembali keras diatas Stage yang berpusing itu sambil berpelukan seperti didalam video Clip KISAH HATI, Ia pasti meninggalkan drama touching dan romantik dimana kisah hati dua insan bersemadi didalam "KOTAK MUZIK"  tersebut buat selama-lamanya. Jika dihayati, ia seolah-olah satu percintaan yang last forever gitu..

Bnyak benda lagi yang boleh ditambah, tapi, bagi aku, jika kedua-dua gerakan simple ini ditambah, pastinya lebih UMMM persembahan Alyah.Bagi aku, persembahan Alyah memang kreatif. Tahniah kepada pereka kariografi untuk persembahan ini .. thumbs UP.. Aku sangat suka persembahan Alyah. Ia sangat Cumil dan Romantik. Tahniah sekali lagi buat pemenang AJL26. 


Like button FB dibawah jika setuju

9 comments:

Rozuan Ismail said...

i tak tahu what is the function of sarkis masa awal persembahan tuh

Muhammadnuraizuddin said...

rozuan - maybe untuk kasi function kotak muzik tu bergerak la.. tp kan, kalau budak pompuan kecil pakai dress ala pari2 colour pink yg main2 ketuk kasi kotak muzik tu berfungsi mesti cumil..hahaha

Nurul Iman Rosman said...

ha ah lah,
betol gak cadangan awak tu.

ace suruh alyah buat smule. hehe ;)

Amna.Qadeeja said...

heheh kalo final ni juri dibenarkan kritik, mmg andalah orgnye :D

comel je alyah jadi cam barbie doll tp nk wt camane takde rezeki kan

[k]o{q}i[n] said...

npe x bgtau alyah awl2? kan dh x menang...

Muhammadnuraizuddin said...

iman - ahahah. mana leh mcm tu.. xpa, next lagu n next AJL nnti.. haha..

Amna - amboi2. itu dikira over tu. ahah. bukan kritik, tapi pandangan.ihih..

koqin - Cait..haha. xpa, persembahan terbaik dah memadai. Apapun, tunggu lagu 2012 dia. n kasi masuk final AJL next year. hahah..

IdaRaida said...

good idea :)

Muhammadnuraizuddin said...

idaraida - kan.ihihihih

cik najihah said...

tapi ok jugak persembahan dy..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...