Saturday, January 7, 2012

Perfume Ketiga aku.. haish, dah 21 taun hidop kot!

Assalamualaikum..

2012 Model for Mexx Fresh Man

Wah, Perfume ketiga?. yes.. walaupun dah 21 tahun aku hidup, tapi, aku hanya dan pernah memiliki 3 buah botol perfume.. *hoit, jangan gelak. Actually, aku memang kurang menjaga penampilan aku sejak kecil.  Malas weh.. Tapi, zaman berubah. Penampilan pun berubah. Ye dak?

Untuk entry kali nie, aku saja dok meroyan nak cerita kat korang pasal perfume dalam hidup aku. *bukak pekong di dada sendiri nampak.. #just for info, aku tak pakai perfume sebab kecik2 aku dok bau minyak atar pakcik2 yang terlalu menyusuk idong. That y aku dok bayangkan suma perfume kat dunia nie bau macam tu. kecuali perfume yg dalam cerita PERFUME tu. #ops!


Botol perfume sdn. bhd. bertama yang aku ada masa form 5. Masa nie ada seorang hamba Allah hadiahkan kat aku Sempenah ulang tahun kehidupan aku yang ke 17. Agak excited aku masa tu sebab dapat perfume. and kalau korang nak tau, perfume tu dapat ku pertahankan setahun lebih. Kalau rumah aku tak banjir n perfume tu tak hanyut, mesti sampai sekarang tak habis. *sayang la katakan..


Nie perfume kedua aku. Huh, bukan senang tau aku nak terbuka hati membeli perfume. Nie semua sebab pengaruh kawan2 masa aku belajar Diploma dulu. Klu tak, memang aku tak beli. Setiap kali pergi kelas, mesti bilik aku harum semerbak. bukannya disembut ke baju. Tapi, di udara. then, p lari2 kat situ. hahha.. *melekat jugak bau tu kan.. memang x sampai bapa hari la..


Huh! nie aku baru beli minggu lepas. Harga dia x sampai RM 20 hinggit kalau tak silap.. Bli kat Waltson. Bukan apa, sekarang nie dah keje ofis. X macam dulu, kerja buruh kasar, buat rumah tengah2 panas. Setiap kali brother2 kat ofis masuk dalam bilik aku, semerbak je bau depa kan? kau hado! so, kena lah aku pakai jugak even tak semahal depa punya kan?..

Dengan entry nie, hampa suma mesti ingat badan aku memang berbau tak hengat! bau busuk!bau peluh dan sewaktu dengannya. Eskiusme~ Badan aku tak berbau ok.. Clean n Clear. X percaya? tanya sapa2 yang rapat dengan aku.. Dengan berbekalkan  Deodorant a.k.a. Derona a.k.a. ubat ketiak, badan aku dah macam pakai perfume. ahahha. *yo oo ooo ja.. 

perfume yang aku beli tak delah semahal macam kau.. kau. dan kau pakai.. Hanya besederhana. tp, kalau kau.. kau n kau nak kasi yang mahal, aku terima dengan senyuman.. hahaha. and aku tak pandai sangat pakai perfume. Cukup sekadar bau ala-ala bunga teratai.. jangan troll aku sudah.. Peace yooo..

*semalam pakai p ofis. hari nei tak.. aku terlupa pagi tadi sebenarnya. Cis!







8 comments:

Hanim Mahali said...

Ini entri nak minta orang bagi hadiah perfume masa birthday nanti ke ??? Whoopsss...

Eyda Syahida said...

what??? kau just tua setahun dari aku??? awat ak tgk kau mcm pakcik2 eyhhh? hiks! :p

gigiAriEma said...

uishh sama umo qupenye.
untunglar ade prfume 3. ngee :P

Muhammadnuraizuddin said...

hanim - pandai..ahha..

eyda - ahhahaha. ceh, tak baik kata lagu tu. .aku muda remaja ok..

gigiariema - lah, yaka.. uhuhu..

Nem0 o0h Nem0 said...

bila ko ckp bdn tk berbau.aku percaye sbb kawan baik aku lelaki opkos.bdn dia tk berbau busuk.
sentiasa wangi.rasa cm duk bwh ketiak dia selalu jek.serius wangi.dia cuma pkai deodrnt jek.. ;)

cik pieja hut said...

aku belikan hang perfume kat pasar tuh hang nak ke agak agak ?

cik pieja hut said...

aku belikan hang perfume kat pasar tuh hang nak ke agak agak ?

Muhammadnuraizuddin said...

nemo - kan2.. ihi.. .meh bau ketiak aku.a.haha

cik pieja - klu orng nak kasi, bli kat mana2 pun aku ambil. asalkan orng tu ikhlas. cewah..ihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...