Wednesday, November 30, 2011

#18 - Wordless Wednesday [ aku pun nak mcm nie jugak ]


Assalamualaikum...



Maksud Wordless Wednesday : Pada setiap hari rabu, blogger-blogger yang mengikuti trend ini akan post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan..

P/S : Ce anda story skit cerita disebalik gambar ini mengikut pandangan anda. Selamat Beramal.Wslm.

Tuesday, November 29, 2011

contoh surat sokongan permohonan jawatan



                                                                                         Rujukan Tuan       :
                                                                                                                                               
                                                                                                                       Rujukan Kami      : DIN/BLOG/633
                                                   
                                                                                                                       Tarikh                     :  26 JUN 2011
                                                                                                                                                          11 J’AKHIR 1432

Kepada Sesiapa Yang Berkenaan : -  


Tuan/Puan,


SOKONGAN PERMOHONAN JAWATAN
~ En Meon Salamber

Far East Movement Datang Malaysia!!! Serbu~~

Assalamualaikum..

Hari nie penat bekerja. Herm, tp, nasib baik kat umah aku ada internet . Bulih la aku layan youtube dok melalak sorang - sorang dalam bilik kan.. heheh. Actually, lagu yang paling aku suka denga and ulang - ulangkan is Rocketeer.. Layan gila lagu nie kan? klu tak caye, tengok video lagu nie.. *kompom goyang kepala kan..


Dalam dok sibok berblogwalking semalam, aku dapat email yang menyatakan FAR EAST MOVEMENT akan datang ke Malaysia. wah!!! Excited babe.. Argghh!! nak p konsert dorang.. Weh, jom p reramai weh.. bukan senang nie kan. heheh. bawah nie ada detailnya... Cepat beli tiket...!





Moovement Consert 2011 ini akan diadakan pada :

Tarikh : 3 Disember 2011 (Sabtu)
Masa : 8.00 pm - 2.00 am
Lokasi : Indoor Arena, Bukit Kiara Equestrian Park

Harga Ticket : RM203 (Pit Zone) - RM 103 (Rock Zone)

Konsert ini juga menampilkan DJ Crystal dan DJ Junior (Taiwan), DJ Ken dan Jakeman (Malaysia)!!!


Tiket-tiket boleh didapati di :

1) Kaunter Ticket AirAsia Redtix

2) Rock Corner

The Gardens, Mid Valley (TEL: 03 - 2283 4893)
Mid Valley (TEL: 03 - 2284 1423)
KLCC (TEL: 03 - 2161 9417)
Subang Parade (TEL: 03 - 5636 9520)
The Curve (TEL: 03 - 7729 6313)
One Utama (TEL: 03 - 7725 5667)
3.Victoria Music outlets -
Sg Wang(TEL: 03 - 2148 7208)
Amcorp (TEL: 03 - 7956 0592)
Tropicana (TEL: 03 - 7722 2955)
BSC (TEL: 03 - 2093 1093) 

3) E-Ticket : http://www.airasiaredtix.com/Events/ (03 - 8775 4666)
Hotline is operational from 9am-6pm on weekdays


Untuk keterangan lanjut mengenai  MOOVMENT 2011 :-
- Marctensia Concerts (03-2092 1199)  www.marctensia.com
or
- Universal Music Malaysia (03-7958 7433) www.universalmusic.com.my 

Friday, November 25, 2011

Contoh surat undangan penceramah



                                                                                                Rujukan Tuan      :
                                                                                                                                               
                                                                                                                                Rujukan Kami      : 
                                                   
                                                                                                                                Tarikh                     :  1 JANUARI 2012
                                                                                                                                                                   9 SYABAN 1430


Pengarah Pusat,
Majlis Sukan Negara,
Jalan Jambu Batu 1/2A,
Seksyen 15,
40604 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan

(u.p. En David Bekam)

1st Wedding Video yg aku cover

Perkahwinan Ermawaty dan Muzaizam 



Pastikan anda Click button HD untuk kuality video yang lebih baik


P/s : Tahniah kepada pasangan pengantin. Pengantin perempuan merupakan kawan baik aku. Ehem! n one more thing, this is my 1st wedding video yang aku cover. ihihih.. just highlight je. cameraman aku sorng ja kot. Tak terkejar. :p ..  amik gambar, video lagi... #pengsan

Thursday, November 24, 2011

Keropok ikan segera laris. Kaya Mak Wan Sekeluarga

Assalamualaikum.



Boleh Dimakan Selalu . Itulah moto keropok ikan segera ini yang jelas tertera di packingnya. Product ini dikeluarkan oleh Keluarga Mak Wan Sdn. Bhd dari Tumpat Kelantan. Wah, entry ni kira aku mempromosi product nie.. ahha. Company nie tak bayar aku pun okey... hahahah.

Ok, korang mesti tertanya tanya kenapa aku dok cerita pasal keropok ikan segera nie kan. hehhe. Actually, this is my favorite  keropok la masa drive. Memang best bila kunyah keropok nie .. Krup krap... Krup krap ralit dok mengunyah. Disamping tu, ia adalah ubat tahan tidor aku. ahha.. Leh plak mcm tu kan. tp, aku percaya, yang korang pun dok layan kunyah kropok nie gak kan?. ececeh~

Minggu lepas, didalam perjalanan aku dari Taiping ke Tanjung Malim, aku singgah ke petronas untuk shopping kropok nie. Yelah, klu drive tak sah weh. mesti kene ada kropok nie disamping. Cewah,.. Yang mengejutkan aku, 3 petronas aku singgah, 3,3 sold out. Mak aih!! tempat kropok tu clear. Laris tol kan. Itu la sebabnya aku tulis entry nie. mengidam satu hari weh..hahaha.

P/s : kayalah Mak Wan sekeluarga kan?.. heheh. Mak wan, klu bulih kan, cantikkanlah Packing product Mak wan nie untuk menarik perhatian golongan kecik2 n besaq2 makan.. Mesti lagi ramai yang nak beli. n satu lagi, Kualiti product mau jaga tau Mak wan. Kadang2, bila saya mkn kropok nie, ia mcm berminyak. Eh, itu tiruan kot!!. ihihih. Kbai.

Wednesday, November 23, 2011

#17 - Wordless Wednesday [ Huh!]

Assalamualaikum




Maksud Wordless Wednesday : Pada setiap hari rabu, blogger-blogger yang mengikuti trend ini akan post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan..

P/S : Ce anda story skit cerita disebalik gambar ini mengikut pandangan anda. Selamat Beramal.Wslm. - Picture credit to her ..

Monday, November 21, 2011

Video Highlight NurAizuddin di Karnival Suara Kami

Assalamualaikum..

Dah lama rasanya aku tak upload video kan. ihih..Al- maklumlah, kan lappy rosak. Ini pun baru je pulih dari kesengsaraan. *kononnya..ihihi. Ok guys, Untuk entry kali nie, aku nak share ngan hampa semua video highlight konsert SUARA KAMI . Korang dah tengok kat tv kan?.haha.. itu konsertnya, bukan di karnivalnya. ihihi.. betoi tak? ..heheh.. ok, take a look. enjoy!



P/S : nantikan video NurAizuddin yang seterusnya ok. oihihi.. lappy dah ok nie, ligat la video ..ihihi

Friday, November 11, 2011

Contoh Agenda Mesyuarat




Assalamualaikum, untuk entry kali nie, Mr. Secretary nak tunjuk contoh agenda mesyuarat. ihihihi.. harap ia 


sedikit sebanyak dapat membantu ya.. :)












 Agenda



mesyuarat pengurusan tertinggi


bil 2/2012



1.0                ALU-ALUAN  pengarah urusan
               
                (Ucapan pembuka kata daripada pengerusi majlis)

Wednesday, November 9, 2011

Jangan Tanya Aku Lagi - single terbaru Farawahida .. sangat sedih..

Assalamualaikum..

Single terbaru Farawahida " Jangan Tanya Aku Lagi " arahan Shuhaimi Lua ini merupakan lagu tema drama bersiri TV3 iaitu Mata Ayer. Memang berair mata wa cakap lu.. Layan~


              

P/s : Nak tau update Farawahida?, Follow account twitter beliau @realfarawahida .. dan jangan lupa follow @nuraizuddin .. hehehe

#16 - Wordless Wednesday [Ujibakat TV3]

Assalamualaikum..





Maksud Wordless Wednesday : Pada setiap hari rabu, blogger-blogger yang mengikuti trend ini akan post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan..

P/S : Ce anda story skit cerita disebalik gambar ini mengikut pandangan anda. Selamat Beramal.Wslm.

Friday, November 4, 2011

Contoh Memo Mesyuarat

( kepala surat )



Kepada

:

Y. Bhg. Dato' Sri Lanang
Pengarah  
                                                                                      
Y.Bhg Dato S.M. Salim
 Ketua Timbalan Pengarah

Y.Bhg Dato' Nur Aizuddin
Ketua Unit Perkhidmat

Y.Bhg Dato Hj Taib                                        
Ketua Unit Pentadbiran

Wednesday, November 2, 2011

Najwa Latif cari aku.. *pengsan bila dapat tahu




Assalamualaikum semua. senyum lebar aku malam nie.. Dalam dok sibuk berFB, tetiba ada notification kat msg aku naik. Ada seorang kakak tegur aku n dia suruh aku aku click satu link nie. Aku ingatkan dia nak suruh aku like picture ke apeh kan, rupa rupanya.... hahhaha.. link tu membawa aku ke blog Official Najwa Latif ..

Wah. Terdiam terkedu kaku tak tahu mana nak tuju..hahaha. Serius terkedu aku. Even entry itu entry lama dia.. but, terpangpang gambor n description kat blog dia. .wah.. X caya?.. ahha. just CLICK HERE .. Tak sia sia aku p menara KL ari tu. ihihihi.. X sangka dia ingat jugak kat aku kan? *prasan. 


P/s : Itu je nak gitau..hehhe. Nantikan vlog aku n najwa latif tak lama lagi ye. Nak repair Lappy jap. *lappy rosak!

Tuesday, November 1, 2011

Contoh Minit Mesyuarat Sektor Kerajaan


  
Assalamualaikum. Harap-harap anda semua sehat hendaknya. Entry kali nie, Mr. Secretary nak tunjuk sikit contoh minit mesyuarat. :) Minit Mesyuarat amat penting didalam sesuatu organisasi ye tak? hah, nie aku nak citer sikit pasal minit mesyuarat ni. Minit Mesyuarat akan terhasil selepas berlakunya sesuatu mesyuarat. Kenapa selepas?. hahaha. yelah, klu sebelum, nak minit apa kan?.heheh. Di dalam minit mesyuarat, terkandung keputusan - keputusan yang diputuskan didalam mesyuarat tersebut. (kata sepakat). Contohnya, persetujuan, kelulusan, tindakan dan sebagainya. Minit mesyuarat sangat penting kepada sesebuah organisasi sebagai rujukan. Ok, sekarang aku akan bagi contoh / format minit mesyuarat yang aku gunapakai sekarang didalam sektor kerajaan. 



 (Kepala Surat)


Mesyuarat Pengurusan Tertinggi
Bil 2/2012





Tarikh              :           11/01/2012 (Rabu)

Masa                :           9.00 pagi

Tempat             :           Bilik Mesyuarat Pengarah,
                             Bangunan Sri Cempaka


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...