Thursday, December 1, 2011

Mimpi Drive ketika Drive . Penyakit baru pemandu

Assalamualaikum..

Gambar sekadar hiasan
Wah, lamanya aku tak menaip kat sini. Asyik dengan video ja kan. uhuhu. Hampa suma sehat no.. cek sehat dan bertambah tambah sehat. ahhaha. Dah hampir 2 bulan aku kerja kat tempat baru nie.. So far, so good. cewah, *speaking london.. Sekarang nie, baru aku leh sesuaikan diri kat sini. Klu tak, masa mula2 dulu, mcm harreee.. Hampeh je, asyik2 pikir nak blah dari sini.

Ok, back to basic, back to topic. Actually, aku tak pernah stay di Tempat baru nie pada hari minggu. Samaada aku kat Keyel, or Tepeng. ahhaha. Haven weh bila dpt kluar dari sini. Duit pun ~~~~~~~~~~~~~~~~~ mengalir bak  sungai NIL Biru. Cait! Kita Hampa amik maklum yg aku nie akan travel ok. heheh. n selagi tak kul 1,2 am, aku takkan betolak balik ke sini. Yelah, rugi la balik balik awal2 kan. ye dak?

Dengan perangai aku yg suka balik lelambat, aku pun mempunyai penyakit baru. Hah, *kemain penyakit. Penyakit tidor ketika memandu. Mak aih! bahaya tu. Tapi, itulah aku.. Mesti tertidor masa memandu. kadang2 bersaat -saat. *klu berminit2, tah hidop ke tak aku nie. hahaha. Livita pun tak dapat membantu. Cait, Kacip patimah ja aku tak try lagi untuk tahan mata dari tetidor.

Nie ada cerita menarik yang aku nak cita kat hampa semua masa aku still dok kat Klang. Dulu, bulih dikatakan aku kerap turun ke KL even bukan weekend. *ada la kerja dia tu. .. Balik pulak lelewat malam. Hah! Kompom penyakit aku datang hinggap kan. hehhehe. pada satu malam tu, ada satu peristiwa yg aku takkan lupa sampai toa. peristiwa pasal penyakit nie lah.. 

Dalam keadaan memandu ala - ala orang mabu,. Aku mengetuk kepala aku kat tingkap berulang kali sambil tangan kiri menarik - narik rambut belakang. Kononnya nak hilangkan mengatuk yg membuatkan aku tersengguk - sengguk. Fuh, memang tak bulih belah. Dengan gemalainya, aku merebahkan kepala aku kat tingkap. 

Hah, apa lagi, tertidor la aku. siap mimpi weh.. Aku mimpi yg aku still drive. Mengelak lubang sana sini. lalu jambatan, tengok2 signboard yg kononnya dah nak sampai rumah .. yang tak bulih belah, aku mimpi ada lori laju datang dari arah belakang. siap kasi high bim.. tetiba, mata aku slow2 terbukak n sah2 aku tertidor n ada trailer laju dari belakang. Fuh, mengelak kelorong tepi la aku.nasib tak langgar divider. 5 - 10 minit dari kejadian tu, aku barulah melintasi lubang2 , jambatan n signboard yg aku mimpi masa tertidor tadi. Huh! Gila! Mimpi masa drive.

p/s : Memandulah dalam keadaan selamat. hahahah

8 comments:

logorithm said...

Pergh! Bahaya betol! Macam scene dalam Final Destination 2 pulak.

--> Final Destination 2 accident scene

Jangan ler memandu kalau mengantuk ye? Ingatlah orang tersayang... :-)


Terbaru dari Logokoko:

[U] Dilarang membuang SAMPANG!

[U] Bila Raya Haji?

[U] Do-re-mi-ba-lik-la-ti-doooorrr...

::FAIZ FARISH:: said...

kena lbh hati2 masa drive

maisarah sarah said...

pernah gak tertido time bawak moto.suma gara2 xtido pehtu terus rempit balik kg.hahaha

Muhammadnuraizuddin said...

john - tau takpa. ihihih..

faiz - itulah..tq..

maisarah - mak aih, lagi bahaya sebb naik moto..uhuhu

maisarah sarah said...

blh thn la tp xbhya sgt sbb jalan tu xbyk kete.hehehe

Muhammadnuraizuddin said...

maisarah - tp, klu jatuh.. herm.. tau tau jelah..uhuhuhu

maisarah sarah said...

kalo jatuh jawabnya tido kat spital la.hehehe

Muhammadnuraizuddin said...

maisara = haah kan.ahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...