Thursday, December 22, 2011

Bidan terjun Photographer Wedding. Maaf klu gambar x lawa pengantin.

Assalamualaikum.

Pada 2 minggu lepas, aku diberi amanat #eh amanah untuk mengoveri wedding di Taiping Perak. iaitu perkahwinan Helmi dan Zuraida. Actually, plan asalnya aku hanya mengoveri Video Wedding sahaja. But but but, aku menjadi bidan terjun untuk kerier sebagai Photography OutDoor. Pada asalnya, aku goyang jugak kot2 la gambar hampeh.. kan?..Tp, Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Kesian kat Pengantin je, sebab setiap lokasi terpaksa posing lelama. Yelah, mana aku nak amik video nya, nak amik gambarnya lagi kan?..hehehhe. Apa pun, jom usya gambor2 kat bawah nie yg aku amik. 















*gambar ini hanya diedit kecerahan dan kegelapan cahaya sahaja. Kualiti gambar berkurangan ketika diupload... Nanti aku upload kat Flickr .

p/s: Nantikan video highlight wedding pasangan pengantin ini yang akan dipublish tak lama lagi. Aku bertungkus lumus mengedit nie.. hehehe. Jangan lupa coment gambar2 nie kat ruangan yg disediakan ye.. :)

17 comments:

NoorAtika MohdAzali said...

blh book utk mjlis ika x ni??hihi
nice la!! =)

Muhammadnuraizuddin said...

ika - ihhi..tq so much na. bulih je booking.... ihihhi..

mahirahnazlim said...

lawa aihhh hehe jadi wedding photographer berjaya ko skrg eh ? teruskan usaha :)

Muhammadnuraizuddin said...

mahirah - uhuhu.. tq weh.. alah, aku saja syok2 ja nie.. orng mintak tolong, aku tolong la yg mana termampu.. :)

[k]o{q}i[n] said...

ang punye shoot dh ok dri segi angle sume tu... cume ang kne fokus lg kat editing...

D-SIM said...

entah..yg slalu aku lihat gmbr org kawin... rasa byk lagi kena betulkan..rule of thumb..

eh, aq xpro...cuma selalu lihat gmbr snap kahwin org lain jea,hehe..keep it up

Muhammadnuraizuddin said...

koqin - tq na.. hehhe. actually, aku maleh nak edit.. ahha. klu video, aku cukup suka.. iihi. tp, mendengar pandangan dari orng yg dah lama buat job wedding, gambar tak perlulah diedit over2.. just edit skit2.. betulkan yg mana kurang. yg penting, masa shoot tu... n Gambar nampak natural yg terbaik. cewah.. *dia la yg ckp..

hehehe.

Nisa Kay said...

you got potential din :D
orang kampung aku kata practice makes perfect :)

Muhammadnuraizuddin said...

dsim - tq.. ihih. biasalah, baru belajar.. haha. baru smlm pegang kamera..ihihih

nisa - amboi2. mentang2 la orng pahang suma terra speaking london..ihihih

Anonymous said...

Heheh.. Pngntin x de hal... x sbr nk tgu video.. heheh

SyedGraphiX dot Com said...

Aah kan nisa' Org kg. kita cakap practice make perfect. HAHA. #Tetiba

Muhammadnuraizuddin said...

kak ida - lawa la tu kan.ahahha.

Mohd Khairi Khadzir said...

untungglaa kat Taiping ade ymn tasik pling tua kt mesia ,..cntik plak tu.. huhu gmbo ni pun cntik! suke tgk (^___^)

jaa64 said...

lawaa dah ni hang shoot..keep it up k! ;)

Muhammadnuraizuddin said...

syed - tetiba. ahhaa. how are u.. wah.. aku pun pandai ckp..

khairi = ihihih.tulah, untung kawen kat taiping. ada taman tasik cantik. Thx weh..

jaa - yeke.uhuhu..tq weh.. nak booking tak?.a.hahah

logorithm said...

Oh! Din = Secretary + Photographer + Bidan rupa-rupanya...

Hahaha...


Terbaru dari Logokoko:

[U] Deretan rumah kedai yang paling hodoh di Malaysia!

[U] Video khas ulangtahun ke-18 Tragedi Highland Towers

[10PG] Kenapa b*bi yang menjadi mangsa?

Lizzie Yasmin said...

Cantik jer, walaupun bidan terjun.. nampak moment tue..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...