Monday, October 17, 2011

Pengalaman Pertama KTM di Malaysia

Assalamualaikum..




Apa khabar suma kawan2.. harap2 suma sehat hendaknya. Wah, dah lama aku tak menaip cerita sendiri. Asyik dok post video2 je kan.ihihi. Bukan apa, perasaan malleh nak menaip tu mengatasi segala galanya. Tu yang blog nie pun dah jadi tunggang langgang. Kononnya nak dijadikan blog bervideo. ahha. Mau 3 tan jadinya blog nie load kan.ihii

Dah2, tu yg aku malleh nak menaip nie. mesti nak merapu meraban. ahhaha. Ok, berbalik pada tajuk entry nie.. aku nak citer la pengalaman aku naik KTM dari Taiping sampai Tanjung Malim.ececeh.. This is my 1st time u no.. tarak tipunya.. klu tak caya, tanya pakcik juai tiket tu. Dekat setengah jam dia melayan aku .. (banyak tanya) .. Ikut hati, siap nak wat vlog interview pakcik tu lagi..ahaha..

Satu hei lagi, aku nie cepat nervous . Kompom2 akan tersyasyul bila nak bli tiket.. bajet nak amik tiket yang leh tidoq tu sebab nak betolak dari Taiping kul 1 pagi,.. last2, tertunjuk yang duduk.. Herm, Jawapannya, patah pinggang la.. Dah la KTM tu laju sangat.. (mata keatas, tangan di bahu) .. Betapa seksanya aku smlm, Tengok ja muka sememeh aku nie..

Muka memang takleh blah.. Mengantuk + penat.


Alhamdulillah, sampai gak kul 5 pagi. Rupa2nya, ramai jugak orang turun kat Tanjung malim. *sah2 budak UPSI .. Actually, aku tak tidor weh dalam train.. Bukan apa, takut terlepas train.. Walhal, ada ja orang KTM kejutkan bila dah sampai ke destinasi. Itu yang membuatkan aku rasa service KTM boleh dikatakan *hingga menjilat jari .. Errr..

P/s : Pengangkutan awam pun dah ok sekarang. JImat pun jimat woih..ihihih.. Selamat Berinfomasi. Slm.

14 comments:

hafiz hafizol said...

hahaha.. darat iban!!!!

atiqsalleh said...

atq pernah naik sekali.. dari kl sentral ke kota bahru.. amik kelas ekonomi la.. kene duduk.. haha.. 8 jam duduk kat dalam train. samalah.. tak tido gak.. hehe

[k]o{q}i[n] said...

untunglah ada jari nk dijilat...

aslann said...

jilat jari? jilat jari orang y kejutkan tu?? euww. gay detected.

Muhammadnuraizuddin said...

hafiz hafizol = aaahaha.. apa tu..

atiq - yeke.. aku amik kelas kedua. tp, mcm ekonomi jugak kan..

koqin - ahahah.. jari sendiri sudah..

aslan = tak abis2 ngan gay hg.. haish.. yerk.

Eyda Syahida said...

muke tuu muke tuu asal kiut sangat??? *oke tipu* hahahaha

cik pieja hut said...

letih sangat ek din sampai muke macam tuh . hehee KTM agak best lah berbanding bas . kan ?

maisarah sarah said...

dulu suka naik train gi kl tapi skang xag sebab service lambat.dah 3x terkena ketapi delay dekat sejam.sabar je la.sumanya sebab anak emas tu.

org ktm kata ketapi laju @ ETS tu anak emas.sbb tu la ktm bese ni jd lambat.

jaa64 said...

hahaha..mmg muka xleh blah!

AzzifarunNurafizza said...

dah byk kali naik..slalu naik dari labis ke kl..labis jb. so far oklah naik ktm ni..tido pon sedap jer.yela skali naik 4, 5 jam...jawapannye, tido..

zikeryhassan said...

aku xpernah merasa naik train utk perjalanan yang jauh kalau bus selalu sgt dah :P

Muhammadnuraizuddin said...

eyda syahida = ahaha.. tak baik nipu..jujur ja. serabai..ahah

cik pieja hut : bulih la.. tp, naik kreta sendiri lagi syok..heheh

maisarah = betoi tu.. ahha.kesian ktm lama nie..hehe..takpa, nnti, naik la ETS tu.ihi.

jaa = tau takpa..ahaha..

azifarunnurafizza - betoi tu..tidor la jawabnya..

zikery hassan - ahahah.. try la nnti..syok wo..ahha..

Eqa Yazid said...

haritu aku naik ktm dari bank negara sampai klang, langsung tak ber AIRCOND. bygkan satu jam dlm tu. dgn berhimpit2 nye. haha. tp demi kerjaya, ku tempuhi jua :P HAHAHA

Muhammadnuraizuddin said...

eqqa - yeke.. dulu, masa aku dok klang, memng slalu naik..heheh.. itulah.. service mcm kurang skit.tp, aku rasa nnti, dia akan perbaiki la tu.ihihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...