Monday, September 19, 2011

Makanan terbaru dimusim perayaan .. Apa dia?..

Assalamualaikum

Apa khabar kawan-kawan.. harap2 sihat hendaknya..ihihi.. Amacam hari raya hampa, best ka?.. ihihih.. untuk entry kali nie, aku nak citer pasal makanan-makanan yang aku mencekik sepanjang hari raya nie.. Serius aku makan tak hingat dunia.. Semalam pun masih menghadiri rumah terbuka.. Adoy, Perut makin membuncit woih..


Actually, aku tak makan banyak jenis makanan pun.  Bajet nak pantang / jaga pemakanan n nak mantainkan bada.. Tp, aku nie jenis pantang nampak..itu masalahnya..ahaha.. Setiap beraya umah orang , kompom aku bedal sampai lincin pinggan..iihihi ..Tapi, raya taun nie, kebanyakan rumah yg aku ziarah menyediakan makanan yang tak jauh beza,  Aku rasa korang pun mcm tu kan.ihhi..

Lemang.. Memang wajib kat setiap rumah kan?.


mee kari.. 

Rendang.. Ayam ada.. daging pun ada..


Actually, ada banyak lagi makanan2 yg aku mencekik.ihihih. klu nak post semuanya, sampai besok pun aku tak abis nak upload gambar kat sini.ihihi..Tp, bulih dikatakan makanan2 diatas adalah makanan yang paling kerap aku jumpa.. cewah..

Ada satu makanan yang korang tak familiar langsung.. n kadang2 dengar nama pun tak pernah.. Makanan nie amat femes di kampung aku PANTAI REMIS, PERAK .. Memang kat sana dah jadi macam makanan wajib bila musim perayaan. Sebab penyediaan dia pun tak lah susah sangat.. Inilah pebret makanan aku bila raya menjelma..cewah.. Mak aku mesti akan penuhkan request anak2 untuk buat makanan nie.. Klu  korang nak tau, mana2 aku p, if aku cerita makanan nie, kompom dorang pening dok pikirkan bentuknya..ihih.. Memperkenalkan secara exclusive kepada korang...


LAKSA MEE


P/S : Laksa mee sangat sedap.ihihi..klu korang nak rasa, Mai la umah aku raya taun depan ye..ihihih.. Satu lagi, ingat tau,.. jaga pemakanan, jangan nak bedal je..if ada darah tinggi or kencing manis, Bawak2kan besabor bila nampak makanan tu.hihih.. Selamat berinfomasi. bai.

8 comments:

Bluewendy said...

laksa mee?? mee ape pake tuh? mee lidi ke?

Muhammadnuraizuddin said...

bluewendy = laksa mee sedap woo.nak rasa mai umah i raya taun depan..ihihih

yna fazlyna said...

din...

RinsyaRyc said...

>>roti canai..

bulatmata.blogspot.com

cik tenggiling said...

sedapnyer.. lapor la pulak..

Muhammadnuraizuddin said...

yna = ye.. ihih..lama hg tak masuk blog aku kan..sehat ka?..

rinsyaryc = ihihih.. sedap tu..ihih

cik tenggiling = aku pun.ihihi..

Eazy Izzuddin said...

dah rasa laksa mee hang...
terbaikk
hehe
xD

Muhammadnuraizuddin said...

eazy = ihihi..best kan.sedap woo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...