Sunday, June 5, 2011

Orang oversea mempertikaikan Malaysia selepas menonton PREMA YIN ADDICTED MUSIC VIDEO

Assalamualaikum..



Astagfirullahalazim..Aku sendiri sebagai seorang muslim malu dengan perkara ini. Korang sendiri tahu apa akibatnya nanti. Aku tawar hati nak mengulas permasalah ini.. Sedih.~



Aku hanya manusia biasa, Hendak menegur menggunakan lidah pun tidak mampu, hanya di entry MENGAKU KHILAF AMATLAH SUCI sahaja yang aku mampu. Sebagai saudara seislam, Wajiblah kita menegur kemungkaran. Sebagai saudara seislam juga, aku sayang Gambit Saifullah. Harap dia mendapat petunjuk dari yang maha esa.

P/S : Memang tiada manusia di dunia ini tidak lari daripada kesilapan. Harap kita semua cuba memperbaiki diri sebaik mungkin dari segala segi. Jadikan Ini Sebagai Iktibar didalam menempuh liku-liku kehidupan.  Selamat beramal,Wslm.

31 comments:

TheAlongHidayah said...

sabo je la... die target orang amareka tuh. tapi hasil nya... dikutuk plak oleh oraang amarika tuh sendiri http://thealonghidayah.blogspot.com

Muhammadnuraizuddin said...

along hidayah : itulah... :"( sedih...

Raja Syakirah said...

mungkin ini yang MEREKA mahukan kan kan
habes satu Malaysia malu
perghhhh
huh

Muhammadnuraizuddin said...

raja syakirah = tercemar..

Anonymous said...

u better post this to gambit page.. sure he would love ittt....!!!

Muhammadnuraizuddin said...

anonymous : insyallah.. harap2 dia baca.

emanthehalia said...

nice din .. sedih aku. nak kongsi leh eh?nanti aku kreditkan kat blog ko.

Muhammadnuraizuddin said...

eman = takde hal eman.

Tengku Nizam said...

ni yg kita tak nak ni , org pertikaikan negara kita, negara islam, tapi byk masalah sosial, dari mane dtg masalh sosial ni ? dari anak muda yg galak bawak budaya barat ke sini. suma nak jd rosak, suma nak buat ikut kepala sendiri je. akibatnya, maruah negara tercemar camtu ja.

Orang Kampung said...

bila la gambit nk sedar kesilapan dri dia ni.. ego kuat sgt..

Anonymous said...

memalukan Malaysia jer.. memalukan agama dan negara..

Muhammadnuraizuddin said...

tengku nizam = inilah kesan yang tak difkirkan.. apa pun, mari kita perbaiki diri kita semua...

orang kampung : wallahualam.. harap dia dapt atasi egonya..

anonymuous : harap kita semua jadikan pengajaran..

.fariza. said...

mmg memalukan.
bukan stakat oorg Malaysia yg kata movie tu lucah , org luar pun kata.
moga2 dia insaf.

Fuza Marquis said...

saya taknak komen pasal unsur seksualiti. tapi video tu mmg tak hebat pun pengarahannya.

Dawa said...

Gambit memalukan umat Islam Malaysia dan seluruh dunia. setaraf dgn model murtad Turki yg berbogel di Playboy dulu tu

... said...

as salam..

▂ ▃ ▅ ▆ 80%
─▀██▀───▀██▀─▀██──██─▀██▀▀ ▀─
──██─────██───██▄█▀───██▄█───
──██─────██───██▀█▄───██▀█───
─▄██▄▄█─▄██▄─▄██──██─▄██▄▄ ▄

insya'Allah..kita berusaha membantu pulihkan dia..jangan cepat putus asa

;)

jom berbalas singgah menyinggah berkongsi ilmu, pendapat dan cerita ;)
Entri terbaru :

isu maki hamun berubah menjadi umpat

terima kasih..huhu~ =)

zikeryhassan said...

ala din, kita ni kan "narrow minded" katanya. teguran kita mana nak diterima orang yang "open minded" macam dia tu

elis wanie said...

gambit ni tak malu ke apa..

@AmenoWorld said...

Hahaaha... padan muka kita semua... neway aku ciloks gambar ko..t aku bagi backlink kat ko yerk. thanks

Nadhirah-chan said...

haih , nama saifullah tak sepadan orangnye . tah ape la yang dia pikir tu , bangga sangat dengan video porn macam ni . *stress*

Nadhirah-chan said...

haih , nama saifullah tak sepadan orangnye . tah ape la yang dia pikir tu , bangga sangat dengan video porn macam ni . *stress*

miszFAZIE said...

malunye tgk benda ni . mudah mudahan gambit sedar lah kesilapan dia . amin .

Orked Desa said...

masa memula tgk video tu terkejut gak..x sangka malaysia(sila baca sbg pengarah melayu) mampu arahkan video yg 'marvelous' yg mcm ni..kalah video beyonce...huhu..

entah bila la org yg terlibat dlm video ni nak sedar....

misz myza said...

kenapa la si Gambit ni tak pernah fikir dengan waras ape yg dia buat sebnarnye ni adalah tidak betul.. Ego betul dia ni, tetap nak pertahankan ape yg dia buat tu adalah betul.. haishhhh.... xde orang nak banned beliau ke???? supaya leh jadikan pengajaran tuk semua golongan artis..

pneumedic said...

gambit??...siapa tu..xfemes lngsng..huh

Amalina said...

Ahhhh, sumpah malu!:(

sYafIk-wAy said...

haha , ambik ko gambit !

achik ezam said...

tak ada bendalah video tuh.


citer comolot lagi dasyat.


masing2 skola tingga.pandai2 jaga diri.

SYARIFF HAIKAL said...

PSEKKK FOLOW CNI..T RAJIN FOLOW LIK..SLMT MKN NASI

Fayy Azmi said...

Bila ditegur, kita kena marah .
Bila dimaki, kita kena tempias.
Bila dicaci, kita kena kutuk.

Kalau disokong, orang pandang serong dengan Islam.
So, what to do .
Orang degil susah na dilembutkan hatinya. So, hmmm .

*speechless .

Ays_RizQin said...

Dia STUDY or x bab pandangan masyarakat kalau keluar Video camni??..maybe NOT la kot...TGK, kan dah KENA...
TAHAN jerlah Gambit yer...



http://ayliverizqin.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...