Tuesday, June 28, 2011

If mkn malam, Mesti keesokannya aku period.

Assalamualaikum...

Entry kali nie, aku nak share sikit mengenai masalah kesihatan yg aku alami. Pada setiap pagi, Mesti aku rasa tak sedap badan n aku tak sedap perut seolah2 orang mengalami period.. #slalu usya member bila period.... Pada mulanya aku tidak tahu penyebabnya, tetapi, bila aku kaji sendiri, penyebabnya agak pelik. Dan aku tak pernah terfikir sebelum nie bahawa perkara tersebut adalah penyebabnya. Mungkin 1000 dalam 1 kot.. :)



JIka aku cerita kat korang semua, mesti bunyinya agak pelik. Jika aku mengambil makanan pada belah malam, ia pasti akan memberi kesan sampingan kepada aku seperti hari ini. Badan, perut, mata sumanya spoil.. Ditambah pula kondisi tubuh badan aku yang tak berapa sehat nie. Haish, Sabor jelah.. Nak ikutkan, ia tak berapa logik.. Tetapi, itulah hakikat kepada diri aku.. Pagi2 dah kene cari minyak cap kapak untuk disapu di kepala, perut, dada dan tempat2 yang tak berapa nak sehat.. #renyah tol...

Sebenarnya, aku memang jenis orang yang tak makan malam. Ini bukan sebab diet semata, tetapi dah jadi tabiat aku. Pada mulanya, ketika aku gemuk, memang aku mengamalkan perkara tersebut. Setelah beberapa bulan, aku dah terbiasa dan menjadi amalam seharian aku. Sejak dua menjak nie, aku selalu lepak di warung bersama rakan-rakanku pada belah malam. Then, bila dah ada menu depan mata, Melantak la aku~..ahaha.. Tapi, keesokan paginya mesti aku tak sedap badan dan perut.. Adoy..

P/S : Makan malam akan menyebabkan kesihatan anda semua didalam keadaan kurang baik kelak. If nak tahu kenapa, tanyalah En. google.. Selamat Berinfomasi, Wslm.

10 comments:

aremieroul said...

betul3..^^ lagi2 kalau sebelum nak tidur, jngan lah menggatal nak maka..nanti gerenti x sehat..hu3..

Norasiah Nasir said...

setuju..kalau mkn malam..nnt esok mesti x berapa sihat..tp yg musykilnyerr tajuk entri ni..apa kena mgena dgn period..hahahahhaahaha..period ke?..huhuhuh

*gurau

[k]o{q}i[n] said...

diet ko x betul...kalo lewat st mkn mlm, xleh mkn sembarangan... tu la, bukan nak tanye aku... caitt...

KuNanGKuNanG said...

camne le nak start xnak makan malam ye..susah tol...ingatkan lelaki pun period td..kui3..

Hanim Mahali said...

kena makan 4/5 jam sebelum tido baru badan tak letih bila bangun pagi.....

Muhammadnuraizuddin said...

aremirul - ahaha..

ayie = yka..hahaa.. hg doktor mkn ka?..ihi

kunangkunang, if lelaki kata dia period, maksudnya dia buasir..ahha

hanim = tips yg berguna ..iihih

Eazy Izzuddin said...

dah pi klinik lom hg ni?
aku pun tak makan malam..
nk try lah makan malam..
jd cam hg tak hehe
xD

Muhammadnuraizuddin said...

eazy = ahhha... jangan try, nnti, melekat nak mkn mlam..ahahah

Nurul Amira said...

laaa pttlah dh lama xnmpak . haha . jaga ksihatan , makan ubat tauu . ;)

aslann said...

untunlahhhhh~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...