Wednesday, June 8, 2011

Anonymous hentam blog zudientstory untuk Backup Gambit Saifullah..

Assalamualaikum..




hihih.. tak sure ko laki ke pompuan.. Aku terpaksa membalas bidasan anda dengan membuat satu entry khas untuk anda.. Ini kerana, penerangan yg akan diberikan amatlah panjang berjela..Harap anda semua bersabar untuk mengakhiri teks yang telah disediakan..iihi..

Actuly, manusia memg semuanya tak perfect..n aku pun tak lari dari membuat kesilapan.. Tugas manusia juga sebagai khalifat dimuka bumi ini adalah untuk membenci/menghindari/menegur kemungkaran.. Kemungkaran yang berlaku dan telah menjadi isu hot di Malaysia nie amat lah terang. Sudah terang lagi nak bersuruh... Allah tak akan menurun bala kepada  umatnya yang mungkar di satu kawasan dengan menimpa orang yang bersalah sahaja. Tetapi, seluruh kawasan tersebut akan mengalaminya.. #paham?

Excuse me...~blogger nak cari berita hot macam wartawan pun ko nak pertikaikan.?  Nanti, mesti ko nak cakap yg blogger nak lawan wartawan dan ambil alih kerja wartawan kan???ihihih..ko nak tahu kenapa ramai sangat blogger2 nak masuk campur hal nie..? ko nak tahu kenapa aku post sampai 4 entry khas untuk Gambit  Saifullah??? nie hah.! klu ko blogger yang tegar, ko pun akan terasa beb..

If dia nie nak tujukan kepada seorang dua blogger je, kenapa mesti dia mention BLOGGERS!!!!???? Takkan english education dia tu tahap darjah 6 ja kan??? mesti amik muet pun lebih ban 3..hahaha.. betoi tak??? ko ce pikir elok2 apa yg aku cakapkan nie.. Aku yakin ko pun paham apa yang beliau nak sampaikan di Tweetnya tu kan??

OK, ko ce try baca entry2 aku mengenai Gambit kesayangan ko nie..adakah terkandung perkataan-perkataan yang berbaur maki hamun seperti mana beliau telah melemparkan kepada blogger2 tegar seperti aku???? Aku berani kata bahawa didalam entry2 aku tiada langsung perkataan maki hamun sebb aku sendiri yang menulisnya dan aku tidak pernah mengedit apa2.. 

Di dalam entry aku juga, aku tidak pernah langsung membebel mengenai hal agama dan sebagainya untuk dikaitkan dengan Gambit. Yes~~!!! aku pun tak sebaik mana.. Tetapi, insyallah, aku akan sentiasa memperbaiki diri aku dari masa ke semasa. Walaupun gaya aku seperti seorang yang bersosial, tetapi aku sebenarnya tidaklah seperti yg anda sangkakan.. that y lah wujudnya *dont judge the books by is cover"..ihih.hah!.memang sesuai sangat2 dekat awak tau..~..pfft! Orang yang rapat dan kenal dengan aku je yang tahu aku macam mana... Pasal, Awek, pegang tangan awek, Tinggal solat,  tengok blue, ko boleh la tanya kawan2 aku.. Add lah dorng kat FB.. boleh tanya dorang secara detailnya,.. Bagi aku, biarlah perkara2 nie aku dengan Allah je.. Soal dosa pahala tak boleh diukur oleh kita sebagai manusia biasa. Aku pun tak de hak nak memperlekehkan kau dari aspek sedemikian.. Itu biarlah yang maha Esa dengan hamba-hambanya..

P/S : Harap anda jelas dengan perkara-perkara yang menimbulkan ketidakpuasan hati anda di dalam Blog aku ini... Aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih sebab sudi singgah di blog aku..Moga2 kita semua diberi pentunjuk dan hidayah untuk memperbaiki diri kita.. Amin.. Selamat Beramal, Wslm.


49 comments:

TheAlongHidayah said...

entah entah si gambit tu sendiri yg coment~ wakakakakka

TheAlongHidayah said...

entah entah si gambit tu sendiri yg coment~ wakakakakka

Myung Dae said...

HAH!! Kan dah putih biji mata dengan entri khas untuk dia ni. (^_^) Itulah kalau bila bercakap tidak berfikir dahulu. Kalau anonymous tu melayu. Susah lah nak kondem melayu jugak.

zikeryhassan said...

jangan nak layan sangat orang2 yang macam tu din.

osHin said...

kalau anda seorang yang berani untuk menegakkan keadilan kenapa tak menggunakan identiti sendiri...hanya bersembunyi di sebalik perkataan ANONYMOUS. inilah manusia..berani menghentam tapi sembunyi kepala dalam guni...kita hanya manusia biasa..tak terlepas dari membuat silap..sebab tu kita perlu saling membantu bagi sama2 membaiki diri ke arah yang lebih baik...

=_=" emo jap. hihi. jangan marah :)

Burasa Hangus said...

pergh~~ terbaeeek la..bru dia taw..ihihihi..

sokong lu 100% :)

Pejah Melow said...

hidup abg zudin! :D

Hanim Mahali said...

ahaha... kelakar betol komen mak Anon ni... Nampak marah sangat dia. eh, mak Anon ke pak Anon? Apa-apa je la...
Boleh pulak dia tanya yang owner blog ni takde makwe ke... *Gelak guling-guling sambil hempuk lantai*

Kakkoii said...

jgn2 si anon tu gambit sendiri haha

Anonymous said...

cayalah din!!! walopown cek bukan blogger mahupown wartawan cume bakal secretary je.. hahahha haruslah blogger2 hentam mamat tu kan.. tegur xlayan..op koz nye.. so kena la ckp terus terang melalui media massa yg ade.. hehehe.. jawapan bernas dari anda!! chayuk2!! hehehe

psis @ tepeng

abdullah gazali said...

hahahahahaha..sape la pengomen tu...
maybe btol ape yang blogger diatas komen..maybe gambit sendiri n maybe peminat tegar dia...
anyway,penerangan yang panjang !

Muhammadnuraizuddin said...

thealonghidayah = ihih..wallahualam..klu dia pun, kenapa mesti takut..kan?..ihih

myung = harap dia bukan la sebangsa kita..mana lah tau..kot2 omputih yg pandai ckp melayu yg coment..ihi

zikery hasan = ihih..itulah..tp, kali nie aku saja ja nak bagi penerangan..sebb tak leh la klu orng tanya aku tak jawab..ihih

oshin = betoi2..aku setuju..jika saling menjatuhkan, apa erti kehidupan..ihihi.. aku tak pernah nak jatuhkan orang..tp, hanya menasihati..

burasa = tq so much..ihihi

pejah = hidup pejah, pejah la..hidun aizuddin , aizuddin lah.ihihkhih..melawak ja na..

hanim = haha..memang tak dak awek kan???nak wat lagu mana..betoi la tu..hahah

kakkoi = entahlah..tp, if dia betoi, kenapa mesti takut..

Muhammadnuraizuddin said...

anon = ahaha..anonymous nie aku kenai..ahahaha.. ijat2..

abdullah ghazali = ihih.aku terpanjang la pulak.ihihih

Ays_RizQin said...

NICE one...ISI yg mantop utk nya...

Alia Natasha said...

ada lagi orang yang backup si gambir tuh . #okbai

Qu NazRyn said...

good job for tis entry bro.... keep it up for the sake of bloggers!

Muhammadnuraizuddin said...

ays = ihihih.tq...bukan nak bergaduh..tp, saja menjawab persoalan.

alia = artis ma..bukan blogger..ihihi

qu nazryn = ihihih... :)

Anonymous said...

hahah mendapat.. tp ape2 pown aku suke monyet yg gmbr perhiasan arahan mouse.. dye tabur2 bende kuning

Muhammadnuraizuddin said...

anonymous = ahha..ini ko ke..??? ihih..ce try guna anonymousing ke, anonymouseng ke.., baru lah aku leh bezakan..ihih.apa pun,.. if ko yang menimbulkan persoalan nie, aku harap ko dah jelas.. BUkan aku nak memburuk or nak mencari traffic untuk blog aku, tetapi aku ikhlas didalam menegor.. Aku tak harap Bro Gambit masuk blog aku dan baca entry2 aku, tetapi, aku harap kita semua yang membaca entry yg aku sediakan ini dapat dijadikan ia sebagai pengajaran didalam kehidupan kita smua....

mohd_shah90best said...

Cayalah! Nah amik setepek ke muka bdk tu!

najwaMazlan said...

macam makcik soraya je yang comment? Soraya ooh Soraya. haha!

Muhammadnuraizuddin said...

shah90best = ihih..tak terniat pun nak tepek kat muka dia..ihih..

najwa = owh..yg korang slalu seru nama dia kat fanpge gambit tu yerk..ihihh

sha88 said...

dont judge the books by its cover..
betul tu..kita x kenal seseorg..so kita tak berhak nak ckp bkn2 ttg dia..
apa pun,mungkin mr.gambit tu tersilap kot..hehe,,anggap je la cam tu..
peringatan utk diri sy sendiri n utk org lain..tak ke mana pun kalau kita kutuk some1 else..
nnti jd musuh..bkn jadi kawan,,btul tak??
manusia..bkn insan yg sempurna..tp kita ada peluang utk mmperbaiki kelemahan diri..tu yg penting,,bkn jadikan ketidaksempurnaan utk melakukan ssuatu ke arah keburukan... :)

Muhammadnuraizuddin said...

sha88 = yes..memg betoi apa hg ckp.. tpkan, bila ego dah menguasai diri, orang nasihat pun dianggap sebagai cacian.. memang aku tak kenai personaly gambit tu..tp, aku sekadar berkias kepadanya..untuk beliau sendiri mencari KHilafnya.. tp, #hampeh, dia tak masuk pun blog aku..ahahah

Ayied Zudin Hashim said...

ermm..stuju dgn anda..tp kan 'sudah terang lagi bersuruh' atau 'sudah terang lagi bersuluh' ?? hihi.. :) gurau2 ajer..

Muhammadnuraizuddin said...

ayied = ihihi..bersuluh la tu..typo..ihihih..sory2.

cik mot said...

uhuk!... betul2.. haa~ wat lgi... aku pun penah kene komen oleh anonymous ni.. xtaula sape..org yg same ke ape ... tp tu psl citer 2 Alam.. hadui... xfhm manusia ni..

HeziqaMushadadLee said...

sape cakap din takde makwe?aku ni makwe dye laa..makwe = girlfriend kan din kan..wahaha (aku tgh menggilerr,sory din!)

Muhammadnuraizuddin said...

cik mot = ihih.itulah..takpe.. biasalah, bukan suma orng suka dengan pandangan kita kan?

heziqa = oit2... tengh menggiler...??..ahah..takpa..aku pun nak menggila..ihihih

Eyda Syahida said...

xbape suke anon nim.. ade name xmo letak kan? piiidaaahhhh...

hqfizulhqkim said...

apela mr/mrs anon ni. dia takut la tu sebab tu comment sebagai anonymous. nampak sangat komen dia tu xda point.

piejan82 said...

Anonymous<<<<kami ade awek ke,tgk blue ke tak la sampai buat vc utuk tontonan umun ada paham...tepuk dahi tanya hati

piejan82 said...

ade awekke,tgk blueke bkn kami buat vc untuk tontonan umum paham......

Nay said...

TERBAIK jawapan kau kau tu .. memang semua tak perfect tapi kalau dah hentam kita(bloggers) takkan tak melatah kan ?? semua manusia cepat melatah la :D

Muhammadnuraizuddin said...

eyda = itulah..tp, aku sukak anon nie..leh kasi idea wat entry..ihihi

hqfizul = tau takpa..ihihih.. hentam la kasi berasas sikit an..

piejan = betoi2..ihhih

nay = tq2.. tu lah... ingat blogger tak dak perasaan ke?

ila said...

err nape anymous pla?
kalau berani tonjolkn aje la diri yg sebena,,

btw pnjelasan yg cukup hebadd!!

Muhammadnuraizuddin said...

ila = ihihh...dia tak berani la tu..ihhih.tq ya..

Anonymous said...

Haha asal korg lawak sgt ek? Ko nak kate gambit tu attack bloggers? How shallow are you really? He's saying that specifically to bloggers yg dok maki hamun lebih bagai nak rak before he even said a single word. If you're not one of them, u dont have to be so cliche. Yg ko terase watpe? Ko je ke bloggers kat dunia nih wei?? Org lain tak yah nak kecoh laa. Aku bkn ape.. Takde org yg perfect kat dunia ne. Ko wat maksiat kat blkg senyap2 takde org tahu tapi ko sendiri tahu kan. Haa jadi ko nak judge org lain, diri sendiri tak terurus. Ke ko nak aku sign up blog jg pastu blog psl ko? Wat fanpage lg klu nak ah. Yg ko siap promote blog ko kat page gambit tu kelakar la wei. Tlg ah. Ni aku bkn attack ko ek. This is for the bloggers out there yg takde keje dok online 24jam takde masa dpn mengumpat sal hal org lain je. Sng crte, skg ne ada 2kmpln je. Kmpln pertama, yg rasa diri sgtlah gah suci dari debu dan layak mengutuk org lain yg knonnya mhina org lain sdgkn diri sndri melakukan perkara yg sama dan obviously sgt cetek. Kmpln kedua, org2 yg tegur dgn cara yg btl dan sedar diri sendiri insan yg hina dan tidak lyk menilai org..ok?

azel cak said...

sama ada cik anon kat atas nih benak tak paham bahasa yang mudah or memang nak kena jelas dalam bahasa penjang lebar dari berbelit bagai .

cik anon , bloggers tuh plural means seluruh komuniti budak2 yg ada blog . kalau dy nak lepas geram sekali pun asal tak leh ke dia berani letak nama blogger tuh terus ? and lagi satu , dia dah sebut bloggers dulu , bila semua dah angin , baru dia nak betulkan ayat . ada paham ?


and apa yang ternyata dekat entry di atas oleh penulis , dia sendiri dah kata dia sendiri tak nak perlekehkan kau dalam bab agama . memang semua manusia tak layak menilai orang , tetapi menegur itu bukan maksud menilai ok ? paham ?


and bloggers bukan nak berlagak baik ke pe bagai semua naa . bloggers hanya kongsi pendapat dan menegur apa yang patut . dlm entry nih gak tak de kata penulis judge si retis . huh .


kalau tak paham gak , lantak ekau laa cik anon sebab bagi gua , orang yang tak dak nama nih pengecut . sekian . sorry to penulis , gua hanya bagi pendapat balik jaa . >.< ! salam ~

Anonymous said...

dont judge the book by is cover?????
errrrrrrrrrrrrr....
yg btolnye..dont gudge a book by its cover laaa...adehhh

Muhammadnuraizuddin said...

anonymous = tunggu di entry seterusnya..aku tak pandai nak tulis penerangan pendek2..ihih..

azel = tq atas penjelasan anda..

anonymous = tq2..ihih.typo betoi tengh malam ni..itulah pentingnya english education..ihih..

Anonymous said...

*judge...
=P
TYPO

Muhammadnuraizuddin said...

anonymous = ihihi.sory2.. typo..ihiih...

[k]o{q}i[n] said...

asal la ko ni typo gile... sekolah mane dulu.. adehh...

Muhammadnuraizuddin said...

koqin = ahaha..satu sek ngn hg la..ihhhi

Anonymous said...

dala ko xyah masuk campur urusan gambit 2..xder faedahnye.. xdpt papepn.. yg dpt cume dosa.. baek korg sume duk berzikir,beristighfar,solat,selawat lagi bagus.. cerah mase dpn..
baek dktkn diri dgn ALLAH.. xpyh dktkn diri dgn si gambit 2..
xmendtgkn faedah pn..
ok gud luck!

Miss Anis said...

psal hal ni je jdi isu besar.....

Muhammadnuraizuddin said...

anonymous = ihihi.. jom lah kita menuju kearah yang benar.... gud luck kat anda jugak..

mis anis = dah2.. tak besar dah pun. :)

Nurul Farahizzati said...

gambit? hahaha.. he's such a loser.. doesn't like him at all.. puii!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...