Wednesday, June 8, 2011

Adakah Gambit Saifullah akan memaki ARTIS & PENGARAH FILEM sebagaimana dilakukan kepada BLOGGER?

Assalamualaikum..


Hasil karya Gambit Saifullah makin menjadi panas dengan coment - coment rakan seartis. Tetapi, beliau masih mahu menegaskan kononnnya beliau di pihak yang benar. Yang membuatkan rakan seartisnya bersuara ialah beliau telah membandingkan karyanya dengan karya2 filem - filem yang lain. Di sini, saya menyediakan beberapa coment yang diutarakan oleh rakan-rakan artisnya mengenai karya beliau.


KhirRahman meluahkan ketidakpuasan hati kepada @GambitSaifullah




GambitSaifullah membalas statment yang dikeluarkan oleh @KhirRahman
 yang di retweet oleh AslannAS


Selain itu, Perkara ini telah dicampurtangan oleh Persatuan Seniman Malaysia . Presiden (seniman) berkata bahawa klip video itu telah sebagai tidak bermoral selain mencemarkan imej negara jika dipasarkan ke luar negara. 


Harun Salim Bachik



"sebagai rakyat Malaysia, Gambit seharusnya menghasilkan klip video yang memaparkan budaya-budaya negara ini untuk diketahui bangsa asing bukannya menampilkan sesuatu yang boleh mencemar nama negara."
“Klip video itu agak keterlaluan. Walaupun ia dihasilkan untuk pasaran luar negara, mereka sepatutnya peka dengan budaya dan agama rasmi negara kita iaitu Islam serta budaya yang kita amalkan."
“Jadi, mereka perlu berhati-hati melakukan klip video itu dan jangan terlalu terikut-ikut dengan budaya barat,”

P/S : Pasti lebih ramai lagi artis-artis dan pengarah filem di negara ini akan campur tangan didalam Klip video hasil karyanya.. ADAKAH BELIAU AKAN MEMAKI ARTIS-ARTIS & PENGARAH-PENGARAH FILEM sebagaimana beliau memaki hamun blogger-blogger di Malaysia.???

*itu persoalannya...Kita lihat sahaja perkembangannya nanti. Selamat beramal, Wslm.

17 comments:

mohd_shah90best said...

Tak boleh nak buat apa kalau dia fikir dia je yang selalu betul dalam semua benda yang dia buat..

Muhammadnuraizuddin said...

shah90 = itulah... manusia2..

Elmoluya WutWut said...

dari kebanyakan tweet yang dibaca, balas membalas, dia bukanlah seorang artis yang professional dalam membalas komen dari orang biasa macam kita. oh so sedihlah, muka dah hemsem, tapi . . . . hemsem ke? hemsem lagi hang! *pengakuan brave-dead*

::contengan hati::)) said...

semoga dia sedar dengan kesilapan dia amin,, mungkin dia akan sedar bila ada orang azankan dekat teling dia,,

opss ;)

tiQz said...

dah dia fikir cam gitu nak cmner lagi. kang komen lebih lebih kang dia cakap, 'kubur aku sukati aku lah'.. dah periuk nasi dia... biarlah...

Anif Abdullah ® said...

Orang yang tidak boleh menerima teguran mmg susahlah nak naik..Dia tak tahu,bloggers juga antara peminat seni yang terbanyak di negara ni..Fikir2la..

OrAng_PeRLiS_mEnULiS said...

kalau persatuan seniman sendiri masuk campur, mmg besar la jadinya : Capture SCREEN the easiest way with SCREENGRAB, mmg mudah dari PHOTOSCAPE!!

Muhammadnuraizuddin said...

elmoluya = fuh.. brave-dead..ihihi

contengan = dah sedar skit2 dah tu..sebb orng kuat dah masuk campur..haha

tiqz = itulah...dia akan sedar sendiri..

anif = itulah.aku pun peminat dia..cewah..

orang perlis = habis la..itu yg dia dah takut tu..

[k]o{q}i[n] said...

ko xnk wat vlog mcm video si gambit tu ke..?? muahahahaha

hqfizulhqkim said...

bagus gak artis lain pn komen.

Muhammadnuraizuddin said...

koqin = nnti aku jadi terlalu pemes kang..kalah si abg gambit tu.ihi

hqfizul = itulah..masing2 peka.

Zala Wajik said...

itulah, bila dah kebaratan banyak sangat dalam diri tu. Lupa asal usul -.-

kalah je lah gambit oi !

Muhammadnuraizuddin said...

zala = hahah..dia dah mengaku kalah dah.

Fina Fento said...

Jenis panas baran dan tak boleh ditegur ni.

Muhammadnuraizuddin said...

fina = awak nie fina AF ke..ihihi..nak print screen nie..akhakha.. memg betoi..tengok sttment dia, dah menunjukkan dia baran kan fina fento.

Anonymous said...

Laa korang ne asyik wat crta psl gambit je. Takde benda lain dah ke. Tak yah la nak sibok. Mentality bloggers ne asyik nak cri crta mcm wartawan je nak rmai followers and comment byk. Klu nak ckp sal agama lah ape lah..Yg owner blog ne takde makwe? Tak pnh pegang awek? Solat 5waktu? Tak tgk blue? Tepuk dada tnya selera dude

Muhammadnuraizuddin said...

anonymous = tunggu aku balas coment ko di entry aku...jap ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...