Thursday, May 26, 2011

Dilema

Assalamualaikum...


Entry kali ini mengisahkan seorang muda remaja mahu pulang ke kampung halaman.. AKU LETTEW.. hahaha.. haish, leh gila aku mcm nie.. Aku baru dapat berita yang abang aku nak balik ke kg pada petang sabtu nie... Memang out of plan yang dirancang.. Aku bajet, if balik hari jumaat malam, boleh la aku menikmati udara segar Taiping disamping memenuhi undangan majlis kenduri kahwen pada hari sabtu ini. If balik hari Sabtu petang, alamatnya, aku balik just nak merasai tidor di atas bantas busuk kat rumah tu semata. Yelah, Ahad pagi dah nak betolak ke Klang semula.. Adoy.. Tension2.. 

So, aku bertekad untuk gerak balik seorang diri dengan menggunakan public transport. Yang menjadi masalahnya, Sekarang nie musim cuti sekolah,.. Sempat ka if aku beli tiket last minute..??? Cis, memang menguji keimanan tol ... Besok dah hari jumaat.. Mana sempat beb.. Aku bukannya tak nak drive, tetapi, yang menjadi masalahnya, mampukah aku drive sorang diri ke taiping sambil badan letih bekerja. Haish. Tol / Minyak lagi, hampir 250.00 kot.. Cait. Dah la ujung bulan nie..

Apa pun, aku akan cuba mencari alternatif untuk sampai ke Taiping hari jumaat jugak.. Lagi pun, aku rindu kat parent aku nie..ihihih.. Nak la merasa lama2 skit kat Kg. Halaman kan?..ihihihi. Tengok lah besok mcm mana, if ada rezeki, aku dapt tiket bus,... If tak dak, memang aku jalan kaki balik.. ahahaha...

P/S = janganlah buat kerja last2 minutes.. Terseksa jiwa dan raga wooooi.. Selamat beramal, Wslm.

14 comments:

misz farahniza said...

jln kaki???
hahaha..
selamat berjalan kaki.......
moga2 dptle tiket tu..takut kalo jalan kaki, anti sampai2 dah takde kaki..haha

Hanim Mahali said...

bantas busuk ke bantal busuk??? muhahaha... typo ye dik...

KhAiReDzAiMy said...

fikir je positif.. InsyaAllah adanya....

Jgn bli kat ulat tiket HARAM sudahla... duit pun bnyak kuar... bas pon x tau bas apa... (takut naik bas kilang je... Hu.. Hu..) Smpai pun belum tentu lagi... Pngalamn sendiri... ha.. ha..

yad'z said...

huhuhu... memang sedihhh last minit tak de tikett.. wuuu.. penah merasa time raya.. orang balik raya kite sensorangg kat kl.. uhuk3.. moral of the story : jangan tunda2.. ehehehe

incik mumu said...

sok ako g bukit merah bhaii..
hohoho..

Muhammadnuraizuddin said...

farahniza = ihihi...takkan lah aku balik jaln kaki..ahah

hanim = typo lah..ahaha

khairedzaimy = ihihh.. takmo la bli kat ulat tiket tu..cekik darah.\\

yad = ihihi.sedih nya cerita hg..ihih

mumu = oit..tumpang2..hahah

incik mumu said...

jom jom..
tong tong minyak ngn tol..
keh keh keh..
ako p mungkin pagi, mungkin ptg..
ta sure lagi..
ako pon tataw mane yang paling baek..
hahaha

HeziqaMushadadLee said...

aku balek terbang je kut..haha..nak tumpang?

ich bin che ya said...

naik train la... huhuhu

Ummu Khaulah Hasan said...

ok, sok awok nak pi nganto kek lapis sarawak kat tepeng..
tapi dari lumut arr..

say, babai la kat m. aizuddin.. hehe.

singgah dan follow mike.
orang sekampung ni yob ! ;)

Anonymous said...

xde tiket kat klang amikla tiket kat pudu. asenya arini ade agi kowt..

psis @tepeng

black butterfly said...

nek keta api laa^^

alia kamal said...

have a safe journey!

Muhammadnuraizuddin said...

incik mumu = ihihi..aku bertolak sabtu.. p klia dulu..

heziqa - basikal hg ada sayap yerk??..hahaha

nadiah = susah..lambat..klu aku nak berkampung seminggu kat taiping tu takpa gak..nie cuti weekend je..haish

ummu = haip... saja la tu..ahah

ijat = aku balik naik ngn abang aku je..tp, ari sabtu baru balik..haish..

rama itam = tak best..lambat..ahah

alia = tq so much.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...