Friday, April 15, 2011

Secretary lelaki Terlampau

Assalamualaikum..

Hotel Quality
Setiap bulan April, semua setiausaha-setiausaha di Malaysia telah mencatatkan di dalam dairy mereka untuk menghadiri Majlis minggu setiausaha. Tetapi, tidak bagi aku..ahhaa..kesian kan~.Bos tak bawak..Sobs2.. Tapi takpa, if aku pergi pun, mungkin aku group minority di sana.. Sebab Setiausaha lelaki terlampau sikit di Malaysia., Jarang sangat-sangat di dalam career ini.. kan?..tetapi, aku harus berbangga kerana ada majikan yang mahu mengambil aku bekerja even aku lelaki... 

Sebenarnya, menjadi secretary tak mudah seperti yang disangkakan.. Pada masa dulu, secretary hanya dikaitkan dengan kerja2 pejabat, membantu bos, menguruskan bos, ambil minit mensyuarat, membancoh kopi.. Tetapi, tidak untuk zaman kini. Kerjaya sebagai seorang secretary makin mencabar. Secretary bukan sahaja perlu menjaga hal peribadi dan harian Bos, tetapi hal2 syarikat.. Tambahan pula, secretary diberi kepercayaan oleh syarikat untuk memegang rahsia perniagaan.. Selain itu, secretary menjadi imej kepada sesuatu organisasi.Hebat bukan..?

Jika seseorang lelaki memilih secretary sebagai kerjaya..Please Go On~ Secretary lelaki boleh dikatakan seperti goreng pisang panas #hotmarket.. Di mana-mana syarikat sekarang ini, memilih lelaki dari perempuan untuk dijadikan secretary syarikat. Ini kerana secretary lelaki amat AVAILABLE.. If bos nak bawak ke follow meeting ke Australia, Korea, Japan or di mana-mana negara di dunia ini, mesti senang kan?.. Yelah, takkan bos nak bawak anak dara or binik orang untuk menemani beliau bagi menghadiri meeting kan?..ihihi..lagi pun, secretary perempuan banyak sangat ragam..contohnya ketika mereka bersalin~.. So, company terpaksa mencari pekerja Kontrak dalam tempoh tersebut kan?..

Di entry ini, aku bukannya nak bezakan siapa lagi baik menjadi secretary,.. or secretary ini satu kerjaya yang hebat..Tetapi, hanya untuk memberi semangat kepada secretary2 lelaki di luar sana untuk meneruskan perjuangan di dalam career dan juga lelaki-lelaki yang ingin menjadi seorang secretary yang berjaya.

                              
Vlog aku Berkonvokesyen [Diploma Sains Kesetiausahaan]    

P/S : Mana-mana syarikat yang berada di Malaysia, mesti memerlukan secretary. So, amatlah hot kerjaya ini..Terutamanya kepada lelaki... Selamat Beramal, wslm.


32 comments:

hqfizulhqkim said...

setiausaha lelaki~ bagus gak tu.

rahim ismail said...

wah , vlog anda hebad ,
dan agak memotivasikan saya secara tidak lansong ,
btw
congrate!!

rahim ismail said...

waaa .
ur blog really cool dude ,
awsome!!
plus motivate me a lot .
btw, congrate !!

husna mukhtar said...

aku minat jgk jadi setiausaha

Nurul Afifah said...

wahh..xpenah taw yg laki pon jd secretary..

GILA KENTANG LAH.!

DDFABULOUS.COM said...

ko la secretary lelaki yg paling hot (hot keee)...sure bos2 (specially yg jambu2 tuh) akan amik ko jadi secretary dia...sure di usung kesana kemari (tuk gi meeting)...best la ko...

Muhammadnuraizuddin said...

hqfizulhqkim = memang senang nak dpt kerja buat masa nie..hihih..insyallah..

rahim ismail = tq so much ya bro..ihihi..thx alot for d coment.

husna = best tau...secretary cool.

nurul afifah = sekrang nie, ramai je lelaki secretary..

aslann said...

nak kate die hot la tu...wahhh!! HOTT GILAAAAAA!!!! nak sain....

cik pieja hut said...

din , semoge hang berjaye dengan kerjaya sebagai setiausaha oke...ape pun semuanye tempuh dengan tabah + sabar.

efa said...

good luck utk hang hehe all the best!ramai ja skrg jd secretary jgn tak taw byk peluang skrg ni

Muhammadnuraizuddin said...

dd = ahah...oit, bos aku skrng pompuan lah..

aslan = oit..aku tak kata aku..tp, hg yg ckp..khkahka.cait..

cik pieja = hahaha..tq, tp, aku dah nak tukar career..ihi..

efa = ahha..tau takpa..ihihi

Muslimah Optimis said...

go dik bulat go..heheheh... optimis selalu..

mo da buat contest jom la join...

LaMan MusLiMah OpTiMis: MO NAK BAGI HADIAH. HANYA BUAT ENTRY "AKU INGIN BERUBAH"

tq

n!cK said...

wow!! mr secretaryy~~

n!cK said...

betol!! betol bab yg setiausaha lelaki amatlah ciput~~nyahaha

ieka said...

diakui... mmg secretary laki amat mudah dapat peluang keje best kat syarikat2 besar....

Muhammadnuraizuddin said...

muslimah = ihihi...tq ye kak..

n!ck = ahah...cait..gelaran tu.tau takpa...ihih..

ieka = ihihi..setuju2..

Anonymous said...

cek pon bakal secretary lelaki gak..hehehe insyallah

psis@tepeng

rara pinkmafia said...

ala kalo lelaki.nt bos tak leh nk meggatal..

Muhammadnuraizuddin said...

ijat = ahaha..insyallah..

rara = ahahah..klu bos perempuan?

EmanTheHalia said...

klu bos ko siti aku call aku k?

Muhammadnuraizuddin said...

eman - ahah..takdehal..kahkhak

Ana admi said...

terima kasih utk diri saya juga..:)

Muhammadnuraizuddin said...

ana admi = ihih... :")

mamawana said...

Tahniah Mr. Secretary

rebecca melessa said...

ok!u are hired s my secretary ^^

Muhammadnuraizuddin said...

mamawana = ihih..tq..ihi

rebecca = ahah..before that, u hve to pay me 10 k Plus2..for my salary..

♥ηαβiLα Lαα♥ said...

wahhhh ni slh sorang dr bdk dsk psis ke? huk3. best kan blajar tulisan cacing tu. mmg hot secretary laki! :)

Muhammadnuraizuddin said...

nabila = ihihih..hg pun secretary ka apa nie?

hawiz said...

terbaik vlog !

myra said...

tahniah..sy pn stdent ctu gak, sme kos.. biar org kte budget hot (sbb g klas pkai blazer, make-up 4 gurl la.), tp last2 puas hati, skrg dh kje..

blackberry said...

sye bru semesta ke 4 dlm sains kesetiausahaan di politeknik port dickson. sye cume risau takut2 xde kje je lpas grad nnt ye lh takut2 penerimaan setiausaha lelaki ni sukar bile kita mohon nnt. ape pndapat bro comment sikit tntng peluang pkrjaan if llaki yg amik kos ni huhu

blackberry said...

slm bro sye ni studnt sem ke 4 dlm kos saians kesetiausahaan di politeknik port dickson ni. huhu ape yg mmbimbng kn adelah peluang pkrjaan je takut2 penerimaan setiausaha llaki ni sukar je ble kite mohon nnt ye laa biasa kn prmpuan je yg jd. so ape pndapt bro cube komen sikit tntng pluang pkerjaan dlm kos ni trutama bg llaki yg ambil nk dgr jugak komen bro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...