Wednesday, April 20, 2011

Pentingkan Blog dari Vlog !!!

Assalamulaikum..



Apa khabar suma kawan-kawan.. dah lebih 20 entry aku tak tanya khabar.. :) yelah, aku tau dah hampa suma sehat2 belaka..klu tak, takkan leh masuk blog picisan aku nie kan..ihihi.. Berbalik kepada tajuk entry, aku sangat pentingkan Blog dari Vlog . Aku buat entry nie sebb ada yang rajin sangat tanya pasal Vlog. siap tanya next week buat kat mana lagi.. Blog i'mcircle@sayabulat nie hari2 diupdate. paling kurang pun, 2 hari satu entry..tp, klu Vlog nie, seminggu sekali pun susah..ahha.. Bajet minyak kreta pun mau ada der~  sebab tu aku lebih beratkan blog..ihih..

Sebenarnya, aku taklah berfikiran jauh mengenai Vlog ni. Sebab aku hanya buat untuk suka-suka bagi memenuhi ruang2 kesunyian aku..Yelah, aku kan Stay sorang2 di perantauan nie.. :(  Lagipun, apabila kita penat membuat video dan edit, yang paling heaven skali masa kita 1st2 view lepas di upload ke Youtube mahupun 1tube.. Penat lelah terbalas..kan?

Ada juga yang orang2 yang menonton Vlog aku mengajukan soalan.. contohnya :

- Study dlm bidang nie ka?
- Edit guna apa n sapa yang edit?
- Buat Assignment ka?
- Tak malu berckp depan kamera ka?

ihih..aku senyum ja dengan persoalan yg timbul tu.. :) yang paling tak boleh belah skali kan, ada yang cakap ~ KAU NAK TIRU ANWAR HADI N MATLUTHFI? aaha..aku gelak sorang2 bila baca. yelah, walaupun kami mempunya persamaan dalam loghat percakapan, tapi, aku sangat2 berusaha supaya loghat aku tak terkeluar #boleh tahan jugak loghat aku...lagipun, terlalu ketara untuk disamakan .. Bentuk Vlog aku n Vlog mereka berdua amatlah berlainan. Harap Maklum!

Tetapi, ada juga yang menyokong dan memberi kata2 semangat untuk aku teruskan bervlog. Terima kasih banyak2~ Yang membuatkan aku tersenyum sampai ke telinga ketika kejadian aku pergi ke rumah abang aku di KLIA.. Abang aku siap beri nasihat, coment n tunjuk ajar lagi untuk berhadapan dengan Camera..hahaa.. Sungguh tak sangka.. Ingatkan dia perli aku.. Tapi, riak mukanya serius.. N ada juga aku menerima satu 2 tawaran untuk bekerja dengan mereka2.. #rahsia.. Tetapi, aku tidak memberi sebarang jawapan kerana aku rasa diri ini belum cukup bersedia.. mcm aku kata tadi, aku just suka2 untuk gantikan entry.. Maleh nak taip.. #ayat masa kene hentam dulu...

P/S : Buatlah apa2 yang kita rasa hendak buat selagi tidak melakukan larangan2 Islam dan tidak menyakitkan orang sekeliling.. Click Here untuk menonton video2 Bersama NurAizuddin.. Oit!!~~ jngan hentam kata aku nie bajet artis vlog pulak..aku just nak berkongsi cerita. Itu tujuan Blog aku diwujudkan. :)  Selamat beramal, Wslm.

23 comments:

UBM said...

good luck din. dah tinggi nanti jangan lupa aku yang pernah jadi cemereman ko due kali. hehe

Rozuan Ismail said...

VLOG TU BAGUS SEBAB STRATEGI UNTUK TARIK PEMBACA TAPI PADA ASASNYA PENTINGKUAN DULU ENTRI DI BLOG KERNA ITU ASAS SEORANG BLOGGER BUKAN VLOG

Anonymous said...

huhuhu..ai artis!!! hahhaha xkesahla..pepon aku sokong ang gak!!! walo aku xsign in sbb aku lupa kata laluan..hahhahaaku tetap sokong ang...IDUP DIN@BULAT!!! chayuk2..hehhee

psis@tepeng

Afsar said...

Kagum...lepas blog sekarang vlog..kita ni yg merangkak~

hqfizulhqkim said...

wah,rasanya boleh jadi host ni.he3. bervlog itu best.

Muhammadnuraizuddin said...

UBM = ahaha...oit aku tak tinggi2 lah..

rozuan = ada betoinya jugak..lain orang lainlah pendapat.. warna rambut sama hitam, hati lain2.. :)

ijat = ahaha..sengal ja hg kan?.ahha

afsar = alah, aku saja2 ja..hg pun boleh apa buat..ihih

hqfizulhqkim = bervlog memg best.. :)

gigiAriEma said...

peduli kan org nak ckp.. mulut org pyh nak ttupka.. :)

gud lux.! :)

cik pieja hut said...

din,teruskan dengan usaha kamu tau.sejauh mane kite ,buatlah yg terbaek.vlog hang memang best !

NuReLLe said...

ehh..ehhhh...awak ke blogger yg kena hentam tu???awak ke??awak ke?? ahahaha..:P

syairahmohdanuar said...

gudluck.nnt kalau dh dpt jd mcm anwar hadi, jgn lupa diri pule ;)

mcm ni lah said...

follow you dan tinggal jejak utk dijejaki

mcm ni lah said...

follow you dan tinggal jejak utk dijejaki

Miss Ran said...

erk anda kan y pegi gath alamnda?

ke slh org hurmm

Muhammadnuraizuddin said...

ggarima = tq weh..ihihi

yani = cait.. :")

syairah = buat apa nak jadi mcm dia.. baik aku jadi mcm zizan...hahaha..

mcm nilah = tq ya....

mis ran = ofcos lah.. :")

Syafiq Rosli said...

din..hang dah buat yg terbaik..truskan je..:)

faisal apardi said...

yang paling best lepas buat video pastu tengok balik confirm gelak sorang2 mcm org giler..haha

A N E F F said...

good luck ye in whatever ure doing and ur future undertakings :)

Muhammadnuraizuddin said...

syafiq rosli = tq so much bro... :") hg pun sama.. teruskan berblog..blog hg powerful..

fisal apardi = betoi2..kadang2, tutup muka dengn bantai..ahaha..

A N E F F = tq so much bro.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

happy blogging..akak duk qatar..mmg takda vlog..blog akak pun tak best.takda siapa yg suka nak masuk pun.cuma blog peribadi je..santai2 je akak berblog.

Muhammadnuraizuddin said...

owh..yeke akak..bestnya.. duk oversea..teringin nak p sana..ihihih.. Qatar mnarik masa tengok suka asia ari tu..

efa said...

teruskan berblogging dan bervlog ok!!good luck ok perdulikan kata org hehe din buat la lg vlog hehe video balik kmpng hehe moh la balik kampung [tetiba] kahkah

man said...

hehehe..blh join

Muhammadnuraizuddin said...

efa = ihhi..tq so much..ihih.aku pun dah lama tak balik..rindu woo..

man = boleh je..ihihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...