Sunday, April 10, 2011

Orang BerVlog, Kau pun BerVlog.

Assalamualaikum...

Dulu, ketika aku 1st time bervlog, banyak tomahan yang aku terima.contohnya,

1) ko bajet market..
2) Nak cepat naik..
3) Nak tiru macam Anuar Hadi/Mat Luthfi..
4) blogger muda tak sedar diri..

Sebenarnya, ada lagi gelaran-gelaran yang dilemparkan ke muka aku. Ahaha.#padanmuka. Biasalah, manusia kan..susah kalau tengok manusia lain maju... Ketika itu, memang aku down, tetapi dengan dorongan kawan2, kata2 semangat yang diberi, aku nekad untuk bervlog dengan cara aku yang tersendiri... Yelah, if nak maju, mesti kene hentam macam-macam dulu kan.? Lagi pun, jika diambil dari sudut positif, ia akan mematangkan diri kita sebenarnya...tak semua orang kita suka. dan tak suma orang kita suka..kan?.ihih..

                         
Ini adalah vlog aku yang paling latest. Minggu lepas punya.

P/S : Insyallah, Dengan dorongan yang diberi oleh rakan-rakan dan juga penonton-penonton, aku akan terus bervlog. Vlog adalah sesuatu yang sangat menarik. Jangan lupa, Isnin ni akan muncul Vlog yang terbaru yang telah dirakamkan sepanjang hari bersama rakan-rakan yang disayangi..ihihi.. Tunggu~.... If hampa semua nak tengok vlog yang lepas2, sila lihat di atas side bar... Selamat beramal, Wslm.

30 comments:

Anonymous said...

video ag..hehhe xpe kita tgk...jom2

psis@tepeng

Rozuan Ismail said...

teruskan..x pernah vlog lg..best ke?

OnlyZul said...

Vlog ko serius best sebab cameraman dgn editing mantap..cam pro..hahaha...
kalau kata ni rancangan TV pon org caye..kehkehkeh

Azhan Shah said...

xpe bro..
ko bgus lar..
even aku xde vblog..
but nice kot ko punye vblog..
keep up da good work...

Muhammadnuraizuddin said...

ijat = ahha..jom2..

rozuan = ihih...best woo...sangat best..

onlyzul = ahha...aku nak buat pengakuan skit ni tau..ihih..untuk vlog nie, aku edit amik masa 7 jam..dengan hanya menggunakan live movie maker..hg ingat ada orng nak editkan untuk aku ka..?k.ahha..n kamera man pun bidan terjun ja..tp, makin lama, kamera man dah makin ok..tp, tukar2 orang la amiknya..ahaha..tp, eman (kamera man) memang dah pandai amik video..bagoih dia..

NuReLLe said...

last tu ko mmg btol2 terjatuh ke wehh???hakhakhak...:D

Muhammadnuraizuddin said...

azhan shah = tq bro...ihihi..kasi semangat ni...

yani = ihih..takdelah..aku buat2 je tu..ahhaha

sthajar said...

keep up the good work =)
biar apa org nk ckp, sekurang kurangnya kita cube benda baru =)

akmalhilmi said...

jnji ada aku
haha :p

n3scaf3_ais said...

Peduli apa kata orang bro..

Nasi Tiruan Pulak!!
Anggota Parlimen Kantoi Tonton Video Seks

ich bin che ya said...

tak sbar nak tunggu vlog yg dengan kawan2 tersayang tuh! haha.. papepun suka semua Vlog ko! *bodek kot2 ade org nak banje BIG APPLE wink2

Muhammadnuraizuddin said...

sthajar = ahha.btoi2...

akmal = hg kan dah popular..kira aku yg tumpang publisity hg n ie..kakahaa.ahhaha..


nescafe = haha..btoi2

nadiah = ahhaha...lalala~apple besar tu apa?

incik mumu said...

siap sembur minyak wangi tuh..
lupe pakai minyak wangi meh..??

dah sembur kene beli dow~~
sian org jual minyak wangi tuh..
sembur2 jek, last2 abes..
abes sbb jd tester jek..
kah kah kah..

ich bin che ya said...

apple besar = big apple sama la!... nak big apple! hihii

EmanTheHalia said...

woi haha aku terbace ko puji aku~ lalalalaa

Muhammadnuraizuddin said...

incik mumu = ahhaha..itulah cabaran kalau nak jadi peniaga minyak wangi..ahha

nadiah = ahhaha...apple besar same yerk...nak bapa kilo..?

eman = oit2..mana ada aku puji hg..aku puji kamera man aku ja..ahahha

schasya said...

mcm pengacara tb .. bez r ! terbaek !!

SyedGraphiX said...

hahahahaha. tbaek la din! XD

Encik Psychopath said...

booooo.

market je vlog ni.




*sekali aku ade dalam vlog*


pui.

Muhammadnuraizuddin said...

schasya = tq very much..ihihih..

syed = ahahah..tq beb.ihihi

phychopath = nak kata la dia ada dlm video tu..akhakahk

ijam ismail said...

huhu..last skali 2 mmg jatuh ka?
adeh...

Muhammadnuraizuddin said...

ijam = action jelah..ahakahkah

srikandi cinta said...

alahh,, biasa lah tu..awk jgn hiraukan segala tohmahan org len..tp kan,, bagus jugak video awk nih...boleh masuk market la.. yg penting, jgn give-up okeyh :)

ummu shazwani said...

haha..biasa ah tu..
kebanyakan manusia kat muka bumi ni memang suka bagi kata2 membina kat kita..huhu..
apa2 pun keep it up :)

Hanim Mahali said...

aha... siap ada hastag #padamuka lagi... pengaruh twitter nih...
terharu wei hang kata 'bersama rakan-rakan yang disayangi'... Tisu sekeping? hehehe
Gud Luck for the next next VLOG... Ganbate!!!

efa said...

best aku suka vlog hg din terbaik good luck utk hg huhu mmg hebat walau pakai movie maker hehe :) buat la lg vlog ekeke :D meh2 mai blog aku pasal ko berblogging? http://efashi.blogspot.com/2011/04/sebab-apa-berblogging.html

Jebat said...

ala...biarkan..penat nanti orang diamlah!! teruskan kalau buat benda baik..apa salahnya?

Muhammadnuraizuddin said...

srikandi = ada betoinya jugak..ihih

hanim = ahaha...itu la pasal..penangan twitter nie..ahah..

efa = ahaha...ahah..nak tengok vlog aku yang lain, tengok kat sidebar sebelah atas tu..ihih..

jebat = betoi tu.. hang tuah mana?ahaha

saya bukan tomato said...

adehhh takleh tgk ni .. --'

Muhammadnuraizuddin said...

tomato = yeke.aduh, tengok at 1tube la..ihihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...