Saturday, April 9, 2011

Lelaki jambu lembik

Assalamualaikum...

Dari sudut pandangan aku yang kurang berilmiah nie, lelaki jambu adalah lelaki yang berkulit putih, comey dan lebih kearah kewanitaan wajahnya. Selain itu, lelaki jambu nie suka buat rambut ala-ala Justin Bieber. kalau membeli t-shirt, mesti memilih colour pink even tak softlan fizikalnya. Golongan ini juga akan memilih kawan2 yang setaraf dengan mereka sahaja. Cait, memilih kawan rupanya.hahah.fuh, Klu pakai skaf mcm dato siti , mesti dah mcm perempuan.hahah Sebenarnya, tak hina pun jadi lelaki jambu. tetapi, biarlah jambu yang dari azali. jangan buat pembedahan plastik n cucuk sana sini supaya nampak jambu..right?

Aku pun x sure ni laki ke perempuan..ahaha
Setelah aku membuat kaji selidik dan membuat survey kepada wanita2 mengenai lelaki jambu, mejority mereka mengatakan bahawa mereka suka akan golongan ini. Bagi wanita, golongan ini mempunyai daya tarikan yang tersendiri.


Contoh soalan :

1) Awat hampa suka usya lelaki jambu nieh?

  • Sebab dorang putih, licin..
  • cute, manja...childish..
  • suka pakai tshirt pink, pandai bergaya.
  • sedap mata memandang.
  • sebb golongan ni banyak peminat...
fuh, kalau mcm tu, di negara afrika, india dan bangla tiada lelaki jambu lah kan.?.ihihih. Tetapi, test manusia tidak sama. ada yang suka lelaki yang serabai, rambut kerinting, tinggi, rendah, hitam manis, berjerawat, berkaca mata dan sebagainya.. Yelah, abis tu, klu suma suka lelaki jambu, sapa nak lelaki golongan mcm aku nie kan? ahhaha.. kesian kami dipinggirkan. Tetapi, golongan lelaki jambu jangan nak syok sangat na. soalan seterusnya belom diaju..ahhaha.


2) Pilihan suami hampa dari golongan jambu ka?
  • Tidak2...takmolah,.. lelaki jambu tak gagah.
  • eish,..dorang tak syok.. TAK GANAS!!!
  • Mereka bukan pilihan. Tak banyak bulu~
  • Dorang cerewet and OVER...Nak brended je~
  • golongan ini sesuai dijadikan kawan je`.
  • Susah kawen dengan golongan ni..asyik jadi tumpuan je.
  • takmolah..lembik mcm pondan je...
ahaha.. Korang tengok., ada betoinya jugak apa responden2 nie cakap kan?..yelah, perempuan nakkan lelaki yang boleh protect dorang..kan?..Tetapi, aku tidak bermaksud semua lelaki jambu nie lembik. Ada yang gagah perkasa. Cuma muka ja ada ciri2 kejambuan..ihihi.. Jangn salahkan ibu mengandung.. Sebenarnya, lelaki jambu ini memang ada kelebihan tersendiri. Selagi dia bijak untuk menggunakan kelebihannya kejalan yang diredhoi Allah, ia akan menjadi anugerah yang tiada pada orang lain.

Sambutan hangan bagi persoalan ini.

P/S : Tak kisah la kita nie jambu ke, macho ke, tak kacak ke, ape ke,.. Kita mestilah bersyukur dengan apa yang maha esa telah kurniakan. Even seseorang itu kacak, jambut, cantik dan sebagainya, ia adalah satu anugerah dan jika diteliti, ia merupakan satu cubaan/ujian daripada Allah untuk menguji tahap keimanan hambanya. selamat beramal, Wslm.




26 comments:

ich bin che ya said...

erm definisi jambu bg sy... muka de cam korean look!.. lelaki jambu ni bukan lembik... tp de hot.. n mesti ramai akan pandang dorg bile terserempak.. mcm public figure la kan.. bajet artis la huhu... tp jambu sgt pun tak best gak.. kalau maskulin ok gak huhuu... eh din ko ni bukan jambu ke?? JAWAB2

ADAMOYU said...

best ke jadi jambu ?

Anonymous said...

xkesah le pe pong jawapan daripada mana2 pihak tapi ang tetap pujaan dan diminati awek2 kat luaq tu..hehehhee
so ang la lelaki jambu tu..hehheheheheh jangan marah ek..hehehhehe

psis@tepeng

Encik Psychopath said...

terase aku yang jambu ni.





pui !

♥yaya budak suka embun♥ said...

hahahaha...lelaki jambu ramai peminat kan??? sukaaaaa...tapi ska laki maskulin lagi..hahahahahaha

OKEdChokelaT said...

pehh..awak nye header jambu laaa..kikikiki..xsalah bsuamikan lelaki jambu...jambu pada luaran..dlman sapa tau...heeeee..

mahirahnazlim said...

jambu tak jambu , tetap LELAKI tu y g penting haha :)

Ery Farieha said...

aku suka laki jemmbu
tp xnak la yg lembik
biar muka je la jambu
macam eman tu kan jambu, tp x lembik kan?
kahkahkahkahkah!

incik mumu said...

gile kao..
abes ako yang jamboo batu neh cemane..??
celah mane nak letak..??
hahahahaha..

soalan nomor 2, jawapan ketiga memang tabley belah..
" mereka bukan pilihan, tak banyak bulu~ "
seb bek ako ader buluan..
kah kah kah

SyedGraphiX said...

din jambu.. pakai baju pink. hahahaha

conbellydiobeterisme said...

hang jambu ape ,cute2 gituh wakaka :P ..gelak laju2

coretan cerita hati said...

katakan TIDAK pada lelaki jambu !

hafiz hafizol said...

din ko jgan x ngaku lak yg ko nie laki jambu ok.. lalalala..Din mat jambu.. tapi betol gak uh.. laki jambu nie ramai pompuan suke lerr.. suke tengokk..

MaTNaggeR said...

ahahahaha best topik ni eh. aku ni boleh kate jambu gak lah tapi setakat muke jerrr tapi sore garau dan fashion biase2 jerrr.... aku paling elergik ngan kaler kuning+pink hahaha~

jia said...

nice !..
tuka link yuk.... :)

tikuzza said...

asyik2 lelaki jambu...bile nak lelaki strawberi....lagi sedap...

Muhammadnuraizuddin said...

nadiah = apa hg cakp tu ada betoi jugak..tp, persoalan yg hg cuba timbulkan mcm tak setuju..aku tak jambu na..aku tak putih...laalal~

adamyu = soalan tu aku tak try tanya lagi ngn orang2 jambu..haha..nnti, aku try buat survey tanya dorng pulak..ahaha..

ijat = oit..aku pulak...mana ada... jngan nak libatkan aku dlm situasi ni...hahaha


pyschopath = haha...sory2..sebb terasa..tp, memang aku nak kasi hg terasa pun..memng kena la..ihihih kahakhakhakh

yaya = wah, suke lelaki maskulin... tp, kata suka tengok lelaki jambu..ahhhaa... mana satu ni.kahkahka

okedcokelat = itu header pinjam lah...hahhaa..wah, betoi ckp hg..dlam siapa tahu kan?..ihihi

mahirah = ahha.betoi..gaya hg mcm fobia dengan pengkid ja nie..kahkhahkahka


ery = ahaha...ceh, eman tu..dia jambu lagi gagah kan.badan sasa..ihihh..

incik mumu = klu jambu batu, kene asah kasi jadi batu mamar..akhakhkaha...

syed = hg jngan buat cerita na..aku tak dak baju pink na..

jamban = fuh, perli rapat punya.kahkha..hg la jambu..aku pulak...

coretan kata hati = ahha..tidak?..wah, abis tu hg suka lelaki mcm mana..skema mcm aku ke?hakhakhak

hafiz hafizol = aku nie jambu batu boleh la..akhakha..jngan nak libatkan aku dlam nie na..ahhaha

matnagger = akhaha...jambu sama ja...pink jadi pilihan..akhhakha

jia = :") tak phm..tuka?

tikuzza = ko lelaki kan..wat apa nak lelaki strawberi.. pompuan strawberi boleh la..akhakha

Azmie said...

tidak semua lelaki jambu seperti dlm list kamu... fitnah itu berdosa.. =)

Farhana Sahri said...

lelaki jmbu ni mmg lembik...tppenah nmpk, bile ad sesuatu yg berlaku, dia jd macho tp agk kabut cket...hehehe...

Faziera said...

aku suke je laki jambu..
bf aku jambu je muka dia.. tapi gagah je..hoho

p/s: din, bagi aku, ko pun kategori jambu pe.. muka jambu..^__^

yna fazlyna said...

lelaki jambu itu comel..ok bai!

http://ceritacintayna.blogspot.com/2011/04/bersediakah-kamu-untuk-menjadi-seoran.html

Muhammadnuraizuddin said...

azmi = adakah ini dianggap satu fitnah..ini hanya survey yang telah dilakukan..jika hg terasa, cuba cek balik... :")

farhana = ihih..tak baik....ahahah..

faziera = yaka..FB hg tu ahli bina badan yerk?kahkaha..oit2, aku gelap..mana jambu..

yna .. ada betoi nya jugak

EmanTheHalia said...

aku tak jambu. tapi shick member rapat aku. hahah

eyjalukman said...

ehh takdelahh ke arah kewanitaan sngt . haha

aza said...

sapa jmbu???

buah jambu taw la cmna?apa rasanya...
huhu...salam ukhuwah...

datang jenguk n follow...

Anonymous said...

Everything is quite open and really clear explanation of troubles. was truly data. Your site is extremely useful. Many thanks for sharing.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...