Thursday, April 14, 2011

Hon!!!! penyelamat nyawa.

Assalamualaikum..


Kejadian berlaku petang tadi..ketka aku leka Drive pulang ke rumah dari ofis.. Tiba2, selepas Fly over, ada sebuah kereta Myvi putih menghimpit kereta aku secara tiba2.. Mungkin dia tak perasan kerana kereta aku kecik kot.~..Cait, Nasib baik ada Hon.. Setelah aku membunyikan hon selama 5-7 saat.. kereta tersebut melelong-lelong mcm orang mabuk drive.. dari tengh jalan ke tepi  jalan..Aku kecut segala-galanya..Mungkin terkejut kot..hahaha .. Jika aku tak bunyi kan hon, kompom2 aku kat hospital mlm nie..sebab tengah laju masa tu.. Tanpa membuang masa ketika itu, aku pun menekan paddle minyak untuk melihat pemandu kenderaan tersebut.. Konon2nya, aku nak jeling mata kemarahan... Sekali tengok, Awek yang bawak.. Kesian pulak aku rasa..

P/S : Lelaki ke, perempuan ke, sama sahaja. Jantina tidak menjaminkan gaya pemanduan seseorang itu. Kecuaian membawa padah. Selamat beramal, Wslm.

32 comments:

nescafe_ais said...

hehehee...awek je jadi kecian eh...

Kebenaran Disebalik Industri Daging

zikeryhassan said...

biar lambat asal selamat. ingatlah org yg tersayang ;)

Tuan Muda Naim II said...

baik bg je lesen memandu kat aq..bleh pegi drift mcm tengku djan ley

Muhammadnuraizuddin said...

nescafe = ahah..dah lumrah..haha..

zikeryhasan = ahhaha..aku ingat la tu..sebb tu tekan hon..

tuanmudanaim = hahha...takpa..aku kasi lesen photostat..mau?

*cimOt* said...

lesen terbang kot minah tuu..hihihi

Encik Suami said...

kita selalu berhati2..tapi org lain yg memandu suka suki. tue yg jadi masalah tue.

jemput terjah new entry

1) (>.<) Fenat..Tapi, Dpt Berita Gembira (>.<)

aslann said...

Kecut segala2nya...HAHAHA..euuw!!

Muhammadnuraizuddin said...

cimot = ahah..tak tau lah..terbang tinggi mana pun tak tau..hahah

encik suami = ihih...itu la pasal..

aslan = ahha..tau takpa

Manja (let it be my sweet name) said...

serious menakutkan

NuReLLe said...

ehem2..aku pompuan kot...aku terror drive wokeyyyyyy..haha

Muhammadnuraizuddin said...

manja = tau takpa..uhu

yani = hg lah satu2 nya wanita superb apabila memandu..serius!!! 3 nyawa tau mlm tu.. uhuhuhu

hqfizulhqkim said...

ish3. he3.

zuwaidah said...

ingatkan nak marah driver tu..sekali terpandang awekssss kasihan lak yeeeeee

Muhammadnuraizuddin said...

hqfizulhqkim = ahah.ish2..

zuwaidah = ahah..itu lah kelemahan lelaki.

forever love said...

selamat tangan tue pickup tekan hon

cik azeya said...

kesian pompuan tuh. fobia nak bwk lagi. kene hon je. -_-

husna mukhtar said...

ganaih ganaih

Lya Colours said...

dia budak baru belajar kot. hihihih

Fatin Fashilin said...

nasib baik awek yg bawa, klaw tidak....

syairahmohdanuar said...

jeling mata kemarahan.hihi >.<

syairahmohdanuar said...

eh lupa pulak, jom join contest saya jom.dah nak tutup dah :)

http://supersillystoryland.blogspot.com/2011/04/contest-dah-nak-tutupmari-beramai-ramai.html

Shamsuddin Amin said...

hon keta ak dah rosak...
kene baiki ni...^^

Muhammadnuraizuddin said...

atiq = itu lah pasal, klu tak, dah jadi mcm savy hg dah..ihiih

azeya = taklah..mungkin dia akan berhati2...

husna = aku tak ganaih..pompuan tu ja..hahah

lya = taklah...nampak mcm hardcore je bawak kreta..sebb tu main masuk je lorong orng..ihihih

fatin = nasib baik awek ya bawak, klu tak...?? aku pun taktau penyambungnya..ahhaha

syairah = bukan lah..jeling kegodaan..hahah. yeke..nak cek nieh..ihih

shamsuddin = ahhaa...bahaya bro..klu abah aku, dia tak mo bawak kreta slagi takdak hon..ahah

mahirahnazlim said...

ceittt ingat kot tadi nak rammm tunjuk hero . alih3 kesian pulakk HAHA btw , berhati3 di jln raya yeakk

Muhammadnuraizuddin said...

mahirah = tak baik lagu tu..ahhah

wany dianwanie said...

huhu...sy pon suke gak guna hon...nyawa beb...penting tuh

iemanizam said...

ahaha...dan dan jadi kesian tengok awek ehk..eheee...

datang dari langit...ingat nak dapat jadi follower ke 700..haishhh..698 pon ok r..

miss'ENH said...

cehhh..nan awek je cair ehh..hee..seb baek takde ape ape ye..:)

Muhammadnuraizuddin said...

wani = ahaha..betoi2..nyawa tu..

iemanizam = ahha..takpa..orite la tu.ihih...thx ya bro..

misenh = ahaha.bukn cair la.kasihan.


fakta menarik..
if korang p india, Tamil nadhu contohnya, mereka menggunakan hon sebagai signal..

Anonymous said...

replica purses dior [url=http://replicashop.org/]bvlgari stainless steel replicas[/url]

Anonymous said...

best replica rolex watches replica hublot king watches dames replica watches cheap replica louis vuitton watches replica watches from china about replica watches cheap fake replica watches [url=http://brandreplicawatches.org/Jaeger-Le-Coultre/watches/replica/]cheap watches replica[/url] replica gold watches replica ebel watches replica designer watches

Anonymous said...

coupons for replica watches tag heuer replica links men watches greatest replica store watches [url=http://bigreplicastore.com/]want to resell replica rolex watches[/url] cheap replica philip stein teslar watches

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...