Wednesday, April 6, 2011

Calling from Australia.. OMG!!!!

Assalamualaikum...


Salah sejahtera kalian. Entry kali ini, ingin ku berkongsi cerita mengenai kejadian petang tadi. Ketika aku leka meng' key ini invoice di office, talipon ku berdering.. *kering-kering lagu dia. dah2, aku tak larat bermadah berhelah...straight to d point na...ihihih..then, aku pun pick up call..tiba2, aku dengar mcm operator dok bercakap..sedap gila english slang dia..

Ikutkan hati, aku dah nak letak balik ja. Biasanya, klu mcm tu tak penting sangat pun panggilan, sebb operator yg cakap... Tiba2 dia tanya siapa di sana, n dia introduced diri n dari company mana *dlm BI.. BLONGKO apa tah company dia..aku tak ingat dah..lepas tu, dia tanya pulak pasai documentation2..aku dah blur n serius, aku cakap dalam bahasa melayu ja..dah jadi tabiat..klu orng ckp BI ngn aku, aku reply dlm BM ja..selalunya company dari Singapore la aku wat mcm tu..sebab dorang bukannya tak tau cakap melayu.ihihi..lagipun, aku bukannya terra ckp BI.. n bukannya pandai sangat pasal shipping2 nie..tanpa membuang masa, aku pun past kat kakak ofis aku untuk handle. Tiba2, dia past balik..aku dah terbahak-bahak gelak.. Sebab dia pun macam blur.

Tanpa merapu panjang..aku membuka kekuda slang britain aku.. Erm~Afternoon mis, if u dont mind, can u please leave your fon number n what so ever that we can contct u back. Because the person that in charge as you wish to talks is not around.. n aku pun amik detailnya. yang penting fon number..aku gitau la kat manager aku pasal benda tu..tiba2, ada sorang kakak ofis aku menyampuk... 


ko ingat murah nak call back kat Australia.. meh fon ko.. mahal tau!!!

they never pay me..
As usual, aku pun wat lawak bodooo~ Gunalah Tune Talk.

P/S : Banggalah dengan bahasa kita.. Aku dah cuba memperkenalkan bahasa melayu ke Australia..ahha.. Okay then, Selamat beramal, Wslm.



10 comments:

ich bin che ya said...

hhhho.. terus kuar slang britain tuh,, hbt

ADAMOYU said...

perghh.. femes gile kau org australia tepon.. haha..

Anonymous said...

lawoks!!!! hahahhahahahhahahha betui2 bahasa menunjukkan bangsa..hehehe

psis@tepeng

Muhammadnuraizuddin said...

nad = itulah..nasib baik tak terkeluar loghat utara..ihh

adamoyu = ahaha..urusan company lah...

ijat = ahaha...bahasa melayu best apa...

cik pieja hut said...

din!biau bebeno hang buat macam tuh...siap maen pas pas plak...

AfiQ said...

hahhha.. main pass2 tepon t yg tak tahan! hahhh

Faziera said...

haha bagus2..
bukan susah sgt pun depa nak blaja BM kan? BM senang ja..

man yusoef said...

omaigod!!! haha..aku pon kadang2 terkebil2 nak jawab..sbb slang diorg ni susah nak paham...so terpaksa aku suro diorg ulang bnyk kali...HAHAHA

Farhana Sahri said...

hahahaa.....dan muka...hehehe..

Muhammadnuraizuddin said...

cik pieja = ihihi..betoi la..tp, aku rasa dia paham kot.haha

afiq = mesti dia pening kepala ngn kitaorng..hahah..

faziera = betoi2..bangla duduk malaysia 3 bulan pun dah lancar ckp BM..

man = tau takpa..haha..susah nak paham..tp, mcm sedap pulak slang australia nie.

farhana = ahha..muka?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...