Sunday, April 24, 2011

Aku lelaki yang X main bola sepak

Assalamualaikum...

Bola amat sinonim dengan lelaki. Tetapi, disini aku nak mengaku yang aku tidak main bola. #jangan ketawakan aku.. Sebenarnya, aku bukanlah kaki bangku ataupun kaki meja. Tetapi, aku tidak berpeluang untuk main bola apabila meningkat dewasa. Dulu, ketika waktu kanak2 rebina, aku mewakili Kampung bermain bola untuk bertarung dengan Kampung sebelah,. hebat kan? jaguh kampung wooo.. Tetapi, itu cerita 10 tahun dahulu. ketika aku kanak-kanak.. Penyebab aku tidak bermain bola kerana fobia di rembat di tuuttt~!!! dengan kuat. Kelajuannya ala-ala Lampard menjaringkan gol dari luar petak penalty. Fuh, terbeliak mata beb~

Akibatnya, Aku tidak berani bermain bola dan beralih ke permainan lain.. Apabila masuk ke Sekolah menengah, aku mula menjinakkan diri dengan permainan seperti di bawah...


Aku mula berjinak-jinak dengan sukan masa aku sekolah teknik dulu.. Main daerah woo~.. Tapi kalah, sebab depa lagi hebat.. Sekolah depa ada kompleks bowling kot.. Hebat semacam ja. Kalah pemain Nepal n Bangladesh di sukan Sea.



Aku mula bermain Softball dari aku 13 tahun hinggalah aku mengambil diploma. Fuh, lama giler. Hinggakan ia menjadi sukan utama aku..Best tau main softball nie..tambah2 position Pitcher. Bila baling bola yang keras macam batu tu sampai terkena Pemukul, Sampai ada yang pengsan aku kerjakan..ihiih. Sory, tak sengaja ok.. Bajet nak Curve kan bola, last, ter Curve ke badan dorang..ihihih. #bola licin masa tu. baru lepas hujan.. -----> larik~

Serius, aku memang minat gila main sukan-sukan seperti diatas, even aku tiada tenaga, aku kan cari 100+ untuk meplus tenaga aku untuk bermain.ihih. Tetapi, tak bermaksud aku tak boleh bermain bola..kadang-kadang, ada juga main futsal.. Yelah, member dah paksa..klu saja-saja nak main.. Harapan la~..Tapikan, ada sukan yang paling aku fobia dan tak akan main even korang nak kasi aku 10 ringgit. #klu bagi 1000.00 aku cuba pertimbangkan... dan aku sanggup joging 10 KM daripada aku main sukan nie even hanya 1 minit..

Aku adalah seorang yang amat gayat!!!!

P/S : Wahai anda semua, even sibuk dengan aktiviti harian seperti bekerja, berblogging, ber apa-apa jelah, perlulah kita bersukan walaupun seminggu sekali untuk mengekalkan kesihatan tubuh kita dan tampak macho bertenaga. Wslm, Selamat beramal...








28 comments:

Rozuan Ismail said...

blogging2 jugak,kesihatan kena jaga,at least berjogging..betulkan tuan rumah..hehe

aku jugak tak reti main bola..bukanlah sampai tahap kaki bangku,tapi kurang mahir..

aku prefer bola tampar ..permainan aku sejak sek men dan matrix..masa kat u ni ,susah dah,byk saingan..hoho

husna mukhtar said...

aku suka sukan jari je : sms

Anonymous said...

huhuhu sat2 nepal ngan bangladesh asia selatan bukan asia tenggara mana masuk sukan sea la din..huhuhu tapi bab nepal sejak kbelakangan ni mesra dijari jemari mu..motif?? hahahahhahaha

psis@tepeng

ADAMOYU said...

perghh. membuka pekung di dada sendiri. haha.

sbnrnya ak pon tak main bola :P haha.

PutRi_nAdiA said...

yehh sky 5 bebeh saye pon xmaen bola sepak lalala~~~ tapi teringin nak maen bnde yang pnjat at dinding tuh

zikeryhassan said...

aku takat nak main suka-suka boleh la. macam dalam entri ni Futsal Oh Futsal

Muhammadnuraizuddin said...

rozuan = tepat skali..ihih..klu tak sihat, mcm mana nak blogging kan?..hahaa..bola tampar pun aku main..tp, masa sek la..ihih

husna = ihih.yeke..wah, mesti runcing jari hg kan..ahaha

ijat = sebb dok teringat hg orng panggil nepal..ahaha

adamoyu = bukan membuka pekung la..pekung pun aku tak pakai..ahhaa..sebenrnya, aku nak wat pengakuan ja..yelah, nnti, orng dok suruh aku wakil malaysia untuk team bola susah pulakkan.ihih..lagipun, aku tak rasa ia memalukan.. Futsal part of bola sepak apa~~~.ahaha

putri = memg lah u tak main..u kan wanita..ihih.. eh, panjat2 dinding memg syok..ahah..tp..er.~

AliaJustea said...

hak2.. tragis betul kisah dia..

FiQx said...

saye suke OLE orang, so DIN jage2 klo man futsal ngn teman hoho :)

Fendy said...

aku main bola...tp bukan kat padang..
main futsal je dgn membe2...
main bola mase dulu ad r...tp bola sepak padang besar penat...
main futsal ok cket....heheh

http://fendy1302.blogspot.com/

Nailofarhazirah said...

klakar3..
wall climbing tu best woo..
rugi xtry 10 kali sejam..haha.

OreO HitaM said...

Blogwalking:

Lelaki skrg amat memerlukan 6 pack..

hafiz hafizol said...

Aku dah 14 tahun x bersukan... so wat???? Muahahahahaha

Chybee said...

tak semestinya sume laki kene main bola sepak kan :)

shandye. said...

disebabkan sy ada komplikasi jantung sejak lahir, makanya suka yg sy boleh ceburi adalah sangat2 terhad. yg lasak2 sangat karang pitam plak sy dibuatnya.

so sy berjinak2 dgn sukan boling. memula tak yakin dgn diri sendiri, larat ke angkat bola boling yg berat semacam tu? tapi cikgu penasihat kelab boling kat skolah dulu byk bg tunjuk ajar. lama2 minat n ketagih plak main boling.

takdelah terer sampai peringkat daerah mahupun negeri tapi sekurang2nya itu dh dikira bersukan la jugak, kan? hehehe...

lelaki [tanpa] emosi

Cik RendaNg Yg x REnDANg said...

sofball sukan terbaek......
memg best!!!!!!!!!...
even aq terer men badbinton....
-dilarng gelak-
hak22

Muhammadnuraizuddin said...

Alia = tau takpa..uhuhuhu

fiqx = aku main pakai kain pelikat mcm tu.. kahkahkah

fendy = tau takpa..klu main kat padang, rasa nak tercabut jantung..ahhha

nailofarhazirah = ish..gayat cek..ahhaha

oreo hitam = aku tak main bola pun ada 6 pax oke..hahah

Hafiz hafizol = patut la perut beroi.hahaha

chybee - betoi2..sokong2..

shandy = nanti min bowling ngn aku nak?..ihihih

cik rendang = tau takpa..best kan..ihih..

NuReLLe said...

aku terror men batu seremban... #tetibe

ishiko said...

thehee. cmtu ghupe gayat..

♥sophie♥ said...

dasyat benor HH ! hahaha ;p

ehh sakednye >.< haha

saye tak main bola sepak,, saye main futsal jew, haha,, tp sejak2 nie lame tak sukan da :D jari jemari jew yg brsukan ~ aww

atien azierra said...

errr....lucu~ :)

restu resort said...

kelebihan masing2..

Jue said...

ade org ckp lelaki nmpk cool bila main bola
tp for me, everyone if gifted in their own way ^^

bowling tuh 'care' gak weh hihi skill2

www.fierapirot.bolgspot.com said...

owhh gayat rupenye..=)hehehe..singgah and follow u..

Muhammadnuraizuddin said...

yani = aku lagi power okey..tangan aku besaq..haha

ishiko = ihihi..tak baik gelakkan aku..hahha

sophi = jari2 aku pun dah kurus runcing sekrng..hahah

atien = haip..tak mo gelak2..ihih

jue = skong2..ihih

firapirot = ihihi..mana ada gayat.

fAriErAhAsAnZ said...

wakakakakaa . .
dan i sebok dgn sukan jln2 tanpe arh . .hwa3 .
done polow u . . =)

gEe said...

hehe gayat ke? klau sy suka bab pnjat memanjat ni..

achik ezam said...

tatawu maen bola...

tak minat bola...

tak teupon nama pemain bola except beckham

huhuhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...