Sunday, April 17, 2011

Akademi Fantasia 9 macam karaoke jamban

Assalamualaikum...


Sebentar tadi, adalah kali pertama aku menonton Akademi Fantasia 9.. rupa2nya, dah konsert yang ke-2 dah.. Fuh, tetapi, aku macam tak berpuas hati je dengan peserta kali ini... Eh, bukan aku sahaja ye, tapi ramai.. Bila tengok di astro pun, ramai yang melemparkan comment2 negatif mengenai pelajar-pelajar kali ini. Ada yang kata seperti karaoke jamban lah, itulah, inilah.. Xbaik tau~  :")  hinggakan pihak astro sendiri akan membuat sesi pengguguran peserta. Haish.. ape2 je kan?..dah amik, nak gugur pulak.. kasihan pulak kat pelajar-pelajar nie..tp, aku rasa, ia hanyalah satu gimik je kot..seperti sebelum-sebelum ini.

Sebenarnya, pencapaian untuk menjadi finalist bagi AF dah cukup membanggakan dah.. Yelah, beribu-ribu orang mencuba nasib, tetapi, 12 seperti diatas yang dipilih.. Tahniah ye anda ber-12.. Sebenarnya, aku tak puas hati bukan sebab apa pun..just jelous je sebab dorang nie yang dapat.. Aku mengaku yang aku juga menghadiri sesi uji bakat di Bukit Jalil tempoh hari. Tetapi , nasib tidak menyebelahi aku.

Aku pergi untuk mencuba nasib walaupun aku bersendirian..fuh, drama beb masa perjalanan tu.. Aku naik train dari Port Klang sampailah ke Bukit jalil..Then, aku tak tau dah kat mana lokasi ujibakat tersebut... Setelah aku sampai ke tempat ujibakat dengan bantuan orang ramai, jam telah menunjukkan pukul 11.. fuh, banyak gila manusia yang nak jadi artis masa tu..termasuklah aku..ahhaha. then, masa nak daftar, Pen pulak tak bawak..  Jenuh meminta simpati orang2 di situ nak pinjam pen..tp, Hareem! kedekut..siap suruh aku tunggu, then, blah mcm tu ja.. #pedajal aku.. tiba2, ada sorang awek nie offer pen..ahha..nasib baik~ lepas isi borang n beratur panjang, Ada satu lagi masalah yang menimpa.. IC  tak di photostat .. ARghh! geram~ aku pun berjalan seperti orang gila di sana mencari kedai photostat..

Seperti biasa, aku masih lagi bernasib baik ketika itu.. Terjumpa seven E kat seberang jalan.. Berpeluh aku masa tu.. tengah hari la kata kan..Then, bila dah selesai..aku bergegas ke tempat ujibakat sambil berlari-lari anak ayam.. setibanya aku disana, aku tengok di meja pendaftaran dah takde orang..Cait, dah tutup Counter rupernye.. Aku redho je.. Takde rezeki kat situ.. :"(

P/S : kita perlulah rebut peluang yang ada. Jika ia sudah ada didepan mata, jangan sia-siakan.. Wslm. Selamat beramal~

36 comments:

aslann said...

kehidupan seorang artis....hurmm..

Azreem said...

pada aku AF9 kali ni memang kurang menyengat,especially dari segi persembahan. Aku tak tau apa yang kureng tapi yang aku perasan, sound quality untuk muzik masa persembahan tak berapa sedap, mcm suara dan muzik tak balance..

OKEdChokelaT said...

hehe..xpe usaha yg penting....af xde da..cube mentor next year...tapi kan2..AF9 mmg xbest mcm b4..mgu lepas dah tgk..mgu ni da xteringin nak tgk da..baik layan mentor je besok..puas hati...=)

Anonymous said...

xpala bukan rezeki ang tahun ni..tapi tahun depan dah xdak noo.xpa2..tahun depan masuk mentor,k..hehehheheheh kalahkan black,hehehhehe

psis@tepeng

UBM said...

amende lah din. =.=" takpe2 hang sore sedap ahha

fitri said...

kan. aku pun rasa mcm tuh. pebenda la diorang nih. seryusly. si erul pulak nak jugak korea kan. haha. wtv lah. sapelah aku nk komen kan.

ijam ismail said...

ksian lak dgr cter ko...
xpe2..ko g cube mentor yep..

Muhammadnuraizuddin said...

aslan = hang mengata sapa nie?..

azreem = aku sokong..tp, tulah..mungkin ini af yg terakhir..so, masing2 tak de semangat..hahha

oked = serius, mentor terbaik taun nie...ihihih

ijat = ahaha..takpa., janji hg p audition skali..tak sabar nak tengok hg jadi artis..ahah

UBM = fuh, admint UBM coment tu..ahaha..

fitri = itulah..gaya dia..herm..mcm hg katalah, sapa lah kita nak coment kan?..ahhaa

Muhammadnuraizuddin said...

ijam = mentor mcm tak lepas je.hg boleh la..hazami..ahahha

Dea said...

no komen..:P.. tp komen kt cni gak.. hehe

Ara Nadea said...

rilek sudah.. nanti improve jugak nyanyian diorang.. akademi fantasia mesti nak yg terbaik punyer lah..
('',)v

Muhammadnuraizuddin said...

dea = ahaha..wat lawak no..

ara nadea = harap2 mcm tula..

L-mi Redzz said...

siannyer..tp xpe, msh ada peluang lain yg blh dicuba..mentor ada.. hu3

MR. SYAH said...

kesian kau der.. xpelh mungkin bukan rezeki kau nk masuk af9.. arap2 pasni impian ko akan tercapai.. usaha lagi!

Muhammadnuraizuddin said...

l-nu redzz = alah, aku saja2 ja test..ahaha...bukn serius pun sangat..

mr. syah = ahaha..aku saja2 cuba nasib je..tak beria2 sangat pun..ihihi

Sha Amane said...

Tak minat AF.. sedih je, conuter tutp, mmg takde rezeki lah tu.try da next year, eh ada lg ke af lepas nih..

nas said...

ckp blog xfemes... tengok.. top entri kot buat mase ni kat gengblogger.. hahaha
aku xde astro..so xtengokla AF.. hahaha

latest entri:

kenapa aku x minat bincang pasal POLITIK?

MFDS Panda said...

Entahlah. Tp yang 4 orang konon2 nak masukkan tue.. bg ak semua pun suara hancur.

Muhammadnuraizuddin said...

sha = ahha..nex year takde dah.. :")

nas = itu masa tu ja..skrng dah tak dah..ahha..

mfds panda = eh, tp, 2 orng terakhir tu sora sedap la.. #pendapat aku la.

Along Usop said...

besar tol dugaan... huuu..

Muhammadnuraizuddin said...

along usop = ahha..itu lah..huh,

mahirahnazlim said...

AF9 tutup kedai jer la . nnti dah habis ntah pape talent takde . haha

Muhammadnuraizuddin said...

mahirahnazlim = ceh, kasarnya sttment..tak baik tau..ihihih.

Eqa Yazid said...

nasiblah tahun ni last af :)

awan said...

kalau AF9 dah xda, ko la yang buat rancngn realiti ni aizuddin..

hehehe

www.blogz-anda.blogspot.com

buyat(bebola tomato) said...

semalam tengok opah popular g intebiu af. hahaha. same gak kesnye. kaunter da tutup

mahirahnazlim said...

tu namanya sttmnt dengki HAHA . takde laa sttmnt jujur tuh . kasar eah ? nnti gosok kasi lmbt GAGA

Shamsuddin Amin said...

btul tu...
x best langsung..
mungkin sebab kat studio jer kot...

Muhammad Iqbal said...

sangat setuju!!

NuReLLe said...

eh..eh..bukan ko dah smp stage 5 ke??? tettttttttt.. :P

Encik Suami said...

tue lah.lain kali tgk lah tpt betul2.pastue baca syarat2 penyertaan.Naseb baek ada awek bagi pinjam pen. Mintak no enset dia tak?

nyanyi lagu apa masa ujibakat hari tue?

jemput terjah new entry

1) (>.<) Khas Utk My Levly Princess (>.<)

yad'z said...

kesian artis niehhh.. ehheheeh... tak pe.. dugaan semua tuh.. ngeee~~~ .. gigih betul kamu yer...

nurelinda said...

hahahah ! best2 lawak2 !!

ADAMOYU said...

perggghh tajuk dia pon dah sedap. haha

Muhammadnuraizuddin said...

eqa yazid = ahah..tau takpa..tp, takdak can la hg nak masuk..ahah

awan = aku reality dok merewang boleh la..ahhaah

buyat = lah, yaka..ihihi.kesian..

mahirah = ahha..mana satu hg nei..jujur ke tak.?. :)

shamsuddin = aku pun rasa mcm tu jgak..

iqbal = tq..ahahaha

yani = jangan bawak aku dlm kompirasi ni..ahah..teeetttt

encik suami = itulah..ihihh

yad'z..alang2 sampai kan..ahhaha

nurellinda = amboi..rak rasa kesian langsung..ahha

adamoyu = ahah..tau takpa..ihihi

Afsar said...

astrola yang salah buat pemilihan..hehe

mehla follow blog,hehe
http://afsarothman.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...