Monday, April 4, 2011

ABPBH memilih Jenaka.

Assalamualaikum...



Sebelum mengupas tajuk entry ini secara ringkas, aku ingin ucapkan tahniah dan syabas kepada pemenang2 ABPBH 2010. Terutamanya kepada pemenang keseluruhan ABPBH. Yang terharunya, beliau membawa sekali ibunya naik ke pentas. Betapa kasihnya beliau kepada ibu. Inilah adegan yang menyentuh hati di dalam ABPBH. Ia adalah  yang pertama kali aku lihat didalam sejarah ABPBH dan industri hiburan tanah air kita. Di Laman sosial pula, ramai pengguna contohnya di dalam twitter, Facebook dan yang lain-lain mengatakan bahawa ABPBH kali ini yang terbaik. Mengapa?.. Kerana Unsur-unsur jenaka dipilih.. Buktinya~..

1) Pengacara

2) Persembahan

3) Pemenang

Anda setuju.?  Tetapi, mesti ada lagi yang boleh dijadikan sebagai bukti di ABPBH untuk tahun 2010... kan? Dengan jenaka, ia boleh menjadikan sesuatu keadaan menjadi menarik dan meriah kerana jenaka mendekatkan sesuatu dengan penonton.



P/S : Percayalah, Selepas ini, Jenaka akan menjadi pilihan didalam industri hiburan di tanah air kita tak kira dibidang nyanyian, lakonan, tarian, persembahan dan tidak terlepas majlis-majlis anugerah di industri ini.. Selamat beramal, Wslm.

11 comments:

Ifti Larina said...

yezzaaaa. saya setuju!! lagi gempak kalau usop handle next year! perghhh!

muniraksasa (; said...

DIN, ang jenaka tak? HAHA bolehlah masuk ABPBH 2011 ;p

BOM321 said...

usop dan abi memang lawak!

Blog BOM321

cik pieja hut said...

sangat seronok....nak nak lagi yg gabungan pelawak rancangan realiti tuh..

yna fazlyna said...

suka2.. abp tahun ni sangat2 best... lawak sesaja..

ich bin che ya said...

gimik last skali paling best! huu

MR. SYAH said...

mmg bleh thn semalam.. tahniah buat pemenang..

Encik Suami said...

Sokong sgt dgn kenyataan din.
Mmg layak Sam menang kan?
Lama di peluk cium mak dia masa diumumkan pemenang.

lawak jenaka mmg menghidupkan suasana.Part paling best masa kemunculan johan ngn pelakon kak limah tue..yg bwk keputusan penuh.Mmg pecah perut.

jemput terjah entri terkini

1) Mood:Tak Byk Cakap

Joey said...

Jokes ahead, we never like serious thing, kan???

nas said...

ahhh.. tension nye xdpt tengok tv... isk3.... jeles2.. ade ulangan x? hahhahahahaa
tahniah buat pemenang :)

Muhammadnuraizuddin said...

ifti = tangan penonton pun turut bergoyang..ahahha

raksasa - aku tak lawak lah..ahahah..aku kan serius ja..

bom321 = ahah..memang kelakar..

cik pieja = ahaha..dah mcm tengok raja lawak kan?..ahaha

yana = betoi tu..ihih

nad = aku sokong..ihihi.. kita bako..kita bako..

syah = ahha..itulah..

incik suami = ahaha..memg kelakar habis..

joey = betoi..sokong2..

nas = kene tanya tv3 la..mesti ada ulangan punya..ihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...