Monday, March 7, 2011

Nak femes mcm Anwar Hadi & luthfi? Baru hari ni tau depa wujud...!!!

Assalamualaikum...

Malam yang sunyi nie, aku terdetik nak menulis satu entry bagi menjawab persoalan yang telah timbul daripada seorang blogger yang bertanyakan aku seperti tajuk di entry ini. Sebelum ini, aku tidak pernah mendengar nama mereka walaupun aku boleh dikatakan sentiasa on9 kecuali tidur. Setelah ada satu isu panas diperkatakan, barulah aku mendengar nama-nama mereka meniti di bibir-bibir blogger.  Perlu diingat, aku baru mendengar, belum tahu siapa mereka.

Anwar hadi &Luthfi ini boleh dikatakan artis youtube *pinjam kata dari seorang blogger. Mereka membuat video yang berunsur jenaka, nasihat dan sebagainya dan diupload di Utube. Setelah aku menonton video mereka berdua, aku mendapati ada satu persamaan diantara mereka berdua iaitu menggunakan loghat utara didalam percakapan..Begitu juga aku..Memang tak leh nak coverhilang..Aku bukan tak cuba, tetapi jika di'cover, mesti ada perkataan yang aku disalah sebut..kalau anda anda tidak percaya, lihat ini...

                                       

Akibat dari loghat yang digunakan, ada blogger yang mengaitkan aku dengan mereka dan membuat statement  bahawa aku ingin meniru mereka ini dan mahu femes seperti mereka. *gelak guling2 sat..Sebenarnya, baru sebentar tadi aku try search nama mereka berdua ini di Utube. Ini bermakna, memang aku tidak tahu menahu kewujudan mereka sebelum ini. kadang-kadang aku berfikir, ini belum jadi artis, baru buat vlog, dah dikondem macam2...hahha...*lumrah manusia kan..?

Sebenarnya, perkara ini timbul kerana aku menggunakan Loghat Utara di dalam Vlog pertama aku itu. Yurp,  loghat yang sama dengan mereka berdua juga. Sebab itulah persoalan ini timbul.uhuhu..sangat tidak berasas..Kesian aku dikatakan sedemikian..Aku orang utara dan semestinya aku menggunakan loghat utara. Kalau aku menggunakan loghat  Kelantan, mesti orang pelik kan..Tujuan aku membuat vlog diatas adalah secara tidak sengaja. Mesti dah ramai yang tahu bagaimana ia terjadi..jika anda tidak dan ingin tahu, sila ke http://zudientstory.blogspot.com/2011/02/aku-tidak-begitu-sempura-aku-tidak.html ..Entry ini amat panjang kerana aku ingin menjelaskan perkara sebenar kepada mereka-mereka..Jika malas baca, penerangan mengenai ini  ada di dalam perenggan 7.

P/S : Vlog aku tidak sehebat mereka..tidak sempurna,kurang isi dan banyak lagi kelemahan-kelemahan yang ketara. Tetapi, biasalah, mana ada baby yang dilahirkan boleh terus berlari..kan?..Lepas nie, aku akan buat banyak video lagi.. Aku rasa ini salah satu alternative supaya readers tidak membuang masa Blogwalking di blog ini sahaja..Yelah, entry2 aku mesti panjang berjela..aku pun juling mata bila tengok balik.Apa yang difikir, akan turun ke keyboard n kompom2 di'publish'kan.Selamat beramal~wslm.

24 comments:

ich bin che ya said...

aku pun tak kenal dorg mula2... huhu

ADAMOYU said...

bru tau ke ? xpe2.. sekurang kurang nya hang tau.. haha :P

hakeem kira said...

vlog ? aku tak amek part bab tu .

Hanim Mahali said...

mana ada baby yang dilahirkan boleh terus berlari...macam kenai je statement tu...di mana erk...???
*fikir jap*

aRaN said...

sabar je la :)
besa la mulut orang

muniraksasa (; said...

laaa. ape semua ni? aku tak paham laa. HAHA *saje je.

*bape kali ang nak post video ang tu. bosan bosan.

yna fazlyna said...

biase ar manusia.. baru nak naik ckit mula lah cemburu. sebenarnya aku baru pertama kali denga nama dua orang ni..aku langsung tak kenal...

Muhammadnuraizuddin said...

nad2 = yeke..ihhi..skrng dah kenal kan.ihih

adamoyu = haah..baru tau..hahah

hakeem = ok la tu..klu tak mo amik tahu, tak yah amik tahu kan..ahaha..senang idop.ihihi

Muhammadnuraizuddin said...

hanim = pinjam jap lah..ihihi

aran = aku tak amik port pun.ni saja nak jelaskan..ihih

raksasa = alah, hg nie, blog aku, aku nak post sampai 1000 kali tau..akhakha..

yna = yeke..ok la tu., sekrng dah tau....ahahah

efa said...

erk2 pasal ni ka?uish bru taw ni alahai cian aku uhuk lepas flight lak ahaha nk taw sapakah yg duk kritik tu?grr...biar la org nk buat mcm mna pon haish dya tu jelez la tu sb hang duk ada buat cmtu...biasa la tu manusia mcm2 kerenahnya apa pun ignore ja la dya tu yg penting kta buat semua tu ikhlas dan nk happy2 dlm dunia blog tul tak?

FarAh AmiRa said...

hahaha..mmg xknai pon depa..ni bwu nak taw...

Dedeq said...

alorghh kle ko nak wat pon ape slhnyea kankan ..... ! kle da yg ckp meniru 2...lantakla...HAHAH :D

Ery Farieha said...

hang ni kan.. semua tak kenai.
masalah betui laa
ahahaha

yana said...

erm..lepas baca sume..
suka video ue..
sabar lah ye..xd tiru meniru pon..
=)
*xthu nk komen apa.*

SyedGraphiX said...

alahh din. x mo ngaku plak nak femes. hahahaa <--kejam

Syafiq Rosli said...

hang bleh jadi dah mereka berdua..haha

nurul lalala said...

aku lagi la tak kenal..jarang bukak youtube sbb tenet lembap!

siti norazlina mohd salleh said...

siapa tu weyh?? aku xknl pon....
ewwwW~!

Muhammadnuraizuddin said...

efa = betoi tu..kalau kita hapy masa berblog, mesti kita tak jemu2..ihih..tp, skali skala kene hentam, biaslah tu..ihihih

farah = depa orng utara jugak tau..ihih

dedeq = ihihi.takpa..lepas nie, banyak aku akan buat..ihihih..tp, just nak seronok ja..

ery = aduh..mana lah nak tau..sebb depa tak pernah kuar tv..klu kuar tv blakon dlam Drama ke, ape ke, aku kenal lah..ihihih

Muhammadnuraizuddin said...

yana = apa pun.aku hargai nie.ihihi..thx ye..

syed = hati besar kata takmo..tp, hati kecil kata mau..biasalah manusia..masing2 ada nafsu..ihih

syafiq = takmolah..aku nak jadi mcm the rock..eh, sapa pulak nak jadi aku..ahhahah

Muhammadnuraizuddin said...

lalala = ahaha..aku yang selalu pun tak kenai sangat...ihihih

norazlina = ihihi..search la kat youtube.

Joey said...

first time aku tengok interview blogger..hihihihi

p/s awat wartawan interview cam x pandai berlakon jer..opss

muhammadnuraizuddin said...

joey = sebb bukan nak jadi pelakon..ahhaa..

Joey said...

hahaha. aku faham.

cuma, wartawan cam x ready jer nak menyoal.


p/s motep asik kondem si wartawan jerk hihihi. patutnya yang kena interview tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...