Wednesday, March 9, 2011

Dara dianggap murahan..

Assalamualaikum...


Malam nie, aku melakukan rutin harian seperti biasa. iaitu on9 hingga jam 1 am. Tetapi, makin hari, aku dah semakin muak untuk berada di alam maya. Biasalah, manusia ada perasaan jemu. Tiba-tiba, tanganku gatal mencapai sehelai artikel yang dipijam dari ofismate minggu lepas. *terlupa pulak nak membelek sebelum ini. Fuh, ia berkaitan dengan Gejala sosial remaja ketika ini. Didalam artikel tersebut mengandungi pengakuan dari seorang wanita yang berusia 24 tahun mengenai tajuk entry ini. Ok, itu sudah cukup sebagai pengenalan.


Pengakuan wanita tersebut..~

"U nak tahu tentang couple check in hotel bajet?Lucunya soalan tu. Ala bro.. jangan kolotlah. Cuba tanya perempuan mana tak suka check in. Dia orang tu saja2 nak test first time. Terus terang i cakap, i dah tak ada dara! ala, standardlah zaman sekarang ni bro. I dulu 1st time dengan BF I. I bukan nak sangat masa tu tapi dia yang nak lebih-lebih. I pun tengah tunggu peluang juga. Maklumlah, banyak terpengaruh dengan cerita lucah."

"Buat apa hilang dara nak menyesal? ala, kita hidup sekali. Benda seronok buat apa nak menyesal. I dah mula dapat feel, tapi BF I pula tinggalkan I. Mungkin dia dah dapat perempuan yang lebih baik. I tak kisah pun tiada jodoh dengan dia. I boleh cari yang lain. I pakai seksi sikit, muka licin sikit pasti lelaki tak nak lepas. Tak lama, seminggu lepas tu, I dah dapat BF baru. 3 hari berkenalan, i check in hotel dengan dia."

"I saja buat macam tu sebab kalau bercinta tanpa check in, ibarat macam tin kosonglah. Takkanlah sekadar pegang tangan, karaoke, main boling je. rata-rata rakan I kebanyakannya dah tak ada dara. Perkara ini bukan perkara yang aneh dan pelik. Kami dah anggap perkara ini biasa bagi pasangan yang hot bercinta. I dah beberapa kali mengadung tapi lepas tu I dah BF I gugurkanlah. I ada scandal dengan laki orang, Dapat juga check in seminggu sekali kecuali masa i period tapi, kami buat ringan-ringan je."

"Alah, sebelum I kahwin, apa salahnya I buat macam ni. Lagipun I bukan buat jenayah pun. Lagi satu i nak cakap, jangan ingat semua perempuan yang bertudung tu baik sangat. Kononnya alim, pemalu, pandai jaga maruah. Saya akui ada yang baik dan pemalu, tapi bukan semua. Segelintir sahaja. Bila hujung minggu, BF datang ambil dan check in hotel. Apa bezanya? Nama saja bertudung, sembahyang tak tinggal, tapi~~,..."

"Senang cakap, kalau dah bercinta tu, tak sah kalau tak check in kat hotel bajet. Dah jadi perkara biasa dah kat KL ni. Apa nak hairan, budak2 sekolah menengah pun ramai dah check in, ramai tak da de dara!"

Astagfirullahalazim..Sampai mcm tu sekali pengakuan wanita tersebut. Aku terkejut membaca artikel ini. Tak sangka maruah mudah digadai. Yelah, tepuk tangan sebelah takkan berbunyi. Kalau kedua-dua pihak tak setuju, takkan jadi bukan?.. Soal dosa pahala ditolak tepi..Nauzubillah!

P/S : Perempuan yang baik adalah untuk lelaki yang baik. Wslm. Selamat beramal.

79 comments:

adwafarahin said...

ya allah sumpah malu giler

dunia da nk kiamat mcm niela sikap manusia

Shafiza said...

serius ke? tak malu nyaaa~

Hanim Mahali said...

Sampai camtu sekali...Anggap maruah tu perkara main main...
Semoga kita sentiasa dilindungi Allah...Amin...

faraliza aziz said...

tak semua pompan yang pakai tudung macam tu.. =)
kun faya kun.. =)

Syiera Mansor said...

nice post.. I like..

syasya said...

OMG!!

macam mane ek skrg? laki mesti anggap ppuan sume same je :) i'm still a virgin n im proud.. malu la klo da xde dara :(

lawat blog sy juga :) www.anvilsoul.blogspot.com

Biey said...

inilah penangan dunia akhir zaman.. yang haram mula dipandang enteng..

shahjiehan said...

tu dia.. perangaiiii!!!! nauzubillah..

tenangsudey said...

dunia skang... ape la nak jadi....



Perigi Cari Timba dan Jodoh, Bagus Sangat ke Lelaki?

Ery Farieha said...

fuhh mengucap panjang baca.
langsung takde penyesalan.
huhuhu.

black butterfly said...

ape nk jdi ngan pomp tu~~isy nk babab jee mulut dia ckp cmtu..fuhhh~zmn jahiliah mule menerjah....

IftiMonstaa said...

hakikat dunia akhir zaman

IftiMonstaa said...

hakikat dunia akhir zaman

fauzi_ahmad said...

DAPATKAN AL-QURAN DIGITAL DI SINI

http://freenamecard.blogspot.com/

Al-Quran Digital ini juga disertai dengan bacaan oleh imam-imam tersohor seperti

* Sheikh Abdul Rahman Al-Sudais
* Sheikh Mahir Al-Moaqeli
* Sheihk Saad Al-Ghamidi
* Sheikh Ali bin Abdul Rahman Al Hudhaify
* Sheikh Muhammad Ayoub

Dengan ini dapat memudah lagi para pengguna merujuk dan menyemak bacaan setiap ayat yang di baca

Dilengkapi bersama Al-Quran ini adalah terjemahan dalam 24 bahasa-

Albanian, Azerbaijani, Bosnian, Dutch, English, Finnish, French, German, Hausa, Indonesian, Italian, Latin, Malaysian, Persian, Polish, Purtuguese, Russian, Spanish, Swahili, Tamil, Thai, Transliteration, Turkish, Urdu
Antara lain terdapat lebih 1000 koleksi Hadith-hadith sahih termasuk Al-bukhary dan Muslim dimana anda dapat merujuk sebarang hadith dengan cepat dan pantas.

Apa lagi ciri-ciri menarik dengan Al-Quran versi digital ini

1) Setiap Ayat boleh dibaca dalam satu mukasurat seperti Kitab Al-Quran sebenar bersama audio
2) Waktu Solat dan Arah Kiblat setiap bandar di seluruh dunia
3)Buku-buku mengenai Islam dan pelbagai panduan serta rujukan
4)Terdapat audio dan video nasyid dan lain-lain lagi
5)Panduan Haji dan Umrah
6)BOLEH DIJADIKAN SEBAGAI HADIAH

Terjemahan dan tafsir dalam 24 bahasa
* Tafseer Ibne Katheer (Arabic)
* Tafseer Ibne Katheer (English)
* Tafseer Ibne Katheer (Urdu)
* Tafseer Al-Jalalain (Arabic)
* Tafseer Al-Jalalain (Indonesian)
* Tafseer Al-Qurtabi (Arabic)
* Tafseer Al-Tabari (Arabic)
* Saheeh Al-Bukhari (Arabic)
* Saheeh Al-Bukhari (English)
* Saheeh Al-Bukhari (Indonesian)
* Saheeh Al-Bukhari (Urdu)
* Saheeh Muslim (Arabic)
* Saheeh Muslim (Urdu)
* Riad-as-Salheen (Arabic)
* Riad-as-Salheen (English)
* Riad-as-Salheen (French)
* Sunnen Ibne Majja (Arabic)
* Sunnen Nissaie (Arabic)
* Sunnen Abu Dowood (Arabic)
* Sunnen Tirmizi (Arabic)
* Arabaeen Nawawi (Arabic)
* Arabaeen Nawawi (English)
* Hadeth Qudsi (Arabic)
* Qasas-ul-Anbia (Arabic)
* Al-Kabaer (Arabic)
* Al-Rahiq Al-Makhtum (Arabic)
* Belugh elmaram
* Hisn-ul-Muslim (Arabic)
* Hisn-ul-Muslim (English)
* Ahakm Al-Tajweed

dapatkan al-quran digital di sini
KLIK DISINI UNTUK TEMPAHAN: http://www.mydigitalquran.com/index.php?ref=zack2210

PeNgEmiS dUniA said...

bertudung xsemestinya baik bila cara bertudung kini sudah terpesong jauh kebanyakannya .

gua like entry ni , sebb tu gua komen :)

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

hayak... x kate mcm ne pn xtau la..
masing2 ade otak..
tapi nafsu gak menang..
mcm ni la jadinye..



semua otak letak dalam jamban..
nafsu letak kat kepale..
haishh...

Muhd Fadil said...

nasib baik aku masih teruna. ishh...
tak ingat tuhan la ni, cinta check in bajet hotel.

mira ellyna said...

mcm2

cIk JanNah said...

Nauzubillah..
mudahnya anggapan dia. dunia akhir zaman. manusia tak takut dgn dosa dah

Dedeq said...

ya ALLAH ! ape nak jdi la....biorlah dye rse kebahgiaan idup di ats dunia ni..nnti kat sne? hmm fikir2la sndiri ...

KyêrulL said...

wow bagi aku ni pompuan nie aku nak check in dia plak... hahahaha gurau², gila kentang.. inilah bila manusia dh kekurangan ilmu agama, jahil segalanya.. Astaghfirlahalazim.. sedeyh aku baca sebenarnya.. hurmm

amie said...

anakharammm..perangai cam neh pon ada..aku rasa macam mau sepak dia laju2 masa dia cakap i da takda dara so what..sebelum kawin main la dulu..rasa aku..kalau kawin pon sbb kena tangkap kot..huhu..apa punya pompuan la camnih...terok toi..macam nak ajak berzina secara berpasukan ja neh.

muhammadnuraizuddin said...

adwafarahin. = dorang dah tak tahu malu dah gayanya..

shafiqa = hg boleh rujuk mastika feb klu tak salah..

hanim = insyallah..

faraliza = betoi..tak semua..hanya segelintir..begitu juga sebaliknya..

syiera = tq..harap leh jadi pedoman kita semua..

syasya = tak lah..tak suma laki anggap mcm tu..

biey = aku setuju...

shahjihan = itulah..perangai slumber je..mcm benda tu dah normal bagi dia..

tenangsudah = dah anggap mereka hidup mcm di eropah dah tu.

ery = itu yg aku tak puas hati tu..mcm lagi berbangga-bangga.

ramaitam = nnti, dia babak mulut hg balik...hahaha

ifti = betoi2..dosa letak tepi dulu...ish..

fauzi = :")

pengemis dunia = itulah.lain orng, lain pandangan..haha..tq.

blacknwhite line = ahaha..slalu orng ckp..otak letak kat lutut..tp, hg dah kata letak kat jamban..ahah

fadil = itu je dia mampu..ihi

mira = mcm2..

cik jannah = terlalu muda..jauh terpesong dah nie..demi keseronokan, dosa letak tepi.

dedeq = itulah...tak fikir dosa langsung..

amier azrul alias said...

hoh?
sdap je mlut pompuan ni ckp..xde malu lgsung!

fRaMe+LenSeS said...

bangga plak dia bercerita noh.. sama2 kita doakan ALLAH tiupkan cahaya nur kedalam hati dia.. moga2 dia ampak sinar keinsafan. amin yarabbal alamin

Ujang9897 said...

minta jauh dari keterunan aku..

semoga mereka insaf

Haz said...

menakutkan akhir zaman ni..
sampai mcm tu sekali..

efa said...

nauzubillah
moga-moga kita dijauhkan dari sifat sebegitu rupa,yg penting disini bg pendapat sya kita seharusnya sedar batas2 pergaulan lelaki dan perempuan jgn mengamalkan sifat sebegitu rupa..jagalah adat kita sebagai umat islam

Nur Liyana said...

eihhh..takutnyer org macam nie...

ish2..tu macam dh gelap hati je..huhuhu
takut nyer..

Nurul Mazni said...

huhu..menakutkan betol zaman sekarang nie..
jom register heartbeat
TEKAN SINI!

Bisnes Topup said...

mmg mudah terjebak ke dalam dunia maksiat apabila agama ditolak ke tepi dan nafsu menjadi raja dalam diri..tidak perlu nak kate "org sembahyang pun buat maksiat" sebab mungkin sembahyangnya itu bukan sembahyang yang diterima oleh Allah

SaYraH WonDerLanD said...

Erk ada juga perempuan x tawu malu mcm ni ye ? Buat pengakuan segala. T_T Dunia dah nak kiamat .. Agreed only one thing dengan dia. 'Pakai tudung x semestinya baik, pemalu segala' Yeah so true zaman sekarang ni mcm2 ada.

Mai said...

seriously doe, aku rse cm nak lepukk je minah tu ! tak tahu malu langsung ! buat malu kaum je ~

Encik Blogger said...

perghh.. gile beb.. jauh dah girl nih..

Addam Juhari said...

mak aihhh, xmalunya,.,. aib sndri dy citer dgn bannga..

alyana hamdan said...

hampeh jek ppuan ue..cam xd perasaan malu seyh..mmg xsume perempuan bertudung baik..dy yang x bertudung pon dah gitu..couple2 jek sudah..xpayah nak buat bukan2 sebelum hubungan ue halal..

bykpula komen..sory..
=)

ιѕмaιl pυтra aιdιl adнa said...

susah nak cari perempuan yg btol2 menjaga mahkota diri now..

jaohkan la aku dari maksiat. amin~

muhammadnuraizuddin said...

amier = dia hanya berbangga dengan kelakuan sedemikian..

frame+lensa = amin..insyallah..

ujang = moga2 mereka insaf..amin..

haz = itulah.yang buruk dikatakan baik.yg baik dikatakan buruk.

efa = itulah..harap2 ada nur keinsafan kepada dia..

nur liyana = mungkin hati dia dah penuh dengan titik hitam...

mazni = itulah..maruah perlu dijaga..untuk dihormati juga..

busines topup = mungkin juga..wallahualam..

sayrah = sebb tu ayat tu aku highlight..ada betolnya juga..

mai = api kene la berlawanan ngn air..so, klu api ngn api,..lepuk ngn lepuk..takkan berakhir benda ni..ihih

encik blogger = itulah..dah gelak hati dia nie..

addam = itulah..benda yang memalukan yang dibanggakan..

alyana = sebb tu ada lagu * jangan pegang2.boleh pandang2..ihih

ismail = amin...

sItI hAniSaH said...

huh ciyesly aku malu gila la rasa nak lempang ja pompuan cm nie, langsung xde maruah, buat malu kaum pompuan ja.. dan gurlz skunk mmg dah brani gile dah xkesah da dara o x.. tapi guy sgt kesah kn3x

muhammadnuraizuddin said...

siti hanisah = memang la kisah..tanya la suma laki kat luar sana...tp, actuly, ada jugak yg tak kisah kot..itu pandangan masing2..uhuhu

♥ LT Gadis Senjakala ♥ said...

ini dunia...
ade yg xkisah pun isu dara..
laki pun ramai dah boleh terima...tapi dependlah..kalau laki tuh teruna n tak rosak anak dara ..mungkin rase terkilan lah kot...


even zaman dah terlalu berteknologi skrg....adik LT form5..cerita dak sekolah die dak kelas dia...siap ade rakaman intim lagi....dak sekolah kot?????
hmm nk salah kan sape??? didikan keluarga...??? yg bertudung jgn ckplah...siap sound adik gurl LT sbb xbertudung tapi bila adik LT dpt tahu..pasal rakaman minah2 yg ''badget dunia akhirat ni "rase mau sembur je...tapi baek diam je dulu...


LT tak kata yg bertudung tuh baek or sebalik nya...diorg dah tutup satu dosa iaitu dosa tak pakai tudung...tapi buat dosa lain...
itu antara dia dgnNYA...

yang baik itu hanya dariNYA
yang jelik tuh dari diri kita sendiri..:)

isu lelaki skrg kesah ke xkesah..
hmm hanya lelaki je tawuk

noraznida said...

gila la ppuan ni....

Muhammadnuraizuddin said...

LT gadis senja kala = hhihi..sedap nama tu..itulah.sebenarnya ia depend..kita kene pegang satu perkara...lelaki yg baik adlah untuk perempuan yang baik.kan?..so, klu laki tu dah pernah wat jahat, pasti, dia juga dpt benda yg sama..cuma, jika yg terlepas, ia hanya segelintir dan ada bahana lain akan mendatang...kan? *pendapat je ni.

noraznida = memg dia gila..gila sex...hahaha

SyedGraphiX said...

x pk dosa la depa ni... aku kagum dgn ko din. nak tau sbb ape? cara ko reply komen sorang2. pehhh.

syuwai said...

Astaghfirullahalazim!

i'm specless!

aishah na'ai said...

GS nih..
hahahahaaa..
ntah pape..

HaziratulQuds said...

"kalau dah bercinta tu, tak sah kalau tak check in kat hotel bajet"

Senang jer dia cakap. Zaman sekarang nie memang susah kalau bercinta2. Semuanya tak terjamin.Godaan syaitian tu kuat sangat. Kalau betul2 suka terus kahwin. Jangan setakat suka nak main jer.

Ana admi said...

Konon check in hotel tu moden la..jijik nye ngan pengakuan2 pmpuan cmtu!

sherah said...

entry yg menarik.thumbs up bro :)
semoga kita peroleh yang baik2 kelak amin! :)

CikTomyam said...

bak kata skrip dalam muvie Aku Masih Dara 'alah..ilang dara ja..bukan ilang nyawa' mungkin itu cara pemikiran dia..nice entry =)

momochan said...

perghhh gila la!!!!

Fatin Aimie 88 said...

bagganye dy ngaku wt jahat...ape daa..diam2 sudah la..nk 1 dunia tao ke?ish2..mcm2..

adrina sidek said...

manusia sekarang makin lama, makin berfikiran cetek..

:: jula julie :: said...

itulah realiti masyarakat masa kini ...
anggap dara tu xde nilai dah..tp tu lah harga diri wanita...maruah...

jaa64 said...

perh!!!pengakuan xleh blah!bangga sangat xde dara...sedih dgr umat mcm ni ;(

Anonymous said...

og xde iman je y cakp mcm 2.....

eqbalzack said...

patutla hotel budget makin bercambah skrg ni...hehe

muhammadnuraizuddin abdulrahman said...

syed = ahahha..ingatkan apa tadi..rupa2nya, pasal tu..spam nie coment hg..takdak kena mengena ngn entry..ahkahahka

syuwai = mee 2...speechless...

aisyah = GS tu apa?...

harizatul = betoi2..tp, itulah..budak darjah satu pun dah pandai bercinta..mcm mana pulak?ihihi..

ana = itulah...awat tak check in homestay ke, chelet ke, ihhih...

sherah = tq so much ya..moga orng tu terbuka hati untuk berubah..

tomyam = aku pun rasa mcm tu..ahha..

momochan = dia memg gila...ahaha..sebb tu mengaku mcm tu.

fatin = biasalah..manusia..ish..

adrina = betoi..dan juga makin jahil..

julajulibintang3 = hihih..saja p tambah nama..btoi2..aku skong apa hg ckp..

jaa = itulah..sedih weh..terkejut aku..leh wat orang salah faham..

cik anon = skong lagi..

eqbal = biasalah..mau kaut untung..hahaha

eyqasara said...

Astaghfirullah.. klu ya pun pompuan tu buat..jgn la mengaku mcm tu... nauzubillah... menjatuhkan maruah pompuan betol!!! jgn sebab nila setitik rosak susu sebelanga... jatuh respect laki2 pada pompuan.. ish3!!!

Indah Fallen said...

benda realiti..
jangan dinafikan..
belajar tinggi tapi syg xboleh berfikir..
kaum perempuan la yg rugi..memang bleh dpt bf baru mase muda..tp semua nk merasa je..
buat isteri?lupakanlah..bila dah tua?ada fikir?kelakar
jaga diri elok2 gadis2..

muhammadnuraizuddin abdulrahman said...

eyqasara = itulah..aku sokong..

indah fallen = jaga diri elok gadis2..aku suka ayat hg tu..

Muhd Faris said...

copy kat MASTIKA hahahahaha,

jom singgah my blog http://farisfby92.blogspot.com

muhammadnuraizuddin abdulrahman said...

faris = ahaha..blog aku ini salah satu medium aku berkongsi dengan orang..apa yang aku baca, n aku rasa perlu untuk dikongsi, aku kongsi..memang aku copy sebijik dari mastika..tp, hanya dialog dia..takkan aku nak tukar pulak kan..itu dah kira benda lain dah tu..tak semua orang baca mastika..kan?..dari awal lagi aku cakap aku amik dari petikan yang aku baca..kan2.?ihihihi

misz farahniza said...

seriously..pompuan tu tak patut ade mentaliti camtu..memalukan..penuh terang-terangan mengaku cmtu..astaghfirullahalazim..bala da turun, ramai sgt yg masih leka..
btw, nice entri..

nelly said...

nmpak sangat nilai agaa tak ada ..
bukanlah Nelly baik sangat , but , semua ada cara tersendrir untuk kawal diri . .
kalau sampai check in , gugurkan baby ,kira kes jenayah gak . .

cik pieja hut said...

amat memalukan kaum wanita dan juga imej wanita bertudung la....

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

Eerkk..
sbg pompuan terasa malu mmbaca artikel itu..
itu hanyalah pemikiran seseorang yg kurang pengetahuan tentang agama..
melebihkan duniawi..
Astaghfirullahalazim..Insaflah..
dunia pun dah akhir zaman..
tp de betol apa yg dikata..
pompuan zaman sekarang mmg mcm tu..
sosial sangat..melebihi segalanya..
mohon dijauhkanlah drpd keturunanku..
Aminnn...

gud entry bro!!
thanx for da info!!
saluteeeee...

☆┌─┐ ─┐☆
☆│▒│ /▒/
☆│▒│/▒/
☆│▒ /▒/─┬─┐... HYE!!HYE!!
☆│▒│▒|▒│▒│ ..peace....
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│..MENJEJAK 783 DISINI..
└┐▒▒▒▒▒▒

✩salam singgah dari mummy weiyda✩
✩eppy blogging ya!✩

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

elinADNAN said...

astaghfirullahalazim....

memang dah sesat jauh minah nih..
pkir diri betol..padahal dah sah sah bnde tuh salah kan??

fad ali said...

ohh..paham2....

Princess LaLoLi said...

sgt la memalukan...bila agama maruah diketepikan...
uurmm....solat itu pgcegah kepada kemaksiatan.
org yg solat tp stil wat maksiat..
ad something amiss kt situ..

renung2kan lah...:-)

alyana hamdan said...

abg din ny..
patut lah macam pernah baca..
entry 9mac pnye..hehe..
=)

Naddia said...

terlalu ramai yg amalkan seks bebas. tapi aku sgt3 keciwe bile terlalu ramai yang kaitkan dgn perempuan bertudung dan smbahyang tak tinggal tapi buat seks bebas juga...oooo..pleaseee!!!!!!! kalo dri sndri da kotor TOLONG JANGAN NAK KOTORKAN AGAMA!!!!!!

sesedap rase nk jatuhkan agama ISLAM yg suci..bile ramai da kata macam nie, orang lain percaya..pnganut agama lain pun percaya..astagfirullahalazim...!!! hentikan lah reverse psychology nie!!

no_answer said...

fuyoohh zaman sekarnag nie .
makin jadi jadi lak -.-"

ShakRoil said...

mentang2 murah.. wat kat situ lak!

ShakRoil Entertainment

Erra Kyra said...

ya Allah akhir zaman...

c
e
m
a
s
n
y
a

ya Allah kuatkan lah keimanan n kesucian gadis2 malaysia...takutya balak menimpa kat malaysia diakibatkan kan sesetangah orang berperangan "munafiq" macam ni...nauzb..!!







sape teringin cepat xde dara tu..tolonglah kawen!jangan mencuba...T__T

amirah syahida said...

gila lah perempuan tuh,buat malu kaum jerr,grrr~
mnta2 dijauh kan :/

I'm Cida said...

aku yg baca n3 ni plak yg rasa malu

Meera Manja said...

memalukan kaum wanita jerk... bangga sgt wat pengakuan cam 2... Dunia Dunia Dunia !!!!!

Meera Manja said...

Memalukan kaum wanita jerk... Dunia Dunia Dunia !!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...