Saturday, March 19, 2011

Bukan blog dihentam, tetapi kereta..

Assalamualaikum...

Fuh..Malang sungguh nasib hari ini. Excident WooooiiII!!! "lagi"...selang barapa bulan ja, aku kemalangan lagi.. Beberapa bulan yang lepas, kereta Proton Satria hentam bumper belakang kereta aku..Cait, dia langgar aku, tp, aku yang kene bayar kat dia..yelah, aku mengaku salah sebab reverse tak tengok belakang...

Tetapi, hari ini terbalik pulak..Orang yang tak pandang belakang masa reverse..Ketika aku menunggu  kakak ofis di hadapan Bank~,. BuummMM!!! Kemek pintu belakang kereta yang aku pandu. Kereta tersebut milik Ofismate aku..Memang aku cuak..Tp, nasib baik pemandu pajero yang me'reverse sesuka hati tadi mengaku salah dan berjanji akan membayar ganti rugi.. dia dah deal dah dengan empunya kereta..Nasib baik semua dah settle dengan aman..Kalau tidak, berpuasa lah aku sebulan..hahahha...Amin, Alhamdulillah...



Ketika kejadian, aku memang tidak boleh berbuat apa-apa.. Sebenarnya, di hadapan kereta yang aku pandu terdapat sebuah kereta yang sedang reverse untuk keluar parking..Sedang aku leka menunggu kereta tersebut selesai untuk keluar, tiba2, ada seorang lelaki india menuju dengan kelam kabut ke arah sebuah pajero..pajero tersebut di dalam petak parking dimana aku menghalang keretanya keluar... 

tiba2, engine pajero tersebut dihidupkan dan lampu riverse menyala dan terus meluru ke kereta yang aku pandu..Aku menjadi cemas..Aku mengenakan gear 1 untuk mengelak..tetapi, ada kereta di hadapan aku sedang reverse..dan aku mengambil keputusan untuk reverse juga..tetapi pajero tersebut terus meluru ke kereta. Jika aku meneruskan niat untuk reverse tentu tidak sempat jugak untuk mengelak..Jadi aku mengambil keputusan untuk menekan Hon...

PoooonNNN!!!~ agak panjang aku menekan..tetapi, tiada hasil dan pajero tersebut Meluru dengan lebih laju..BumMM!!! bergoyang kereta yang aku naiki tadi..dan semakin kuat hentaman yang dilakukan hingga kereta seperti bergenjak ke tepi..Ya ampun!!! Lagi pajero itu menekan minyak..mungkin dia penik kot..Fuh,..Kemek kereta sambil cat yang licin di pintu bertukar colour!!!

P/S = berhati-hatilah di jalan raya..Selamat beramal, Wslm.

7 comments:

zikeryhassan said...

yang penting kau selamat :)

Hanim Mahali said...

Berhati-hati di jalan raya dan juga di parking ^__^

aslann said...

baik2 drive kereta Udin, kalo ko xde, sape lagi aku nak buli. #okbai.

Muhammadnuraizuddin said...

zikery hassan = ihih..betoi2..tq2..

hanim = parking yg tak tahan tu..ahahha

aslan = cait.ihihih

dD Fabulous | sitekateki said...

WTF driver pajero tu...x reti bawa keta ke ape...

Muhammadnuraizuddin said...

dd = ihih.sabar2..ihihih..dia tak prasan kot..janji, dia bayar..ihihih

marish sha said...

berhati hatilah di tapak parking :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...