Sunday, March 20, 2011

Aku ke Ujibakat Pengacara TV3

Assalamulaikum..

Fuh, memang penat hari ini. Yelah, pergi Audition di Sri Pentas untuk menjadi pengacara TV3..ihih.. *cait, mcm tak percaya je masuk Sri Pentas TV3 tadi.. 1st time woo..slalu tengok TV3 dalam TV ja..ihih.ada hati konon nak melibatkan diri dengan TV3..Tp, apa salahnya kan..mencuba.. Belum cuba belom tahu..kan?

Aku tak mengharap pun untuk dapat. Lagipun, aku memang tak terfikir untuk menjadi pengacara TV. Aku dah selesa dengan karear aku sekarang..Tapi, Demi menyokong kawan-kawan, aku menemaninya untuk diujibakat..tetapi, sambil menyelam minum air la kan.ihih.. *serius..nawaitu aku untuk memberi sokongan moral kepada kawan aku..Tetapi, aku agak terkilan kerana tidak diberi peluang untuk mempersembahkan  pertuturan dengan jayanya..Yelah, xsampai seminit, aku dah disuruh keluar..Suruh tunggu panggilan telefon katanya..Tak sempat aku nak menyelesakan diri ketika itu..Mungkin aku tiada pakage muka kot..ahhha..apa pun, tak kisah la..janji dpt bergambar mcm di bawah ni..ihihih..


Borang Ujibakat.



Sempat lagi bergambar di pintu hadapan Sri Pentas




171..no giliran aku. kul 3 lebih baru dipanggil..haha..


P/S : Anda semua akan terfikir yang aku nie nak wat ayat cover sebab cakap juri tak kasi peluang kan..Sebenarnya, setibanya aku dan kawan aku sampai disana dari lunch di kedai mamak..giliran nombor yang kami daftarkan sebelah pagi dah hampir..dan kami meluru ke surau sri pentas TV3 untuk menunaikan kewajipan dahulu..Bila turun je, dah kene masuk bilik ujibakat sambil termengah-mengah mengejar masa..Rezeki ada di mana-mana sahaja kan?ihihi..selamat beramal, Wslm

33 comments:

AdyBudika said...

ko gi gak ker tadi..patot macam nampak...

AfiQ said...

perghhh!! best la!! ak teringin sgt nk pegi ujubakat ni.. tp takde kat kl td.. T_T sedih2.. huhuh

aslann said...

GoodLuck encik Udinn :')

zikeryhassan said...

cantik tulisan kau din.


rezeki ada dimana2. cuma kita yang perlu berusaha utk mendapatkan rezeki tu :)

Muhammadnuraizuddin said...

ady - haah..ceh, mcm nampak..ramai kot tadi..ahaha..aku nie mana ada orng nampak..sebb aku dok luar tadi.ihihi

afiq = yaka..takpa..nnti, p la mana2 audition..

aslan = tq2..tp, takdak maknanya..ahaha...dah jadi bubur dah..kahha

Zikeryhasssan = cait..weh, hg perli aku no..weh,dari aku darjah satu, sampai sekrang, tulisan aku tak berubah..

Fakhrul1409 said...

wahhh! bangga aku wei! ada kawan yg bkl jd pengacara nt..insyallah..klu dapat..walaupn kawan dlm dunia maya..aku ttap bgga ngn ko! heeheh..nt jgn la lpekan kawan2 cm aku ni tau Din.. Gudlak!

Muhammadnuraizuddin said...

fakhrul = ihih..aku tak rasa dapat..kahkah..takpa2..ada cara lain untuk jadi pengacara..pengacara segmen blog sendiri pun jadi lah..kan?ihihih

Bantal Bucuk 1986 said...

skurang2nye dh pnah mencuba.. kalo tgk upe ade gaya cm pengacara gak.. sbb persis upe fetri yahya...

Amira Anorah said...

lepas ni si bulat dah fofelar..so kena amik sain skrg..nanti dah fofular tak igt ke kita..:(

nak sain atas dahi bang!!

ADAMOYU said...

wah ! hang mmg style.. ak doakan hang dpt.. mne tau rezki tuhan nk bgi...

black butterfly said...

len kali daa rezeki tu..pasti dptnye~~rzeki xlari^_^..jgn pernah berhnti cari peluag itu yg penting..

HazHand said...

wau!! gile la beb!! nape x ajak aku!! aku nk try gak!! haish.. pasni kite kene salin contact la nh!! huhuh
aku nk try gak!! grr..

AdyBudika said...

aku memang lepak luar r...korg bertiga rite? :P

Nisa Menaip said...

huuuu kalau tau psl audition neh memang nak gi dahhh. huhuu~

Nisa Menaip said...

huuuu kalau tau psl audition neh memang nak gi dahhh. huhuu~

Zulfikar Hazri said...

haha.. aku pun ada kat sana tadi.. No giliran aku 268.. kul 6 baru dapat odisyen...4 jam tunggu tuu.. seb bek lepak ngan member kat opis dia.. fuhhh

Muhammadnuraizuddin said...

bantal bucuk = ieh..tak delah..lain kot..ihih..fitri yahya tu orng kg aku...

amira = oit..tak dpt lah...adoy..aku ni low profle ok..ihih..

adamoyu = tq2..tp, aku tak harap dpt pun..kahkhakha..

ramaitam = aku setuju ngn hg..ihih..

hazhand = jom2..ihihi..

ady = betoi dah la tu.ihih..adoy, awat tak tegoq...ihih..

nisa = itulah..takpa..nnti, klua ada lagi, hg p la no..ihih...

zulfikar = lah, yaka...uhuhhuhu..lama tu..

Eyqasara said...

waaaa.... gud luck eah!!! ;) klu dpt jgn xupdate blog plak pasnie.. hihihi... ;)

SyedGraphiX said...

tulisan senget2 XD tp lawa la din :P

NuReLLe said...

nanti aku nk wat entry gak r.."menyibuk tengok orang ujibakat tv3.." hikhikhik..:D

Hanim Mahali said...

Pihak Tv suruh tunggu panggilan telefon....???
Tetiba dapat kol dari pihak TV.... Waaa... Syoknya....

Muhammadnuraizuddin said...

eyqasara = jangn risau...blog nie sebahagian dari hidup aku wooo...uhuhuhu..

syed = cait..aku tak leh nak tegakkan lah...

yani = ahaha..yaka..ada gambar kan..uhuhu...

hanim = ahhaha...itu hanya hayalan..

Along Usop said...

chett.. cemane kitorg tak jumpe ko pulak.. lame kot kitorg kat sane heheheh.. =p

chanana said...

oitt... xdpt ke ? xkan xdpt ? aku yakin kwn aku sorang ni boleh buat... hahahahaha

Muhammadnuraizuddin said...

ALONG = hg p ngan sapa?


syawal = ahah..tak dpt punya lah.

Along Usop said...

aku gi dengan Zulfikar Hazri.. jumpe ady budika.. lepak opis die.. =p

Anonymous said...

huhuhu..xpe nanti ang try agi k..hehhehehe

psis@tepeng

Faa Eryna said...

wahh best giler, kita nampak iklan nin kat tv, tapi tyme tuh hari audition and dah petang . Kalau tahu awal2, dari pagi dah g ;)

Muhammadnuraizuddin said...

ijat = takmo dah.ahakha

faa = yeke..ahah..tak best lah..tungu lama..bila masuk dlm bapa minit ja..ahahha

adiedinson said...

aku pun nampak ko bro kt sana..so cmner, dpt call x? haha

kiera syakirah said...

wahh..bestnyew dapat pegi..saya pon nak jadi pengacara..tp x kesampaian lagi neh..hari tu, tak yakin pon nak pergi lagi sebab still study lagi n bnayak paper projek nak kena selesaikan dgn cepat..kenapala diorang x wat lewat sket..boleh la kiera join..hehe...

Muhammadnuraizuddin said...

adie = lah, yeke..awat tak tegor..ahah..aku dapt call..tp, dari member aku.a.hahahah..

kiera = ahaha..takpa..next audition, hg leh join punya.

adiedinson said...

haha. klau dpt call dari mber tuh buat apa. I'Allah bro klau ada rezki dpt ah tu.tpi nervous gak ah time tuh, first time. Aku msuk jer, terus ckap, tpi dia x stop kan aku plak. last2 aku stop coz xtau nk ckp apa dah. then dia tnya sal pengalaman mengacara, study smua, n apa yg paling best. dia tnya aku " awak kisah tak nti kalau kami nak tukar style rmbut awak?" hahaha. funny!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...