Sunday, February 20, 2011

Subahanallah~~ Kenapa aku yang kau pilih Bangsa laknat!!!!!!!!! (korang mesti baca)

Assalamualaikum sahabat2...
Malam yang hening ini, aku mula mengedip-ngedipkan mata sambil mengenakan jari ku untuk menggosok-gosok manja..yelah..dah lewat malam...masa untuk tidor..yelah, secara tiba2, URL blog aku yang dipost di group Sahabat Blogger telah hilang setelah 4 jam aku berjaya pertahankan post itu di atas wallnya.Ia juga disusuli dengan kebosanan yang tahapnya menyamai gaban kerana aku secara tiba2 tidak boleh meng'coment di post ahli-ahli sahabat blogger yang lain..aku mula kehairanan..tetapi, ianya biasa kepada sesiapa yang coment2 laju2 di Wall tersebut,.katanya, Mark marah..sebab hyper actve..tetapi, aku tidaklah comen dengan laju..kerana aku menjaga wallpost aku sendiri untuk tidak jatuh terlalu jauh dari wall S.B.(yelah, jaga marketing) .dengan diselangi dengan menyibuk di post2 sahabat yang lain..

Seperti biasa, apabila kebosanan mula melanda, aku akan mempromotekan blog aku di Sahabat Blogger sebelum aku melabuhkan jasad di atas katil bagi merehatkannya setelah seharian mengadap laptop..Tiba2, dalam asyik menulis URL blog untuk dipost di wall,...~
"YA ALLAH~KENAPA BOLEH JADI MCM NIE!!!!!!!!!!!!!!!"


inilah buktinya..
aku nak upload gambar nie pun bukn main susah lagi...
tadi, bila aku nak print screen, tak boleh,..terpaksalah aku snap pakai kamera aku..kalau korang tak percaya ini gambar original yang aku, korang boleh tengok URL blog aku berada di situ,..dan jugak logo Sahabat Blogger. (korang boleh click gambar untuk lebih jelas)



SUMPAH aku terkejut gila..KENAPA POST AKU YANG JADI MCM TU..sebelum nie , tak pernah ada!!!!!!!!
inilah stategi mereka menyebarkan Agama yang dilaknat Allah kepada umat islam seperti kita..serius!!!terkelu aku bila ia keluar..secara automatik..aku tak tahulah jika perkara ini telah berlaku kepada korang semua..tetapi, ini 1st time jadi kepada aku....

Pesanan = Sebarkan kepada yang tidak tahu lagi...Inilah salah satu cara mereka untuk menyebarkan fahaman yang dilaknat oleh Allah..kita semua PERLU BERHATI2...terutamanya kepada pengguna internet tegar..Kita akan terdedah dan berisiko untuk dilibatkan didalam tipu helah mereka...

32 comments:

Anonymous said...

hah???
naseb baik ang perasan....bahaya tul..fuh!!! scary!!!

ejat kamal sitizoner

ain revival said...

wahhh..dasyatnya..
sampai leh jadi cmni sekali...
harap kite lbih berhati-hati lepas ni..Subhanallah~

forever love said...

sampai cmtue sekali erk..xpernah la pula...kene berhati2 lepas nie

Zala Wajik said...

blogpsot ~

Muhammadnuraizuddin said...

ijat = itulah..nasib baik aku prasan..klu aku post tadi..wallahualam..

ain = haah..kita kene berhati2..aku pun dah risau nie..

atiq = itulah..kene berhati2...dorng banyak helah...

forever love said...

diowg nie terlebih pandai...benda yang xterpikir dek akal pun diowg boleh buat

Muhammadnuraizuddin said...

zala = typing erro..sory2..

~...AmALinA....~ said...

uishh,, nape ley jd camtu...huhuhu skang jd lg x?

Shahiran said...

Ye ke nih? Mungkin server FB pun pening nak catch post banyak2.. soe jadila camtu kot..

Muhammadnuraizuddin said...

atiq = tepat sekali..harap2, lepas ni dah tak dak dah..fuh~

amalina = aku pun tak tau..tp, skrng dah tak ada dah...dah ok...

shahiran = d prblm is, kenapa post mengenai penyebaran agama laknat itu.aku rasa ini bukan kebetulan..

forever love said...

tuela...kite kene berhati-hati..diowg lagi galak sebar...

Amira Anorah said...

mungkin FB pening kot..tapi pelik jugak kan...
mujur kita tak tolong sebarkan agama lain kan...NAuzubillah minzalik...

hafiz hafizol said...

macam_ macam... apepun... I LUV ISLAM.....

Sunah Mohammad said...

salam awak..

memang akan jadi gini kalau url blog awak tu silap...cuba tengok betul2 pada gambar yang awak printscreen tu...

blogspot sepatutnya, bukan blogpsot..sume orang, kalo letak link camni memang akan jadik gitu..tak caye? try la...

benda ni da lama dulu..huhu..memang diorang ni berpropaganda betul, kan? kalo kita silap taip je, kuar la yang ni...

AuTumN LeaVes said...

hi..u type blogpsot.
thats y lain yg kuar..;p

len kali copy link dari blog u terus la klau xnk mcm ni k..

peace no war.:)

a n a s t a s y e a said...

minta dijauhkan perkara2 sebegini..

Syaira Kayy said...

td bru terkena . tp bkn blog sy lah . sy nk click blog org lain tp kua yg bibble study n information . tp url blog yg blogger tu . =.=" terkejut cheq .

Anonymous said...

sy bukak link kakak ni - http://crayzeebaybie.blogpot.com/ tp kua mcm tu jgk.

yna fazlyna said...

dashat lah.. nasib bek ko perasan kan.. um wlw pe pun iman kne kuat moga2 tak terjebak dengan ajaran tu..

Muhammadnuraizuddin said...

atiq = memg dorng punya trick nie...

amira = itulah..mereka memang mahu sebarkan benda nie...mintak2 dijauhkan..

HH = i luv islam~ :)

sunah = owh..yeke..patut la..tq for informtion ye..kene bagi tahu semua orng nie...

Muhammadnuraizuddin said...

autum = owh..yeke..sebb typing erro, tros kuar mcm tue yerk..hebat betoi propa mereka kan..

anastasyea = itulah..lepas nie, kene berhati2..

syaira = bab kta sunah tadi, typing erro kot..tht y, kuar benda nie..

orng misteri = owh..yeke..itu url clmte sye tue..tngok balik, typing erro di perkataan blogspot...

yna = itulah..klu tak, aku dah sebarkan dah..adoy.

Anonymous said...

to la kome mawi...gatei tangan sgt....

(wan sauk)

Nurul Afiqah said...

erk? mcm2 car diorang nk kenakan umat islam..jahat!

Muhammadnuraizuddin said...

wan = ahhaa.nak wat mcm mana..tak sengaja pun

afiqah = itulah..kene berhati2..

Ain Atika Zailani said...

huh..nasib baik perasan..kalau tak.. kite kena hati hati lain kali...makin dasyat sekarang nih...

cikgu isza said...

salam,
memang kalau kita taip salah blogspot tu dia jadi macam tu..

ramai yang dah kena.. akak pun pernah rasa..

yang herankan bila kita search dalam google url blog tu.. takda..

heran x?

salam gegar dari blog mat gebu.. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kalau tak perasan?bahayanya sekarang ni.mcm2 helah mereka lakukan.

conbellydiobeterisme said...

ko slah tulis blogpsot memang lar,haha ,benda ni pernah jadi isu dulu ,hati2 jgn slah tulis bahya beb

supersaraa said...

takotnya :(

syAzAnA said...

jgn salah letak url. huhu

Muhammadnuraizuddin said...

ain = itulah...adoy.bahaya sungguh..

cikgu isza = betoi2..bila dah search kat google, tak dak..pelik2...thx ye sebb sudi dtng.

lydia = itulah..bahaya sungguh.

conbely = itulah..aku dah tau sebb apa...typing erro punya pasal pun leh jadi mcm nie..

supersara = kene hati2.

Muhammadnuraizuddin said...

SYAZANA = itulah...ihihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...