Monday, February 14, 2011

Suami isteri bertekak, AKU JADI SAKSI.

Assalamualaikum sahabat~
Rasanya, dah 2 hari aku tak updte entry..Yelah, setiap kali cuti, aku akan menyibukkan diri aku ke sana sini..Menghilangkan bosan..Setibanya aku di rumah smlm, aku siapkan diri dan terus masuk bilik..ZZzz..tidor sudah., orng ckp, tak baik tidur lepas asar, then, aku tibailah tidur sebelum asar..ini semua penangan daripada aktivity yg aku buat sepanjang cuti weekend nie..Sedar2, dah dekat magrib dah..AHAHAHA..

Terjaganya aku dari lena, pumpang,pumpang,PUMPANG~ jiran umah aku bertengkar lagi suami isteri.yelah, dorng masing2 muda lagi..lagipun tinggal berdua ja kan..~
ish, tention aku. boleh dikatakan setiap hari.aku buknnya nak menjaga tepi kain orang, tp, aku terpaksa dengar..sebab umah aku tepi umahnya.yelah, klu rumah pun ala-ala teres..tp, VERSI KAMPUNG...memg dengarlah,..even tapak kaki pun leh dengar tau..so, if apa2 berlaku, KOMPOM2 aku kene naik mahkamah..tp, dorng bukanya bertengkar teruk2, alah, biasalah, Bermanja-manja..



Aku tak nak lah mengaibkan sesiapa di sini..then, aku takkan cerita perihal rumah tangga orng even, aku samar2 tahu masalah dorng..lagipun, aku pun belom berumah tangga..yelah, umor baru 20 taun..KACA DAN PERMATA, MAS DAN GANGSA, pun tak leh nak bezakan..tp, wang ringgit, aku pandai lah bezakan.hihihi.Yang bestnye, bila mereka senyap, aku akan cuba memasang telinga.. :")

Oklah, itu je yg aku nak kongsi ngn korang, lately, memang selalu dengar sipulan dan sipulan (jiran aku tadi) bertengkar,.naik lemas aku, lepas nie, aku nak buat bilik kedap udara bunyi..baru aman dan tenteran jiwa aku..tp, kadang2 tue, rasa nak join je memekak mcm dorng..yelah, aku pun nak lepas tension jugak.. :')

P/S : bak kata orng tua2, CAKAP WAKTU MALAM RABA2, CAKAP WAKTU SIANG PANDANG2..(mcm pelik je bunyi)..so, if korng ada cadangan2 yang boleh membuatkan aku mengelak dari masalah nie, Tolong coment ye..Wslm, slmt beramal.

18 comments:

yna fazlyna said...

ynapaling tak suke laki bini bergaduh!!! pengalaman mak and abah tol2 menakutkan.

Muhammadnuraizuddin said...

yna = asam garam orng berumah tangga yna..uhuhuhu

yna fazlyna said...

asam gaaraaam yang mentakutkan...ei yang penting tak suka lah...

Muhammadnuraizuddin said...

yelah.mcm suma orng mcm tue..tp, itu lumrah manusia...ihihihih

ijam ismail said...

hehe...pekak kan telinga j...
x pun mse dy owg tgh gaduh 2..ko kluar then ko ckp "ssssshhhhhhhhhhhhhh!!!",....hahahaha

azureen yazid said...

dorg nk kejotkn ko tido tue...

Muhammadnuraizuddin said...

ijam = silap2, aku kene lanyak ngn dorng..kahkah

azureen = klu dah tengh2 mlm bergado..mcm mana tue..ihihihi

azureen yazid said...

xnk bg ko TIDO..HAHAH

miaa spungen said...

dioerg gaduh pukul2 ke??or gduh baling pnggan mgkuk kt rumah??hahha

Muhammadnuraizuddin said...

azureen = klu mcm tue, aku pakai kapas kat telinga..

mia = mulut2 je..pastu, ada yg nangis..ahaahahha

Hanim Mahali said...

hantar surat 'cinta' kat pasangan tu... maybe dorang tak tau suara dorang gaduh tu mengalahkan halilintar...

misz sheyla said...

join je sekali..kalo dorang gadoh 2 sampuk2 sikit...bila dorang diam ko diam la...bila sambung gaduh ko gadoh sekali

Aina said...

jiran sebelah nih pun suka gaduh. bukan sikit gaduhnya, sampai depan rumah pun boleh jerit jerit. seram jer bunyinya.

Muhammadnuraizuddin said...

anim = aku rasa dorng tak tau yng suara dorng leh sampai ke rumah sebelah dengn jelas kot..

sheyla = klu dorng senyap..paham2 jelah dorng wat ape..ihii

aina = itu lagi menakutkan.fuh,.kes polis tu.

mustapakamalizzat said...

hahhaa din ko panggil je polis..wat laporan gangguan bunyi bising.... hehhehe

Muhammadnuraizuddin said...

ijat = ihihih..hg ingat, polis nak layan.silap2..depa saman aku balik..wat laporan palsu..hahah

mustapakamalizzat said...

hahahhaa ko kata la...dy org gaduh betul2 time polis dtg xgaduh lak..hehehe

Muhammadnuraizuddin said...

ijat = haha..tau takpa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...