Thursday, February 10, 2011

RAHSIA TAHI LALAT DI MUKA (aku langsung tak percaya)



Assalamualaikum kawan..
Ketika aku seronok dok search internet tadi, Tiba2,aku teringat satu kuiz di facebook..iaitu mengenai tahi lalat di muka..Nak dijadikan cerita, aku pun try la..mula2 memg xcted,..then, ada satu part tue, dia suruh pilih lokasi tahi lalat yang ada di muka aku..Tanpa membuang masa, aku terus tinggalkan kuiz tersebut..MAHU TAHU KENAPA.??


Sebenarnya, aku punya lebih 20 tahi lalat dimuka..abis tue mcm mana..area mana aku nak pilihkan..dah kompom2 sume tempat ada..adoy,..tapi, aku tak leh lawan dato Syarifah Aini la..sebb dia lagi banyak dari aku..tapi, tahi lalat yang paling ketara skali di wajah aku terletak di hidung aku..yang lain, tak menonjol sangat..ihihih..

Dulu masa aku kecik, aku fikir, LALAT lah penyebab muka aku buruk..penuh dengan tahi..siap abang2 aku mengusik aku dengan mengatakan aku nie anak pungut di tepi tong sampah..sebb banyak lalat berak di muka aku..Sedih kan.. :"( .dulu aku pernah kutil tahi lalat aku supaya hilang..tapi, tumbuh balik..tetapi, dalam tak sedar, tahi lalat tu tumbuh balik..bukn makin kecil, bahkan makin besar...(KERJA BODO NAMANYA).fuh~korang bayangkanlah perasaan aku masa tue..then, aku give up..

aku pun malas nak celote panjang2..sebb aku pun tak suka baca entry orng yang panjang2..ihihih..

P/S : Tetapi kini, aku BERBANGGA dengan kehadiran tahi lalat di muka aku..aku tak fikir langsung tentangnya seperti diwaktu kanak2 rebina...bahkan, rasa lebih manis...CewaahHHH!!!(masuk lift, tekan button sendiri)..Tahi lalat adalah aset penting aku..So, korang kasilah lalat berak diatas muka korang..ihih..Eh, jap2, ada yang tak tahu sebenarnya..Tahi lalat memg dah ada sejak azali lagi..sejak kita lahir..tp, ia belom cukup masa nak menonjol, so, if lalat hinggap ke badan korang tue, tak yah la risau sangat kot2 timbul tahi lalat..(ingat baju ke)ihihi..
WSLM..selamat beramal.

18 comments:

efa said...

uish benar ka yg buruk itu oh..tidak

-ilhamvetto- said...

hahaha.. siyes, aku mula2 maca entri ni, teruja sebab nak taw aku punya rahsia... tup3... baru ak pasan, ak satu spesies ngan ko!.. hahaha...
banyak kot mole atas muka aku.. :P

mia.lia said...

hahaha..lbih 20 boleh kire lgi tu..hehe
ade kwn pmpuan ni thi lalat byk gak
sweet jek

Muhammadnuraizuddin said...

efa = ahaha..awat, tahi lalat hg kat situ ke..ahaha.no coment..

ilhamvetto = lah, yaka...adooy..kira geng aku la nie..ihiih

mia.lia = laki pun sweet ape.ihihih

Farhana Jafri said...

hahaha sme la kite!! mati2 ingat lalat tu penyebab utama tahi lalat! haha dh nme dy tahi lalat cnfirm la pk mcm tu.. klau nk buang tahi lalat, amek getah betik klau xsilap.. :)

jemput singgah sini ANASAURUS :)

ria said...

yeker.. tipu je benda nie.. huhuhu.. x masuk akal pun

Muhammadnuraizuddin said...

farhana = ihihih..itulah..alah, masa tu budak2..mana leh nak pkir panjang..ihihih..takmolah buang tahi lalat..aset tu.ihih

ria = ahhaa..itulah..eh, tp ayat ko mcm tak leh trima hakikat je..ihihih

Madi Nakal said...

tahi lalt la nmpak sweet....haha3

Muhammadnuraizuddin said...

madi = owh, klu mcm tue, if sapa2 nak nampak sweet, amik celak, then, hitamkan kat mana2 yg dia suka mcm tahi lalat..hahaha

man yusoef said...

semua benda ni karut!!..haha

logorithm said...

Waaaa... Din memiliki kekayaan yang stabil!

ijam ismail said...

kekayaan yang stabil???
huhu...
ijam xkaya pun..tipu lah..haha
=P

Muhammadnuraizuddin said...

man = asal? lokasi tahi lalat hg di tempat yang tak sepatutnya ka..ihihi..

john = ahaha..benda nie suma tak boleh percaya sangat..dari i kecil, sampai skrng, ada je mase yg duitnye tak cukup..ihihih

ijam = sebab tahi lalat hg terbalik kot..kahkahakh

mustapakamalizzat said...

anugerah tuhan tu din...hehhe think +,k..hehehhee

Muhammadnuraizuddin said...

ijat = ku memg dah pkir positve dah nie..ahha.bangga2..

armouris said...

lagi info tentang tahi lalat di SIHAT SELALU - Buang Tahi Lalat Jika Mudarat

mrs. nizam ~farra~ said...

mmm , sama la kita . sedih kan bila org ejek-2 ,.
tapi kmi x smpai la 20 bijik , 16 bijik ja.. kat muka (sahaja)
:)

Muhammadnuraizuddin said...

armoris - :)

mrs. nizam - alah, sbenarnya, dorng jeles sebab tak banyak tahi lalat. Tahi lalat pemanis bagi wajah seseorang.. #fakta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...