Friday, February 25, 2011

Penangkap cicak jutawan?.ye~ memg betol!!!

  • Assalamualaikum...


Fuh, panas betoi hari jumaat nie..mcm2..ceh, tp takpa..aku dah minum milo ais lebih dah tadi..ihih..kepada yang berkenaan or sapa2 lah..tujuan nak bukn nak marah or apa2..cuma ingin menyampaikan pendangan aku pulak.ihihi..yelah, mcm biasa, belajar dari kesilapan..dan amiknye sebagai benda yang positif dan jangn cepat melatah..OPOcot!!!!..ihihi..lepas nie, saya nak bervlog je.baru senng orng tengok..lagipun, jari jemari nie kadang lembik dah dek melayan ayat yang terlintas dikepala nie..apa yang difikir, turnlah ke keyboard dan sampai lah kedalam entry.. :")

If ada orng yang mengikuti perkembangan blog aku , mesti pernah terbaca mengenai cicak didalam plastik biskut aku..tp, skrng, aku dah pandai..ahhaha..cicak tak leh nak curi biskut aku lagi..sebb aku dah letak dalm kotak tin..mustahil cicak2 tersebut boleh mencuri lagi..Ok, kita abaikan kisah ini dan teruskan kepada tajuk entry ini. Dengar cerita, ada sejenis cicak yang amat beharga. sekarang nie, ramai orng memburu cicak tersebut.yelah, zat aktif yang diberi dengan nama IUPAC Tri-heksipentafenikol mempunyai sifat menghambat pertumbuhan kanker/metastasis sel kanker, melawan HIV dan H1N1 viral. senang cerita, ia boleh dijadikan sebagai penawar sakit yang pada dulunya dianggap sebagai penyakit pembunuh yang tiada penawar.tetapi, ia masi didalam peringkat uji kaji.



Si Tokek yang mahal

Cicak tersebut dipanggil TOKEK..Tokek ini bermaksud cicak besar diketogerikan sebagai reptil.harganya boleh mencecah puluhan ribu ringgit..tetapi, if cicak2 yang ada kat rumah kita tu ada zat seperti cicak tekek ni kan best..tak lah kita menganggap cicak sebagai haiwan yang menyusahkan..ihihih..silap2 hari bulan, memg rumah kita tak dak cicak dah..bukan sebab habis cicak2 nie ditangkap, tetapi, cicak2 nie melarikan diri didalam hutan.sembunyi bagi menyelamatkan nyawa..hahahaha..

P/S : Aku rasa, masa aku kecik2 dulu, banyak aku jumpa cicak besar2 kat reban ayam..memg besar, aku memg takut tengok..gelimat beb.fuh, rasa mcm dia nak mkn aku ja.tp, aku tak pasti samada cicak berkenaan  ahli keluarga cicak TOKEK..klu betoi lah, rugi aku tak tangkap..klu tak, jutawan dah aku..ihihih...jangan lepas nie korang ramai2 tukar carier sudah..ihihi..selamat beramal, wslm.

10 comments:

Dinda Iva said...

uh..saya geli dengan cicak.....

Muhammadnuraizuddin said...

dinda = klu diberi riburiban ringgit, ko geli lagi tak..ihihih

Norasiah Nasir said...

eiii..cicak geli..x jd jutaan pun xpe..

Muhammadnuraizuddin said...

norasiah = ish..rugi2..ketepikan rasa geli tu..ihihih

Farid said...

bulat blk kg nti kte cri cicak 2 nak x??????

NURUL NADIAH MAMAT said...

cicak pon berharga skang nieh...
ternak cicak la plak...hehe.....

faiz said...

cicak pon berharga sekarang...

Fariq said...

awat cicak tu comel semacam je,, kehkeh

latest -
-Apa Kata Mereka Tentang Blog Lucah

::NelyLeyana:: said...

mai la dtg rumah atok aku berekor2 tokek...

atok aku buat x tau je... bile aku ckp harge tokek beribu riban, die kate aku tipu

Muhammadnuraizuddin said...

nadiah = jom..dari tanam anggur yg tak leh nak tuai..hahah

faiz = itulah..hebatkan dunia skrng..ahha

fariq = ahha...itu cicak mainan tu..

ney = yaka..lah, kat mana..ahha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...