Saturday, February 26, 2011

Oh, call me Looser. L:")

Assalamualaikum..

Arghh..sakit tengkok..ini semua akibat daripada salah bantal..eh, salah bantal?.Actuly, aku pun tak sure salah bantal macam mana. Sebab memang hari-hari aku gunakan bantal yang sama.Uish, pelik betol..Pagi yang damai ni, aku tergerak hati untuk membuat entry ini. OK, kali nie, aku janji tak taip panjang2 dah..ihihih.sebab entry2 aku biasanya sinonim dengan perkataan "pembaziran masa". Yelah, masa reader untuk berBlogwalking habis disini if anda membaca entry hingga ke penghujungnya., :)

Looser!!!!!!!!!!!!!!!!
ahahhaha...aku telah menerima satu komen yang menyatakan aku sedemikian. Wah, cantik sungguh bahasa beliau. tetapi tidak mengapa. Sebagai seorang blogger, kita tak seharusnya cepat melatah. (tetapi, aku dah melatah dah aritu..hahah..kene hentam habis..ini pun salah satu sebabnya...) aku pun tak tahu kenapa tergamak dia panggil aku tak guna..Sebenarnya, ini adalah 1st time aku menerima kritikan yang hebat sebegitu. Sebelum ini, orang senang dengan kehadiran aku dimana-mana aku berada. Kerana bijak membawa diri..Tetapi, yang tak boleh terimanya, orang yang tidak mengenali aku berkata begitu. Wah, aku kurang pasti. Samada diri aku yang looser or penulisan aku..beliau tidak menyatakannya. Tetapi, apabila aku melihat penulisannya, Wallahualam..aku malas berkata-kata..beliau sendiri boleh membezakannya. Tapi, aku berterima kasih kepadanya kerana dengan kritikan-kritikan yang dilemparkan, aku menjadi semakin kuat..Sebagai seorang yang lebih lama, tidak perlulah melatah keterlaluan sangat. kerana anda adalah role model didalam dunia penulisan bagi kami yang masih hijau..dan kerana beliaulah aku bersemangat mencoretkan penulisan. kerana aku tahu ada orang yang memandangnya. Tetapi dunia blog ini penuh dengan agenda tersendiri. tak semua orang lurus didalam penulisan.Fikir-fikirkan lah~..

Seterusnya,
aku mendapat coment pembakar semangat even pada mulanya aku diceramah dan dikritik hebat,.tetapi, apabila beliau membaca entry aku seterusnya, beliau berkata-kata lagi.tetapi dengan cara yang betol dan boleh dikatakan sebagai nasihat seorang abang kepada adik..Cewahh~..ihhih.Kerana beliaulah aku mendelete entry aku yang mereka-mereka menganggap sebagai bodoh sombong. yelah, alasan yang sinonim dengan diri aku, ingin menjaga sensetivity orang keliling.Ini salah satu koment yang membuatkan aku lagi suka menaip..ihihih..Yelah, bukan senang nak dapat tazkirah free dari blogger-blogger yang lebih lama kan...Dan Mesti mereka tertanya-tanya, kenapa aku tak approve coment tu..jangan risau ye, aku membacanya tetapi, if aku publish coment tersebut, pasti tidak akan kelihatan jugak..yelah, entrynya dah di delete..ihihih.

P/S : Mereka berkata aku tidak boleh menerima kritikan hebat..Yes!, aku mengaku..memg betul, tetapi tidak untuk hari ini dan hari yang mendatang.. tetapi, dari segi realitynya, cara anda yang seperti tidak boleh menerima kritikan...sekali lagi, Fikir-fikirkan lah..
Selamat beramal dan Wslm...


16 comments:

Izamir Ridzwan said...

dah delete ke entry tuh..?? Hurm bukan niat saya nak menjatuhkan sapa2. dan takda 1 perkataan pon yang saya kata tidak boleh update pasal gathering, tak boleh bervlog.. btw, anda seorang yang berani menyatakan pendapat anda..!! syabas.. anda seorang blogger yang mampu bergerak lebih jauh!!

E-ra paSha said...

singgah mmbce entry kmoo..

JOM JOIN BLOGLIST INI

Muhammadnuraizuddin said...

Kawan, seperti selalu, ingin aku menegaskan bahawa aku tidak pernah sekali pun terfikir kemana haluannya. Jika diberi pilihan, blog tong sampah mahupun fvrte, aku tidak memilih diantara dua perkara ini. aku lebih selesa untuk dibawa arus yang mendatang..aku hanya mampu mencorakkan kain untuk dijadikan batik, tetapi, orang lain yang akan memakainya..Apa pun, dari sedalam-dalam hati yang jujur nie, aku berterima kasih kpada anda sebab telah menyedarkan aku yang dibuai khayalan tak berarah. baru aku sedar bahawa dunia berblog bukan sekadar berkongsi cerita, tetapi ia boleh membuatkan seseorang lebih berfikiran positif disamping mengajar untuk lebih matang..

Izamir Ridzwan said...

ok lah.. chillex (betul ke eja ni) smlm pon kat twitter heboh psal vlog2 ni, pns jugak topik tuh.. tapi itulah.. kita rambut sama hitam, hati lain-lain.. Begitu jugak pemikiran kita, ada orang boleh terima, dan ada juga yang cepat melatah.. kritikan itu perlu untuk menjadi terbaik.. sy sendiri pernah dikritik, sy ambik kritikan itu sbgai +VE.. Sorry to say lah, tindakan anda smlm (membalas entry sy) memang menunjukkan yang anda tidak dapat menerima teguran, sdgkan entry saya itu secara umum.. bila mana anda membalas, nampak sangat anda yang terasa.. btw, sy dah tgk vlog anda, dan vlog anda memang best! (bukan nak kipas anda) tapi kenyataan oke.. pasal vlog pulak, macam ni yang saya maksudkan.. rakam video nth apa2, tidak sampai seminit, lepas tuh hanya berbual, ketawa dgn rakan seorang lagi, tapi tidak ada interaksi dgn penonton.. kemudian dia upload, dikatanya vlog.. sy tengok ia lebih kepada video biasa yang ternyata kosong..

mR.sYaH said...

baguslah bro! ko boleh terima dgn positif.. bukan semua orang suka dgn apa yag kita tulis.. kalau kita rasa nasihat mereka tu ada betulnya kita ikut.. tapi kalau lebih kepada nak menjatuhkan kita.. lebih baik buat derk..

Rozuan Ismail said...

kadang-kadang kita perlu sensitif dengan keadaan sekeliling..mungkin benda tu biasa bagi kita,tapi bagi orang lain tak.. kita perlu jaga hati semua org dan kalau itu yg terbaik,kita perlu lakukannya..

p/s kuatkan semangat dan selamat berblog..

CikTomyam said...

sabooo jelah ok...

Ayuni said...

think positive...

aienzunnur said...

chill la..

ap ksh org lain kan?

~peace~

Anonymous said...

org yang panggil din tu la loser!! dasar jeles..org jeles mmg macam tu kanz?? hehhehe

faiz said...

bgus bro..tak mudah melatah bila dikritik..

Nizam said...

bagusla bro...kita sedia menerima kritikan dari orang. Lagipun tak semua orang boleh terima kritikan kerana ia menyakitkan. tapi kalau bab mengkritik semua orang boleh kot. betul tak? mesti ko cakap betul kan. hihi. anyway, walaupun aku baru jumpa ko sekali, aku tau ko jenis terbuka. boleh terima kritikan dan sedia menghadapinya. chill bro.. :)

Muhammadnuraizuddin said...

e-ra = tq..

IR = my bad..apa pun, thx alot.

syah = betoi tu..lepas nie, buat derk ja..hahha

rozuan = tq very much bro..

tomyam = skrng dah boleh kawal dah..ihih..thx ya.

Muhammadnuraizuddin said...

ayuni = okey..ihih

aien = peace..ihihi..

cik enon = aku rasa aku tahu siapa anda..hahah

faiz = belajr dari kesilapan..itu yg terbaik..

nizam = thx beb..aku jumpa hg lagi lepas nie, aku nak kritik hg depan2.boleh.hahahaha

Nizam said...

boleh jer...tapi bagi teguran yang membangun la... hehehe... :P

Muhammadnuraizuddin said...

nizam = itulah.ahha...janji boleh bngun masa jatuh..ahhaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...