Wednesday, February 16, 2011

"NAMA SAYA BULAT".Sekelas berguling2 termasuk makbapak dorng diluar. :"O

Assalamualaikum sahabat2...
hari ini, aku teruja nak berkongsi dengn korang semua mengenai kejadian yang berlaku ketika aku darjah satu..Tapi, korang mesti rasa DasyaatttT kan..sebab aku leh ingat lagi..klu korang nak dengar, aku leh ceritakan dari detik aku masuk ke kelas hingga habis kelas pada hari yang pertama..tp, korang bukannya suka blogger2 berceloteh panjang kan..

Aku tak pernah masuk pra sekolah.so, masa aku start darjah satu, kompom2 la aku pelik keadaan di sekolah.Sebelum nie, aku just tengok abah aku antar abang2 aku p sekolah ja..tp, tak pernah terbayang bagaimana keadaan persekolahan..ada meja, kelas, dan paling aku tak sangka masa tue..SESI PERKENALAN..sumpah aku berat mulut..yelah, if yang kenal aku, aku memg susah nak mulakan percakapan pada orng yang aku tak kenal..tambah2 masa tue baru darjah satu..APA PUN TAK TAU..BLUR2 je...

Next, tiba giliran aku untuk perkenalkan diri..masa tue, pelajar2 dikehendaki memberitahu nama, hobi, cita2..dan masa tue,..Ramai ibu bapa yang berada di luar..termasuk Mak n Abah aku.,.So, tiba giliran aku untuk kenalkan diri`.


"NAMA SAYA BULAT~"....

semua orang didalam kelas berguling2 gelakkan aku ..termasuklah ibu bapak dorang..n, mak abah aku, senyum dari luar. dalam otak aku masa tue aku terfikir~
"aku buat lawak ka,?, atau seluar aku terkoyak"..
korang tengok, bertapa blurnye aku...masa tue, aku terus duduk n membisukan diri..cita2 n hobi aku tak sempat nak gitau..sebab malu punya pasal...berpeluh2 tapak tangan aku...

BULAT adalah nama samaran aku.orang2 kampung aku suma panggil aku bulat..dan ia telah menyebabkan aku tidak tahu nama di dalam SURAT BERANAK aku...kelakar kan..budak2..mana tahu apa..tp, budak2 sekarang, 5 tahun dah pandai main Facebook..bertapa hebatnya kanak2 zaman ini..

P/S : Nama aku ialah MUHAMMAD NUR AIZUDDIN BIN ABDUL RAHMAN..so, korang leh panggil din..Nur pun boleh, sebab kat mana2 if aku berurusan, orng di counter akan panggil aku Nur~mungkin dorng tak tau nak panggil apa kot..panjang sangat.ihihi..Sebenarnya, AKU BANGGA nama aku Bulat..klu tak percaya..tengoklah tajuk Blog aku ini..ihihih..if korang p kampung aku, korang akan kedengaran orng2 dan kawan2 aku di sana memanggil bulat..klu korng sebut AIZUDDIN, kompom tak ada yang kenal.          :") wslm..slmat beramal.

26 comments:

yna fazlyna said...

name bulat ni mengingatkan aku pade seseorang...

akiN aMar said...

hahahaaa cumill jer kot budak-budak cakap cam tu..hee

nama saya akin...ngee;D

Amira Anorah said...

masa kecik dulu berbadan bulat ke??
heheheh
bulat itu comel lah...glemer gak..:)

Muhammadnuraizuddin said...

yna = yeke.sape..jeng2..ihhih

akin = hahaha...memg cumil...kahkahak

amira = haah la..badan bulat...ihihih..

mustapakamalizzat said...

hahahahhahahhahahahhahahhahahahahhahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahh...

em mmg lawaks..kalo aku jdi bapak bebudak kat siti..mmg aku dah guling2.....

hahhahahahahhahahahhahahhahahahhahaha

yana said...

sweet name..
:)
hehehe...

Muhammadnuraizuddin said...

ijat = tak baik la hg nie..kesian kat aku weh...

yana = ihihihi..memg sweet..seperti gula2 kapas..ihihih

Azwa Azee said...

hai bulat..nice name..:)

at least nak sebut nama bulat ok lagi..saya ni...orang lain x reti sebut nama saya..sob3..

mustapakamalizzat said...

hahahha..bukan aku kutukla..tapi dgn muka ang yg confirm tembam dan comel..hehehhehe mmg xleh tahan gelak la..hahahahah

em kalo aku dah tua waktu tu,hehhehe aku belikan ang byk coklat..hehehe

Syafiq Rosli said...

haha..jauh benor ko..bulat pun boleh..haha

Muhammadnuraizuddin said...

azwa = ihihi.hye..eh, senng je nak sbut nama u..ihihih..

ejat = ahah..memg lah.orng suka tarik2 pp aku dowh..

syafiq = ahhaa...nak wat mcm mana..ahhaha

lavender harum wangi said...

hahahahaha, mmg lawak pun oi~ oh btw, ramai gak member2 aku yg nama dorang bulat~ tapi dorang xdela bulat pun, :D


terbaru Apa korang suka buat bila demam?

mustapakamalizzat said...

ahhahah sekarang ad lagi x yg suker tarik pipi ang?? heheheheh

Muhammadnuraizuddin said...

lavender = slalunya, nama samaran nie, orng pandang fizikal kita..so, itu yang boleh tercipta tue..ahha

ijat = ada2..tp, member2 aku bila dok melawak kasaq..akakhak

ich bin che ya said...

lepas ni ley r panggil bulat kat din heheh

Taste Of Life said...

bulat?? sebab kecik2 badan bulat ker?? tapi , nama tu yang wat awak glamer kan =)

JuAn NaSir said...

haha...lawak kan..tapi tu la kenangan...=)

ijam ismail said...

pipi sy bulat..ahahaha...
din mmg comel lah~~~
=D

tia said...

hai bulat! hikhik! :P

misz sheyla said...

bulat!!!! hahahhaahahahha seyes comel.....

bulat kecil, bulat kecil bulat la besar, sayang mama, sayang papa sayang semua..6 darab 6 36 ....6 darab 6 jadi anak beruang...ehh tetibe teringat lagu ni

Muhammadnuraizuddin said...

ich = silalah..ceh, leh wat nama glamore tue..hahah

taste of life = ihihih..haah kan..tp, mana ad glamour.. :")

juan nasir = masa kecik2 tue, aku tak fikir lawak la..tp, if skrng, memg aku pun tersenyum..tht y, every momnt aku kecik2, aku ingat..ihih

ijam = ish..perli rapat no..ahha

tia = hye..hamboi2..hg perli aku B no..ahha

sheila = ihihih.wah, siap nyanyi lagi.TQvery much..ihihih..

mira ellyna said...

nama gelaran tuk bf aku BULAt hehe sweet x? hahaha..

tp okeyh la ko berani nk cakap. kalau aku terdiam kot..

Muhammadnuraizuddin said...

mira = yaka..swet gila..ihihih

emanthehalia said...

bukan nama hang din kaki lembik ka?

incik mumu said...

haii..
nama saya mumu..
buahahahahahaha..

Farierahasanz said...

kecik2 dulu family aku suke panggil aku ' kecut '
huk3..

mcm sadis sgt bunyi nye... aku dulu tulang je kowt...

bulat itu comel... haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...