Monday, February 21, 2011

Blogger OTAI Sombong!!!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum sahabat-sahabat~
kalau anda seorang newbie di dalam blog, mesti anda akan berfikir seperti tajuk entri ini jika coment anda tidak dibalas oleh blogger2 otai..sebenarnya mereka mungkin ada membaca coment2 anda tp, cuma tak terbalas atas sebab2 tertentu..Semalam, aku mendapat peluang untuk bersama-sama blogger yang lain bagi menjalani sesi Vlog bersama 1tube dan juga blogger2 otai seperti Ben dan Bro..apabila sesi pengambaraan telah selesai, kami sempat lepak2 dan berjenaka dengan mereka.mereka COOL..ada blogger2 perempuan yang meminati mereka tidak melepaskan peluang mengajukan berbagai-bagai soalan. salah satunya adalah:
kenapa blogger2 otai tak balas coment kami yang baru..(lebih kurang mcm tu lah)
dan ternyata anggapan kita selama ini tersasar~
nak dijadikan contoh lagi., Ada satu blogger yang amat terkenal dengan karya blognya yang menceritakan mengenai resepi masakan.iaitu Mat Gebu/Cik Mat/DTS...Blogger ini telah terbuka hati untuk mempromte blog aku di entrynya..walaupun aku nie baru lagi didalam bidang blog.TQ so much Cik Mat..


inilah gambar photogedik yang sempat dirakam
(harap maaf,gambar telah kehilangan mutunya akibat daripada proses memuatnaik)



Sebelum kami ke lokasi pengambaran, 
kami sempat menjamu selera bersama2..



Nak dijadikan cerita, kami merancang untuk berkumpul awal di Taman Botani beramai-ramai pada pukul 11 pagi..tetapi, disebabkan Putrajaya terlalu banyak jalan, ada yang tersesat..dan kami dapat berkumpul bersama-sama pada pukul 1 lebih..Apabila semuanya sudah sampai,  kami beramai-ramai bertolak ke lokasi pengembaran.dan sebelum itu, kami sempat berphotogedik di sana.


mangsa aku yang dipaksa menjadi model..ihihhih



Pemandangan tasik yang mendamaikan disana.



Bagi aku, binaan ini seperti Mini Taj Mahal.




Mamat nie tengh cover dari lensa kamera... :")




Inilah pencuci tasik yang berehat keletihan di tepi tasik.



Inilah orang yang paling hebat mengambil gambar di Malaysia..
ketika ini, beliau menunggu detik2 burung membuang najis..



Sempat lagi bergambar ketika sesat mencari lokasi pengembaran.


P/S : Memang enjoy bila weekend dipenuhi aktivity2 seperti ini. Jadi, isilah masa lapang anda dengan perkara2 yang berfaedah seperti ini sebagai contoh ye sahabat-sahabat..Wslm, Selamat Beramal...

41 comments:

Nizam said...

terbaik bro...
nanti tak perlu aku nak edit2...
aku terus letak link ke sini... haha

Hanim Mahali said...

Terasa babe pasal yang sesat tu... =.=
memang enjoy la sangat semalam... suka gambar perempuan 4orang yang duduk tu... cun abes... lalala

Nour Akmal said...

bestnya klu dpt join otai2 blogger ni..
tp blm berkesempatan lg nak join..

hope 1 hr nnt dpt join mcm ni..

AuTumN LeaVes said...

jelesnya. korang gathering tak ajak pon!
hee..

Ery Farieha said...

boleh x benci tgk gambar korg photoshoot?
photoshoot time aku vlog. hbs aku vlog, korg pon habes T________________________________________________T

muniraksasa (; said...

comelnye aku. enjoy ngan korang. best. nak jumpe korang lagi :) *ambek2.

yna fazlyna said...

aku jeles dengan kau orang yang sekali lagi berkumpul tanpa aku...! bila kah takdir tuhan akan menemukan aku dengan kalian wahai blogger2 semua???

Mat Gebu said...

sama2 dan teknik fotgrafi anda..bagus! :-)

ich bin che ya said...

suke2.... hehehe.. suka pic! suke sume la.. huhuhu.. weekend yg paling best! huhuhu..

wanda said...

funn!!btw,pic sgt cantekk..
*tetibe rase nk jd model..hahhaa..
prasan sajaa...=P

Syafiq Rosli said...

smart gambar weh..:)

aslann said...

Dindang, aku nak tengok gambar si Aimman amek tu, gambar najis burung jatuh.

EmanCloud said...

tgk pic last sape amik gambar hahahah

Bahulu said...

388 siap lapor diri@best santai ngan teman2

ijam ismail said...

din ko gunting rmbut eh?
*erk...lari topic...
heeeeee

Aen said...

jeles.!

jaa64 said...

ceh,tajuk xley blah!!!hahaha =p

apesal ko pi crop kpala tinggal kaki cmtu???adeih..yg lain dh nice =D

Muhammadnuraizuddin said...

nizam = ahaha..ceh, ko mlas ye nizam..hahah..

hanim = eleh anim..kameraman lagi cantik tau.kahkhakha

nour akmal = insyallah, if ada rezeki, join ye..best tau.

Muhammadnuraizuddin said...

autum = ihihi..dah ajak la..takpa2..next time datang tau.ihi

ery = ihihi...itulah..kahkhaa..weh, gambar gadis2 nie kat taman botani la..smentara tunggu korng sampai, kami bergambarlah.ihi

raksasa = ko enjoy dalam mimpi yerk.kahkha

Muhammadnuraizuddin said...

yna = insyllah, if berkesempatan , kita pasti ketemu..cewah..

cikmat = tqvm cik mat..ihih

ich = yeah..memg best..ihihi..

Bro Framestone said...

saiapa la blogger otai tue ek

bukan bro kan

Muhammadnuraizuddin said...

wanda = ihhi..takdehal, jadilah model aku..ihih

syafiq = ihihih.tq2.

aslan = hahha...aku mengarut je kat blog tue..entah dia ambil gambar apa.haha

Muhammadnuraizuddin said...

eman = ahaha...pakai tripod ok.bukn tangan hg..kahakha..(saja ja takmo ngaku)

bahulu = :)

ijam = ahahha..mana ada..dulu rambut palsu lah..

Muhammadnuraizuddin said...

aen = aahahha..

jaa =ihihi..itulah seni..ihihi

Muhammadnuraizuddin said...

bro = nama bro ada tersenarai dlm entry la...ihihi..cuma tak dilink kan je..

Ujang9897 said...

yes muka aku ada..di tarik FF..siot..


tak byk gmbo..=(

Usagi said...

Haha! Memang Best!
Tak sangka kat Putrajaya ada tempat berbukit macam Broga Hill.

iManAzRaf said...

mantap ah.. best gile dapat jimba2 ngn geng2 blogger..

Muhammadnuraizuddin said...

ujang = itulah..suka kentot kat blog aku lagi..haha..takpa2, nex, aku amik gambar hg sampai abis kodak.ihih

usagi = iihi..itulah..aku pun tak percaya..cewah.

iman = berjimba2..apa tue..ahhaha

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

woow..best tu..malang tul jd blogger jauh2 nie T__T

Muhammadnuraizuddin said...

khumera = saya pun jauh jugak..

Eazy Izzuddin said...

weyh..
muka aku tarak....
;P

Muhammadnuraizuddin said...

izudin = sebb camera hg lagi power...malu nak amik gambar hg..takut tak cantik.ihiih

ijam ismail said...

nk chat boxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

asl buangggg????????????????????????????????????????



ihihi

Muhammadnuraizuddin said...

ijam = ahha..saja buang..baru la hg coment kat entry kan.ihihih

muniraksasa (; said...

DIN buang chatbox lepas aku buang. DIN suke meniru. okayy bye.

Muhammadnuraizuddin said...

RAKSASA =hahaha...alah, aku tak larat reply msg kat situ la.ihih

yana said...

sgt best dan sgt jelez sbb xpernah dpt join program blogger2...
=)

Muhammadnuraizuddin said...

yana =ahahah.takpa2..nnti, if ada rezeki, boleh la join ye..ihihih..

efa said...

blogger yg femes or otai tak nah dtg dh bloh hua...sedih tiba2 ja huhu bestnya korang

Muhammadnuraizuddin said...

efa = tak baik ckp macm tue.ihih..yang penting, ramah tamah la dengn dorang...dorng ok la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...