Wednesday, February 9, 2011

AKU BENCI KAU CIK SOYA!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum blogger2...
hari ini, aku nak berkongsi satu rahsia yang kebanyakan kawan2 aku tidak tahu..

AKU BENCI SOYA!!!!!!

aku sanggup minum air paip dari air soya..memanglah khasiatnya terbaik dari ladang..tp, itulah aku..mulut aku memg tak boleh terima..dulu pernah jugak aku testing minum..tp, UUwwerrKK!!. termuntah aku...

Dulu aku ada join satu kem yang dikelola oleh tentera..then, kami tersesat dalam hutan..hampir 8 jam tersesat..apabila kami dapat mencari jalan keluar dari hutan tue, kami terjumpa satu KG> dan ada orng menjual air soya..penjaja air soya tue bagi free je air tersebut, tapi, memandangkan aku memg kehausan dan kepenatan..aku terus minum tanpa fikir panjang..baru letak di mulut, Aku dah termuntah...fuh~rugi2.

Aku pun tak tahu kenapa aku tak boleh minum soya.bukn tak pernah paksa diri untuk minum, tetapi aku tak terdaya..ceewwaaHHH~ aku rasa, masa mak aku mengadong aku, beliau suka minum soya kot.. :"(..

P/S : klu ada orng ofer aku 1 juta untuk minum soya..mungkin aku akan cuba kot..ihihih...

33 comments:

Nurfarhana Nabila said...

fara suke soya!... :)n i'm addicted to it... hehe...

iamfareezyusoff said...

haha, soya ok ape! aku takboleh minum susu! uweekkk, rasa macam muntah baby je. serious

azureen yazid said...

ceh..
nk 1 juta bru minum soya eyh..

hairie said...

hurmmm...aku slalu je minum soya..sedap...

mungkin sesetgh org xley minum..mcm ko la..hahaha...

org kate soya tu x baik utk kite..ade toksin..tp aku xsure la...kalau ko rjin try search..then update dlm blog ko..hehehehe

y u y u Z u l a i k h a said...

wahhhhhh~ rugi nyee.. yuyu suka gile soya.. lagi lagi tempe!

yna fazlyna said...

soya or susu tepung sedap..kau tau tak air soya tu leh mengenyangkan..

Muhammadnuraizuddin said...

nurfarhana = bagos2..ia amat berkhasiat..tp, aku tetap tak boleh.adoy..

iamfareezyusoff = weh, susu la sedap..serius...soya berbau..uwerk.

azureen = klu 1 juta, baru leh pertimbangkang..ihihi

hairie = ahaha..tp, ramai yg kata banyak khasiat..entahla..apa pun., aku memg tak leh bau soya..apatah lagi minum..ihihihi

Muhammadnuraizuddin said...

yuyu = ish...itu pun aku tak suka..ayyyee....memg la rasa rugi..sebb ble tngok orng minum, mcm best je..

yna = yeke air soya mengenyangkan..ihhi..susu tepung aku minum lah...ihihih...

SyedGraphiX said...

soya sddapppp laa!

Muhammadnuraizuddin said...

syed = aku sumbat kacang soya dlm mulut hg sampai penuh..ihihihi.

miaa spungen said...

miaa mnum soya tp susu tak minum huhuhu

hafiz hafizol said...

air soya nisan selalu x mengecewakan....

ria said...

faveret saya tu. .

ria said...

faveret saya tu. .

Muhammadnuraizuddin said...

mia = kita terbalik la..ihihihi

hafiz = mak aku buat pun aku tak minum..mcm mana tue?hahahha

ria = yaka..ihihih..bagos2...

efa said...

air soya sedap la..tmbh2 kalau soya ais..ok ni dri pengalaman dulu masa kecik2 efa pon tak minum soya..tp akak ada trai bg rasa masa tu darjah bpa tah...soya ais sekali rasa nak lg huhu...trai minum soya ais jgn minum yg panas punya..huhu...rugi tak minum taw..

ADAMOYU said...

kenape x ske soya ? best ape soya..

erleena said...

eh tak mgkn..msty mom u y xmnom time ngndong..kalo die mnom u ptih haha

erleena said...

allergic ye

Muhammadnuraizuddin said...

efa = itulah..aku pun rasa tak minum ...rasa rugi..sebb ramai yg minum kan..ihihi.tp, dah try, tak leh la.. :"(

adamoyu = entah la..dari kecik tak minum...adoy..rasa rugi gila

erleena = ihihih..sebab my mum malay + portugis,bukn chinese..so, kulit i pun tak lah cerah sangat..ihhih..

mustapakamalizzat said...

ek?? so ape2 je ttg soya mmg ang xsuka ek?? termasuk TEMPE!!!! hahah satu agi rahsia ang kanz??? hahahahhaha

Muhammadnuraizuddin said...

ijat = tiba2 aku rasa mcm artis..kahkhakha....

qin zyie said...

eh..sgt rugi la u din,best ape soya!sye ske:)

mustapakamalizzat said...

apsal din??? apa yg wat ang rasa macam tu??? huhuu

roxybelleiyramethyst said...

soya ok what....shedappp aje...hehehehe...susu ye wuuuekkkk...hahahaha...asal clor putih n die susu mmg seyes bau pun da nak pengsan...hahahahaha

Muhammadnuraizuddin said...

qin = itulah..soya memg best..tp, ble saya minum, terus tak best..ihihhi

ejat = entah la..ihih.diam2..

roxy = soya tue pun sejenis susu apa...susu soya..?ihihihhi.betoi tak.

logorithm said...

Alergi ngan soya ler tuh. Tapi ader baiknya... sebab air soya kalau diminum terlalu selalu... eh terlalu selalu? hehehe... sebenarnya tak baik utk kesihatan... terutama sekali buat kaum lelaki.

Muhammadnuraizuddin said...

JOhn = fuh~3 jam i cari perkataan "terlalu slalu" dlm kamus dewan..still tak jumpa2..ihhih..
eh, yeke tak elok untuk kesihatan lelaki..Y...hahaha..

ijam ismail said...

soya...hehe...
lalalala~~

Muhammadnuraizuddin said...

ijam = aku sumbt hg ngn kacang soya..mau?hahaha..kasi tumbuh pokok soya dlm badan hg..ihihi

Agus@ kayu jabon said...

mampir nich...
menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
salam....

Muhammadnuraizuddin said...

agus @ kayu jabon = thx so much ya... :")

Khairul Muna said...

alah ngan susu dr produk kekacang kot.klo sya lg la alah ngan susu dlu.klo minum kompem muntah2 n cirit bairit.huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...