Friday, January 14, 2011

Politik Alam Maya~

Assalamualaikum suma blogger2..
pagi buta nie, aku nak berkongsi gambar yg aku jumpa di Internet..klakar weh..sebb tue aku tertarik nak letak gambar nie dah membuat kesimpulan secara peribadi dlm blog aku nie..





Kita suma tahu khbar yg FB akan dilenyapkan tak lama lagi oleh pengasasnya.tetapi, adakah itu betol,.entah la..kita tunggu 15 March nnti mcm mana.tp, bila difikirkan balik, jika FB tiada nnti, mungkin akan memberi kesan yg mendalam kepada sesiapa yg menganggap FB adalah dunianya..actuly, ada +nye n ada -nye..betol tak kawan2..ini adlah pendapat aku..jika korng ada pendapat yg berlainan or nak tambah2, tampilkan di coment box ye.. ;)


Positive :

1. Dapat berjumpa kawan2 yg bertahun2 terputus hubungan..(amat tak sangka)
2. Maklumat sampai dengn laju sekali (masuk FB dulu, baru Berita TV)
3. Dapat berhubung dengn kawan2 selma mana yg kita nak..(jimat kredit)
4. Kenalan baru & Menambah kuota awek2..(aku tak)
5. Boleh mengenali Public figure dengn lebih rapat..
6. Gejala sosial berkurangan.

aku rasa banyak lagi..tp, aku dah tak de idea..hehheheeh


Negative :

1. Umpat mengumpat berleluasa.
2. Silaturahim hanya di alam maya.
3. Kerja2 harian tidak menjadi.
4. Service di counter2 awam tidak berjalan lancar.
5. Kesihatan pengguna FB terjejas.
6. Dapur tidak berasap.. ;)

Ahaha~banyak lagi kan...dah ngntok la weh..otak kontang...


Ok lah blogger2...cukup setakat ini..gua sudah mau tidor..bye2. Assalamualaikum :)

2 comments:

mustapakamalizzat said...

baik jangan tutop...sbb kalo nak contact member2 susahla..hehehe agipon aku ngan ko pon byk contact melalui Fb kot..so pk2kanlah sendiri keentingan Fb dalam hidup kita kini..hhhhehhehe

pepon lawakla ...hehehhehehe

muhammad nur aizuddin bin abdul rahman said...

ahaha..entah la..itu la dinamakan politik alam maya..eheheh..buka ke, tutup ke, entah..tengk march nanti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...