Wednesday, January 5, 2011

Reunion 01/01/11 (11 am)

Fuh..susahnye nak log in dlm blogspot nieh..aku terlupa email.adoy..tp, bukn pasword ye..

Assalamulaikum kepada semua blogger..dah lama aku tak updte blog nieh..sebb aku terlupa email aku..ehhe..banyak aktivity n pengalaman yg aku nak cerita sebenarnye..tp, klu aku cerita, sampai subuh pun aku tak abis menaip lagi...jadi, aku just nak kongsi cerita aku pergi reunion kelas sek teknik dulu..PENGAJIAN KEJURUTERAAN ELEKTRIK DAN ELETRONIK...sangat best weh..siap ada kejadian lawak lagi..kisahnye, mcm nieh~




aku cuba tunjuk hebat untuk hidupkan api untuk menggoreng kentang dengn menggunakan cara manual..biasalah, aku bawak skali awek aku join..bak kata orng, tunjuk hero depan awek..actuly, benda2 mcm nie normal bagi seseorng lelaki...kan..kan..aku idopkan api dngn hanya menggunakan arang semata..dibantu minyak masak...aku buat minyak masak tue mcm minya tanah je..abis basah arang2 tue..tp, nasib baik idup gak api..dekat sejam..api dia hanya HIDUP SEGAN, MATI TAK MAHU...kadang2 ada, kadang2 padam..last, member aku sound (izat),

"kalau nak idopkan api, kene pakai kayu n ranting..buknnye semata2 arang,..itu nak bakar satey boleh la"...

ahhaha..memg lawak masa tue..aku tak tau nak sorok muka kat mana...dengn bantuan mereka2 suma, akhirnya, api diidupkan dengn jayanya..dan tibalah giliran si kuali di letakkan di atas api yg hebat tue...bila trip ke dua2 kentang nak digoreng, mereka suma mencari2 minyak masak yg kuantitinya sebanyak sekilo..sebb, minyak dah hampir kering dlm kuali tu..aku tanpa melengahkan masa, buat2 mencari2 jugak..dan terus tingalkan tempat BBq dan berendam di dlm sungai...

dan, lepas 3 hari kami selesai berunion, baru aku ada kekuatan untuk mengaku..AKU YG HABISKAN MINYAK MASAK tueh...itu pun dlm fb je,..klu live, mampos aku kene gelak sampai guling2 oleh dorng...aku abiskan minyak masak tue masa aku nak idupkan api..dlm kepala hotak aku nie, minyak masak = minyak tanah, untuk hidupkan api tue..patut la api tak mo nyala..ahhaha..lepas aku untuk hari tue...kehkehkee...

MINTAK MAAF YA KAWAN1...goreng Kentang dengn minyak yg cetek...takpe, kurng kolestrol...hahahah..











korang sume menjamah gambar je la ye..




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...