Wednesday, January 19, 2011

Bangga Jadi Orng Melayu.

Hye blogger...
mlm nie, mood aku tak kecelaruan skit..sebb panggilan temuduga yg aku tunggu2, tidak ada harapan untuk menghadirinya..sebb dlm list panggilan temuduga, nama aku tidak tersenarai..sedih kan.. :( sampai ke sini aku bercerita mengenainya..tp, itu bukn tujuan utama aku coretkan post ini. tengoklah tajuk..takde kene mengena kan..ihihih.

ok, takmo merapu dah, aku teruskan coretan aku dengn lafaz bismillah..

bukn apa, kadang2 kita selalu nampak, ada orng melayu tidak bersyukur dilahirkan sebagai melayu..kononnya, tidak cantik, tidak putih, tidak tinggi, tidak mcm2 lagi lah..walhal, Bangsa melayu adalah Perfect dari segi fizikalnya..tidak keterlaluan..sebb sederhana sahaja..contohnye, ketinggian, warna, dan sebagainya..klu korng tengok di pantai2, ramai mat salleh berjemur..tujuannye, dorng nak jadikan kulit dorng sawa matang..mcm kulit kita~tp, ada pulak awek2 orng melayu nak putih mcm mat salleh..sanggup habiskan wang ringgit beratus2 ringgit sebb nak cerah.pelik kan.itulah lumrah dunia..tak pernah cukup dengn apa yg diberi.

satu lagi, ketinggian orng2 melayu adalah sederhana..tidak terlalu tinggi, dan tidak terlalu rendah..korang bayangkan kalau orng nepal ke America...mcm nie lah agaknya situasinya kan..hehehe..



p/s : Banggalah jadi bangsa melayu.dah cukup manis wajahnya, dah berseri kulitnya dan dah cukup tinggi ketinggiannye..takmo tiru2 gaya barat sangat ye..tp, skit2 yg baik itu, baguslah kita ikut..wslm.

4 comments:

ummu shazwani said...

saya bangga jdi orang melayu..walaupun kadang2 sedih bile tgok..banyak remaja melayu je yg buat hal..sob3

Muhammadnuraizuddin said...

ummu shazwani = itu lah..saya pun berbangga..inilah caranya saya nak menunjukkan rasa bangga saya jadi melayu.ihihiih

Novelgurl said...

Assalamualaikum

sekadar bangga tak ada makna kalau akhlak hancur.Setuju sangat2 bangsa melayu sederhana terbaik =) so sila bersyukur ^^

Muhammadnuraizuddin said...

novelgurl = yeah..betoi2..aku pulak nak sokong ko nie..ahahah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...