Sunday, January 23, 2011

Fakta mengenai pengasas Facebook

Assalamulaikum blogger2..
tengah dok on9 tadi, terserempak dengan fakta mengenai pengasas Facebook.. jadi, apa lagi, inilah cerita yg aku nak kongsi dengan hampa suma..inilah fakta2 mengenai beliau.


*Mark Zuckerberg adalah milioner terkaya di dunia versi majalah Forbes. Kekayaannya mencapai US$ 6 milliar pada usia 26 tahun.

*Mark Zuckerberg adalah seorang atheist (orang yang tidak mengakui adanya tuhan).

*Mark Zuckerberg adalah seorang Yahudi seperti Bill Gates.

*Mark Zuckerberg adalah peminat fanatik Bill Gates.

*Mark Zuckerberg membuat Facebook setelah beliau putus cinta.

*Hanya dalam waktu 2 minggu,facebook telah tersebar keluar dari Harvard Mark University.

*Mark Zuckerberg mempunyai masalah buta warna. hanya warna biru sahaja yg boleh dilihat dengan baik.

*beliau berbakat mengenai dunia IT sejak masih kecil, kerana ketika kanak2, beliau suka memperkotak katikkan komputer.

*Mark Zucerkerberg tidak menyenangi film The Social Network, kerana dia tidak mahu ada filem yg berkaitan dengannya kehidupannya.

*Mark Zuckerberg memiliki sifat buruk seperti, Anti-Sosial.


Sebenarnya, kalau facebook ini adalah satu negara, ia adalah negara yang ketiga mempunyai kapasiti penduduk yang teramai selepas China dan India. dan walaupun Mark Zuckerberg kaya raya,..kehidupan beliau tak lah terlalu mewah..naik kreta murah ja..harga lebih kurng RM 90K je..duit banyak pun kawan, tak berguna kan..wslm.

11 comments:

fadbtb said...

nice blog..
salam perkenalan...

Wen said...

alop.. waaa awak macam tau je sapa dia... ehehe penah jadi secretary zukerberg e??? hehehhee gurau je k... nak pollow sebab blog unik.. :P

iamfareezyusoff said...

lah, rabun warna rupanya! patutlah facebook kaler biru je! haha

mustapakamalizzat said...

em...wang xmampo beli kebahagian...tapi dgn wang kita boleh cari ketenangn melalui ke jalan Allah..asal melalui landasan yg benar & tepat..insyallah

Muhammadnuraizuddin said...

fadbth = tq so much..wslm perkenalan.ihihi

wen = weh, mark tue kawan kecik ngn aku..kami slalu main guli sekali..iihihi

i am fareezyusoof = tau pun..tue la, patut la colour biru je fb kita kan...

izat = betoi2..wah.bermadah2 hg kat sni no.ihihih..

iniialahaku said...

patotla Fb wana biru...ces mark2..bgila wana pelngi,meriah ckit aku nk mlayan FB tu..aku lgi respek mamat 2org yg buat google..dorg lgi hebat kot..

Muhammadnuraizuddin said...

iniialahaku = ahaha..aku respek orng yg cipta internet nie..lagi power..ahahhah

qin zyie said...

inf0 yg sgt bgus..rpe2nye bta wrne,kcian lak kt mark,he2:)thanx 4 diz inf0..

Muhammadnuraizuddin said...

qin zyie = most wlcme..aku memg suke share2 info mcm nie..hihih..thx bagi comen membina ye..ihihi

Mr. TN_SkY said...

hee..ade agenda tersendri si mark zuckenberg nie..=_=....but optimumkan teknologi yg beliau cipta ahah:-p

HANYA ORANG GILA YANG BERFACEBOOK???

Muhammadnuraizuddin said...

Tn_sky = ahaha...itulah..hebat tol dia kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...